איך גרמו לעובדי גוגל לרדת במשקל בלי דיאטה? ומה אנחנו יכולים ללמוד מזה כדי לשנות בעצמנו את התזונה בבית שלנו?
בואו להכיר את המחקרים המרתקים של בריאן ונסינק ולשמוע על פיתוח מרתק בהשראתם: סיור בריא בסופר
גל שדות לוי, מי שעומדת מאחורי אחד מאתרי המכירה המצליחים בישראל, מספרת על המסע התזונתי שעשתה והפער בין אינסטגרם לחיים האמיתיים (ואיך שהוא סייע לה לשפר את אורח החיים)
פורים אוטוטו מגיע והמנהג שהכי מזוהה עם החג השמח הזה הוא התחפושת. בתחום הקולינרי יש מאכלים שמתחפשים במשך כל השנה- חלקם לבריאים וחלקם למזיקים אף שאינם כאלה. זה הזמן להסיר מעליהם את המסווה הבריאותי/ המזיק ולחשוף את פרצופם האמיתי
השקדים הם עתירי קלוריות אך לצד זה מכילים חומצות שומן חיוניות ועוד. בשקדים ובבשר יש אותה כמות חלבון וכמות סידן כמו בכוס חלב. תכולת הברזל היא מחצית התצרוכת היומית למבוגר.
אוכל טבעוני ואפילו חם מועשר בחלבון - יש דברים כאלו.
ענף המזון מתפתח לאחרונה בתחום המאכלים המועשרים בחלבון. האם המאכלים האלו חיוניים לתזונתנו? כמה חלבון באמת יש בכל מנה? כל המידע והמלצות מדיאטניות - לפניכם
בתור גורו תזונה שנחשבת למובילה בתחום התזונה הטבעונית לתינוקות, לנטלי יש הרבה מה לומר גם על תזונה למבוגרים. בואו להכיר את הגישה המרתקת של נטלי ולהתפנק עם המתכון שלה לשווארמה טופו ערמונים
מי ידע שקינוחים מפנקים יכולים להיות מזינים ועשירים בסופר-פודס? אתם מוזמנים להתכבד במוס עשיר במאקה, שייק פינוק מועשר בספירולינה ועוד מתוקים שקל להכין ובריא לאכול
שנה חדשה בפתח ואיתה התחלות חדשות; עבור רבים מאתנו, זו תקופה של חשבון נפש ובין השאר גם "חשבון לגוף", בשל קילוגרמים עודפים שצברנו בחודשי הקיץ או אתגרי בריאות חדשים שמניעים אותנו צעד אחד קדימה לקראת שינוי תזונתי
לכבוד פתיחת שנת הלימודים, שלל מותגי מזון השיקו מוצרים חדשים שמיועדים לילדים. החל מעוגיות אותיות אורגניות ועד מי קוקוס טבעיים. אז מה חדש על המדף, ומה הדיאטנית ממליצה לקחת בחשבון כשמארגנים קופסת אוכל לגן או לבית הספר?
"למדתי שככל שאני פחות מתעסקת בחישובים של מה אכלתי וכמה, ספירת קלוריות ומשקל, אני שומרת על יציבות ובעיקר מאושרת יותר". הצצה לאורח החיים של אשת היח"צ והמדריכת הריצה
ראש השנה הוא הזדמנות להתחלה חדשה וטובה בכל תחום בחיים. שולחן החג עמוס במאכלים בעלי סגולות רוחניות ובריאותיות ואפשר, מותר ומומלץ להוסיף גם כמה ברכות פרטיות, הקשורות לשמו של המאכל
כנס הבריאות הגדול במדינה מתקרב ויוצגו בו דוכני בריאות מלאים במאכלים מזינים, תוספי תזונה וחידושים בריאים ומיוחדים. אילו מחירים מיוחדים יהיו בכנס? מה חדש על המדף? כל המידע כאן
אושר אידלמן הוא הרבה יותר משף ודיאטן, אלא נושא בשורה של ממש: אוכל טעים יכול להיות בריא ומזין. יש דרך אחרת ממה שתמיד סיפרו לנו! השף והדיאטן מתארח בפינה וחושף לא רק את ההעדפות שלו אלא גם מתכון לעוגה מפנקת ובריאה
רבות דובר ונחקר על הסגולות התזונתיות של קקאו נא אל מול קקאו תעשייתי – ההבדלים הם עצומים! קקאו חי אינו מחומם ומעובד והנו מזון-על המזין את גופנו הפיזי האנרגטי והרוחני
כתבה שנייה בסדרה: כנס הבריאות הגדול במדינה יחל ב-14.11; יוצגו בו דוכני בריאות מלאים במאכלים מזינים, תוספי תזונה וחידושים בריאים ומיוחדים. כל המידע על החידושים וההטבות ממש כאן
מה אפשר לעשות כדי לחזק את הגוף, את הנפש ואת התודעה בתקופת חג האביב? איך אפשר להתמודד בתבונה עם הנגיף? ואיך להתנהל בחוכמה בשגרה שנכפתה עלינו? טלי מחלב משיבה
כל הורה חווה מדי פעם תסכול לפני הכנת ארוחת ערב למשפחה. כולם עייפים ורעבים אבל כבר נמאס מהחביתה ואתם מוצאים את עצמכם שוברים את הראש מה אפשר להכין לארוחה, שיהיה לא רק טעים אלא גם בריא, שהילדים יאכלו אותו בכיף ושגם אתם תשמחו להצטרף ולאכול את מה שהכנתם. על כך נדבר בכתבה זו, בה אסביר גם למה כדאי לכם להשקיע קצת בארוחת הערב
פעם רכישה של ירקות אורגניים היה לוקסוס ששמור למעטים. אבל מאז שנחשפנו לאתר הזה, גילינו שמחירי הירקות האורגניים יכולים להיות זולים יותר משדימיינו | גלו את האתר החדש ששובר את השוק
הרבה אנשים באמת משתבחים עם השנים, אבל הזיכרון לא תמיד נשאר מה שהיה... זיכרונות נשכחים, מילים נעלמות ומידע שאנחנו אוהבים ומעריכים עלול להישכח מאיתנו ככל שאנו מזדקנים. אחת הסיבות לכך היא שהמוח עובד על "דלק" שמתכלה עם הזמן, ואז מגיע הרגע להשתמש ב"דלק חלופי".
לא, זו לא התחלה של בדיחה, זו התחלה של בשורה. רק שתמיד כדאי לתבל כל בשורה בחוש הומור בריא. בשביל זה הפגשנו לראיון את האיש המוכשר והחייכני, שהוא גם שף ידוע וגם נטורופת מקצועי, עם שמן KETOIL החדש שיעלה חיוך בכל מטבח.
ידוע ששייקים ירוקים מסייעים לניקוי רעלים, אבל האם ידעתם ששייקים צהובים נלחמים בדלקות? ומה לגבי השייקים האדומים? והכתומים והסגולים? בואו לגלות את היתרונות של השייקים בצבעים השונים ולקבל חוברת עם המתכונים הכי טעימים, ללא תשלום.
על פי חוקרים מהאוניברסיטה העברית, ברוקולי משפיע לטובה על חיידקי המעי ומשפר חילוף חומרים של שומן וגלוקוז. יתרונות ייחודים יש הן לתפרחת והן לגבעולים, אותם פחות מקובל לצרוך.
לפי מנכ"ל מועצת הדבש, אפי רייך, בחגי תשרי נמכרו כ-2,000 טון של דבש. כ-40% מהביקוש השנתי בישראל. לכן, סביר להניח שגם אתם נותרתם עם כמה צנצנות בבית. האם מדובר במזון בריאות שכדאי להשתמש בו לאורך השנה או שלמעשה דבש שווה ערך לסוכר?
כשחושבים על צמחונות וטבעונות, בדרך כלל חושבים על תזונה המבוססת על ירקות ופירות. תזונה שכזו – דינה להיכשל. קטע ראשון מתוך הרצאתו של אלירן דה-מאיו בכנס "אוכלים בריא 12"
איך תספגו יותר ויטמינים ומינרלים מהמזון שאתם אוכלים? מהו הממרח שנחשב לבריא אך עלול להזיק לבריאותכם? ועוד טיפים מפתיעים מהרצאתו של אלירן דה-מאיו בכנס "אוכלים בריא 12"
נבט הברוקולי נחשב לאחד המזונות הבריאים ביותר, אך חשוב לצרוך אותו טרי כדי להפיק ממנו את המירב. כך תוכלו לקבל את הנבטים הכי טריים שאפשר, ממש כאילו גידלתם אותם בעצמכם בגינה!
מבצעים מטורפים על מגוון מוצרי בריאות יחכו לכם בחגיגת בלאק פריידי מטורפת במסגרת "כנס אוכלים בריא 13", שיתקיים ב-24-25.11 בתיאטרון גבעתיים. הכניסה למתחם הדוכנים חופשית! בואו לראות מה מחכה לכם שם...
אם יצא לכם לקרוא משהו שקשור לאורח חיים בריא בעשור האחרון (וכנראה שיצא לכם), בטוח ששמעתם על חשיבות נוגדי החמצון לבריאותנו. איזה פרי הוא המרוכז ביותר בנוגדי חמצון, וקיבל את הכינוי "מלך האוכמניות"?
ראיון מעורר השראה עם האישה שחלמה להקים בית קפה טבעוני בגינה הביתית, והפכה לאחת הנשים המובילות את החקלאות האורגנית בישראלי. איך כל זה קרה? תפסנו לשיחה את חסידה מ"הגינה של תמרי"
מה ההבדל בין פחמימות פשוטות לפחמימות מורכבות? איך אורז יכול להיות גם פחמימה פשוטה וגם פחמימה מורכבת? ומה ההשפעה של צריכת פחמימות על בריאותנו? ד"ר ג'ן גונטר מסבירה הכל מהבסיס
הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן של ארגון הבריאות העולמי פרסמה אזהרה בנוגע לשימוש בממתיק המלאכותי אספרטיים והכריזה עליו כרכיב שעלול לסרטן. במה נמתיק את האוכל?
רבים מאיתנו מכירים זה מכבר את היתרונות הבריאותיים האינדיבידואליים של ג'ינג'ר וכורכום, אבל מה אם נגיד לכם שהקסם האמיתי טמון בשינוי האלכימי שמתרחש כאשר שני הסופר פודס הללו מתאחדים?
אם אתם מסתמכים על המדבקות האדומות המסמנות מוצרים המכילים נתרן, סוכר ושומן רווי בכמות גבוהה, כדאי לדעת שבעקבות המלחמה, לא תיאכף חובת סימון המוצרים המיובאים
אוכלים בימי שישי ארוחה רוסית מסורתית? בואו להכיר את שילובי המזון הנכונים בארוחה שיטיבו עם הגוף שלכם + טיפים לשדרוג הארוחה לבריאות טובה יותר. אז אם בורשט, ורניקס וסלט מיונז מככבים גם אצלכם – הכתבה הזו בשבילכם!
בעולם המשקאות הבריאים, מיצים ושייקים ירוקים תופסים מקום מרכזי. אך למרות הדמיון, קיימים הבדלים משמעותיים. כריס קאר צוללת לעומק ההבדלים בין מיצים לשייקים, מגלה איזה משקה היא מעדיפה ומה יכול להתאים לצרכים האישיים שלכם
החלטת להתחיל לשתות מיצים למען בריאותך? נהדר. כריס קאר מלווה אותך כל הדרך לבחירת המסחטה הנכונה עבורך. כי כמו באהבה, גם במסחטות - החיבור הנכון יכול לשנות את חייך...
האם יש קשר בין תזונה לאופטימיות? ד"ר דינה אייזן, מומחית ברפואת משפחה ומרצה על בריאות וחשיבה אופטימית, מחברת הספרים "מסע אל ממלכות פנימיות" ו"הגוף האופטימי", פותחת בפנינו את דלת המקרר ומגלה מתכון לעוגת בננה עם קקאו שתגרום לכם לחייך
הם קורצים אלינו בסופרמרקט ומציצים מכל פרסומת שנייה - הממתקים התעשייתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו. אבל האם באמת אנחנו חייבים לבחור בין הנאה לבריאות? לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי, הכירו את קינוחי האור, המבוססים על מתיקות טבעית ורכיבים איכותיים מהצומח, ומאפשרים לנו להתענג על מתוק - בלי נקיפות מצפון ועם יתרונות תזונתיים מפתיעים
כשאתם מושיטים יד למדף הלחם בסופר ובוחרים בלחם "מלא", אתם בטח מרגישים שעשיתם את הבחירה הבריאה ביותר, אבל כפי שחושף ד"ר אורי מאיר צ'יזיק בספרו "הפוליטיקה של האוכל", מאחורי כיכר הלחם המלא מסתתר מאבק פוליטי סבוך. כיצד אינטרסים כלכליים ולוביסטים משפיעים על מה שנחשב ל"מלא" בישראל, ומה באמת נשאר מהערך התזונתי שאתם משלמים עליו ביוקר?
הפילוסופים בימי קדם ראו בביצה את ארבעת היסודות המסמלים את החיים בצורה מוקטנת: הקליפה - היא האדמה, החלבון - הוא המים, החלמון - הוא האש והאוויר - נמצא בחלקה הקהה של הביצה.
"אם הדגנים" כפי שהייתה ידועה ע"י האינקה- הקינואה, אינה ממש דגן, אך היא נחשבת לדגן בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. בעצם זהו פרי בוטני של צמח הגדל באזור האנדים.
מתי בפעם האחרונה הייתם בחתונה שבה הגישו לכם מטעמי רואו פוד כמו קרקרים ירוקים עם פטה חמניות, לזניה מפוארת מדפי קישואים ולקינוח טארטלטים עם פירות חיים? ענבר רוגע הצטרפה לשף הרואו פוד דיאל ואספה ממנו כמה טיפים
סוכרת, בעיות עיכול, מחלות אוטואימוניות, עייפות כרונית, מחלות עור, בעיות הורמונליות ועוד מגוון רחב של מחלות ותסמינים נקשרו בשנים האחרונות לצריכת גלוטן. כיצד חיים בלעדיו?
סדנת בישול ללא גלוטן בהנחיית ענת גרינברג, נטורופטית, רפלקסולוגית והרבליסטית קלינית
קורטם הצבעים - Carthamus tinctorius צמח חד שנתי ממשפחת המורכבים הידוע בכינויו חריע. פרחי הקורטם צובעים בקיץ את חלקות השדה בצבעם העז בגווני צהוב, כתום ואדום וניכרים למרחוק
הקשר בין תזונה ובין מחלות מעי דלקתי הינו קשר סבוך. לפי הידוע לרפואה עד כה אין מזונות שלמים היכולים לגרום לרמיסיה ואין גם מזונות שיכולים לעזור בשמירה עליה. לעומת זאת אוכל יכול לעזור בהקלה על סימפטומים, בהזנה טובה יותר ובאיכות חיים טובה יותר הן ברמיסיה והן בהתלקחות.
כשהתבקשתי לכתוב סדרת כתבות על בישול בריא – לרגע אחד הרגשתי כמו מורה לשחייה, שאמורה לנסות ללמד שחייה בהתכתבות.
מצאתי עצמי מתלבטת כיצד אוכל להעביר את חווית הבישול הבריא - הניחוחות, הצבעים, הטעמים המיוחדים, האווירה - מן המטבח אל הכתב.
לשם כך, אבקש את עזרתכם הגולשים – אנא הפעילו את כל החושים ואת הדמיון, וצללו איתי אל מעמקי חווית הבישול הבריא.
לאנשים יש נטייה למצוא נחמה במאכלים שאכלו בילדותם, ולכן המעבר לתזונה בריאה יכול לתבוע מכם מאמץ לא קטן. ד"ר ג'ואל פורמן (M.D) מספר לנו שילדים באופן טבעי, אוהבים מזונות טבעיים.
כפי שט"ו בשבט הוא יום ההולדת לאילנות, כך ראש השנה הנו יום ההולדת המקראי של אדם הראשון. דויד קאפח, מציג בפנינו נקודת מבט קצת שונה לגבי חשיבותה של תזונה נכונה בכל ימות השנה ובמיוחד בראש השנה.
ידוע שהסופגניה המסורתית הנוטפת שמן מחומצן, העוטף קמח דביק ומצופה וממולא בסוכר פשוט היא מזון מזיק. הנטורופתית מירה כהן שטרקמן מביאה לנו מתכון פשוט לאפיית סופגניות טעימות ומתוקות מקמח מלא ובהמתקה טבעית.
פורים מגיע ביחד עם האזני המן, כמו פסח עם המצות וחנוכה עם הסופגניות. ולצד ההנאה מתגנבות מחשבות כמו "לאכול או לא לאכול?" זה משמין? כמה קלוריות יש בכל אחד? כמה לאכול בחג? 150 קלוריות או 250 קלוריות?
יום העצמאות מתקרב ואיתו ההכנות למנגל הלאומי. בכדי להפוך את המנגל לבריא הרבה יותר, ובכלל את כל האירוע למהנה הרבה יותר, חשוב ליישם מספר דברים. טיפים בנושא מאת ד"ר איילת רוזנפלד, PhD, יועצת תזונה קלינית הוליסטית.
עם פתיחת שנת הלימודים ההורים טורחים על כריך מושקע המורכב מאבוקדו ונבטים ואילו הילד מפנטז על כריך עם שוקולד. אז מהו שביל הזהב לכריך בריא? התשובות בכתבה מאת ריקי לנגברג-נטורופתית.
אנחנו בעיצומו של חג החנוכה המתאפיין בטיגונים לרוב. טיגונים אלו בהחלט לא מוסיפים לבריאותנו בלשון המעטה. אז מה חשוב לדעת על מנת לטגן ולהישאר בריא? איך לטגן בריא וגם טעים? להלן מספר טיפים לטיגון יעיל ונכון.
בואו להכיר מקרוב את המאקרוביוטיקה - תזונה בריאה עפ"י תורות המזרח הרחוק. בכתבה של אורית לוי תקראו מספר עקרונות פשוטים לשמירה על הבריאות, וכיצד ניתן לאכול בריא ונכון בכמה צעדים פשוטים.
"המחשבה על מזון כמשמין היא זו שמביאה להשמנה", מסבירה מירה כהן שטרקמן, ראש תחום המסלול ללימודי נטורופתיה בווינגייט, ומציעה מתן תשומת לב לחילוף חומרים תקין באמצעות צריכת שומנים ופחמימות, הפחתת סטרס, הקשבה למנגנוני הרעב והשובע ותרגול חשיבה חיובית.
מה אנחנו בעצם יודעים על רו-פוד, שבכל העולם נשבו בדיאטה של אוכל חי ולא מבושל, ונהנים מיתרונותיו העוצמתיים. שירלי בר תספר לנו כל מה שלא ידענו על Raw Food ולא העזנו לשאול, בצירוף מתכון מוסרט!
שירלי הפעם תנסה להסביר מדוע רו-פוד, מזון נא ולא מבושל, יש בכוחו להאט משמעותית את קצב הזדקנות הגוף. רמז- קשור ברידקלים חופשיים ונוגדי חמצון. ובנוסף תדגים לנו (בסרטון מוצמד!) מתכון להכנת מילקשייק שוקולד בריא.
דורית דן בכתבה הבאה תתייחס לתזונה ברוח איורוודה. דורית תסביר לנו על המאפיינים השונים של טיפוסי הגוף ותתאים לנו מאכלים מומלצים המותאמים לסוג טיפוס הגוף שלנו, בליווי מתכונים טובים.
הילה נוה בטורה החדש, תתמקד בנושא שמטריד את כולנו, ההורים, איך ניתן לשפר את התזונה של ילדינו, כבר מהרגע הראשון, בשילוב עם סיפורי משפחות שעשו את השינוי ויוכלו לתת לנו טיפים מניסיונם ובליווי מתכונים טובים.
הפעם ביקרתי אצל דני וגלית ממשפחת מרשק, זוג אמיץ ומיוחד, שכל אחד מבני הזוג זנח את עבודתו המכניסה, כדי לייצר גרנולה ביתית בביתם במשק המשפחתי במושב קדרון.
חשיבות שיפור אוכלוסיית חיידקי המעיים הפרוביוטיים הוכחה כחשובה במחקר שמצא קשר בין מחלת הסוכרת וההשמנה להישתנות פלורת המעיים. נלמד כיצד ניתן לשפר את אוכלוסיית חיידקי המעיים ואיך להכין יוגורט פרוביוטי.
ביכורי קציר חיטים- לקראת חג השבועות, שני ריף - פרופסורסקי בחרה להתמקד באם החיטה, בשמרים ובלחם השאור. בנוסף שני תסביר לנו מדוע רבים מאיתנו רגישים לגלוטן ולחיטה. למתכון חגיגי תכין לנו שני סלסלת לחם מושקעת.
תמי צרי יוזמת פרויקט עץבעיר תשתף אותנו מסיפורה האישי איך הפסיקה לצרוך מוצרי חלב ועברה לתזונה המבוססת על Raw Food. לכבוד חג השבועות תיתן לנו תמי מתכונים להכנת חלב מקשיו וגרנולה ביתית Raw משגעת.
הפעם בביקור בית, עדי סוקול-קצירי ביקרה בביתם של יערה ומתן במושב בני ציון. בשטח ביתם מתן הקים משתלה אורגנית שמהווה מרכז הדרכה ובית חם וגינת ירק קסומה ליד. נפגשנו לשיחה אינטימית על קיימות, אכילה עונתית ועוד.
לאחר 90 ימים של צפייה דרוכה דני מרשק חגג באכילת התירס המתוק מגינת הירק שלו. דני יחדד לנו כמה חוקים שחשוב להקפיד עליהם כשמשחקים בגידול תירס. לפעמים הסבלנות משתלמת כמו בכל משחק.
זה מתחיל בטיול בוקר קבוע בגינת הירק באחד מחודשי הקיץ החמים בו דני ובתו נתקלים במלפפון משונה... הפתעה שמחה לא צפויה. זאת ועוד טיפים על הצלה והדלייה ורעיונות להכנת קישואים.
הם משתעממים, הם רבים, הם מנדנדים ותמיד רוצים אותך דווקא עכשיו שיש לך בדיוק משהו מאוד חשוב לעשות. נשמע מוכר? כן, הקיץ הגיע והחופש כבר כאן ואתם תחליטו איך לעבור את החופש הגדול.
הילה נוה מנסה לסייע לנו ההורים בדילמה מה ניקח איתנו לילדים לדרך. סנדביץ' הוא המאכל הנפוץ והקל ביותר להכנה, אך רצוי שהסנדביצ'ים שלנו יהיו בריאים ומזינים יותר. הילה מציעה לנו מספר אופציות יצירתיות לתזונת ילדים בדרכים.
הצבעים תופסים לנו את העיניים, מפתים אותנו ומשפיעים על הבחירות והעדפות שלנו.ילדים מושפעים מאוד מהצורה ומהצבע של האוכל המוצע להם. לאורך השנים צבעו היצרנים את החטיפים והממתקים בצבעים האהובים על הילדים כדי שיתפסו את העין ויגרמו להם לבחור בהם. החל מדגני הבוקר הצבועים, הסוכריות ועד הבמבה שהפכה לאדומה.
הפעם נבקר בקפה Loveat שזוכה לקהל לקוחות נאמן וותיק. נשוחח עם טל בודנשטיין, היזם והבעלים ואיש עם חזון. נברר מניין הכל התחיל, על הקפה האורגני, מהן תוכניותיו לעתיד ונטעם כמה מנות טעימות מהתפריט.
כולנו יודעים שהפתגם העתיק נכון: "אתה מה שאתה אוכל". אולם, אנשים רבים לא מודעים לכך שלמזון שהם בוחרים לאכול יכולה להיות השפעה כמעט מיידית על הגוף ועל מצב הרוח היומיומי שלהם.
בני נחמני בטורו החדש יחשוף בפנינו גילויים חדשים ביחס לפרוקטוז והשפעתו על העלאת חומצת השתן. בני יציג בפנינו מהם התחליפים המוצעים כיום בשוק לסוכרים ויציע לנו דרכים להפחית את צריכת הסוכר- המתוק הממכר.
המונדיאל הוא זמן מצוין להפנות את הזרקורים האישיים שלנו למה שנקרא בשפה מדוברת "פיצוחים", קרי כל הגרעינים, אגוזים, שקדים, בוטנים ופיסטוקים. ליאורה סוקרת את יתרונותיהם הבריאותיים ומזכירה לנו את חשיבות השמירה על איזון.
גל החום האחרון עורר בשני פרופסורסקי השראה לכתוב הפעם על מזונות חיים, לא מבושלים (Raw Food). שני משתפת מהי התזונה הצמחונית אידיאלית מבחינתה ומציגה מתכונים להשראה.
ציונה מלמן מבקרת הפעם במסעדת גוטה בהרצליה פיתוח. המסעדה מציעה אוכל מהיר בריאותי תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים. המסעדה מציעה מגוון ארוחות עסקיות צמחוניות/ בשריות. מומלץ בחום לעובדים וגרים באזור.
עם החזרה של הילדים לבית הספר, הילה נוה מציעה לנו להכין עם ילדינו תפריט שבועי שיהווה בסיס להכנת הארוחות ועוזר בתכנון הקניות והבישולים, בבניית שגרה ובחסכון בעלויות. המפתח הוא בתכנון!
הפעם הזמנו "Take Away" של דורית דן, מייסדת קייטרינג D-Food המציע ארוחות "בוטיק" צמחוניות לפי דרישות הלקוח עד הבית. התרשמנו מההשפעה איורוודית של דורית על המנות, "התפירה" האישית והטעמים הנפלאים.
לפניכם סיקור ההרצאה של ד"ר עדיאל תל-אורן שנערכה בתיאטרון גבעתיים ב-5.9.10. בהרצאה עדיאל מסביר לנו כיצד תזונה ואורח חיים משפיעים על הזדקנות העור ומה נוכל לעשות כדי להצעיר את מראה עורנו.
"קשת מיצים טבעיים" מרמת הגולן, מציגה מגוון מיצים מפירות טבעיים הידועים ביתרונותיהם הבריאותיים. המיצים מופקים מ- 100% נטו פרי טרי ואיכותי, ללא תוספת סוכר, מים, צבע מאכל או חומר משמר. מהכתבה ניתן להוריד קופון הנחה.
יעל צדוק התארחה בסדנת בישול בריא של ציונה מלמן, למדה להכין מנות נפלאות, ביניהם שייק ירוק, מרק 'חי', פטה פקאנים ועוד, ולמדה רבות על עקרונות התזונה הבריאה ודרכים לבשל אוכל בריא שיהיה טעים וקל להכנה.
דורית יוסף מתמקדת הפעם בסגולותיה של הפטרייה כ"מזון על". אלו פטריות הן הבריאות ביותר? מהן פטריות הכוח היפניות? מדוע יש אנשים הנמנעים מאכילת פטריות? כל זאת בכתבה הבאה.
למדנו לחשוב על פירות כעל "חטיף", משהו מתוק, אולי כקינוח, או משהו קטן בין הארוחות כשאין דבר אחר לאכול. אבל, הייתי רוצה שתתחילו לחשוב על פירות כעל מזון אמיתי ואפילו כארוחה בפני עצמה.
דורית יוסף מציגה הפעם את שמן המפ, מזון על איכותי וחשוב, שאושר לשיווק בארץ. דורית מציגה את יתרונותיו הבריאותיים של השמן ושל זרעי המפ, כמו היותו מכיל איזון מושלם בין אומגה 3 ל-6, מהווה חלבון איכותי ועוד.
הידעתם ששמן קוקוס מסייע להרזייה? הידעתם ששומן רווי יכול להיות גם בריא? לכבוד חג החנוכה הקרב ובא, אפרת נבון כהן, מנפצת לנו 8 מיתוסים הקשורים לשומן, ומדגישה את החשיבות של שומנים לבריאותנו.
לחם שטוח או לחם תפוח? ואם כבר שמרים אז מה עדיף - טריים או יבשים? ואיזה יתרון בריאותי יש בכל זאת ללחם עם שמרים. שני פרופסורסקי מגישה מדריך קצר לאופה המתחיל
סלק חי לניקוי הדם, צנון, לפת וחזרת לניקוי מצבורים של מתכות כבדות, בבוקר מים חמים עם לימון ובין לבין הרבה ירוקים. הנטורופתית נירה שניידר עם תוכנית לשחרור הגוף מרעלים
כשמירב ולירון התייאשו מלמצוא גן מתאים לילדה שלהם בת ה-5 שאלרגית לחלב, הם הקימו גן כזה בעצמם. במקום מיץ פטל יש שייקים ירוקים ובמקום בייגלה מנשנשים ברוקולי. סיפור מרגש על מציאות שמולידה חלום
יש הרבה סיבות להחליף את קמח החיטה בקמח כוסמין: יש בו כמות קטנה יחסית של גלוטן, הוא מתעכל בקלות, מסייע באיזון סוכר ומשביע לאורך זמן רב יותר. ויש גם מתכון לעוגיות
אז מהו גלוטן וכיצד הוא פוגע בבריאותנו, ואילו מרכיבים נוספים בדגנים, ובמיוחד בחיטה, גורמים לבעיות עיכול רבות כל כך ונחשבים לבעלי השלכות בריאותיות ארוכות טווח?
האם משהו יכול להיות בו זמנית גם מורכב וגם פשוט? לחם ארטיזן הוא כזה. או ליתר דיוק: הוא מגלם את הפשטות שבמורכבות. מורכב אך פשוט. נשמע כמו סתירה? לא כשמדובר בלחם הכי טעים שתטעמו.
שעורה ידועה ממסורות ריפוי שונות כמפחיתת סוכר. הנטורפת יוסי שבח פיתח דיאטה המבוססת על אכילת שעורה בצורות שונות לריפוי סוכרת. כעת הוא מכשיר מטפלים בשיטה שפיתח
אחרי שנים ארוכות של חרם מוחלט על סויה לימור עברון גילת התחילה שוב לפלרטט עם הקטניה השנויה במחלוקת. אז מה אתם אומרים - סויה זה טוב או רע? ויש גם 3 מתכוני טופו
השבוע החלטתי שתי החלטות אסטרטגיות חשובות: אני יורדת מארטיקי הדיאט כקינוח אחרי ארוחת צהריים וחותכת גם מהבשר (ותודה לגארי יורופסקי). כמות הקילוגרמים שהשלתי מתחילת הניסוי? קילו מאתיים
בהתחשב בכמות הביצים שעם ישראל אוכל מדי שנה בפסח אין זה מפתיע שמכנים אותו "חג הביצים". נירה שניידר מכינה 'בורקסים', עוגת שוקולד ופודינג בלי אפילו ביצה אחת.
נכון, הגוף שלנו צריך חלבונים אבל מי אמר שאפשר לקבל אותם רק מחיות? אומינה קדמי מזכירה כמה זה רע לגוף ולכדור הארץ לאכול חיות מתות ונותנת שלושה מתכונים צמחוניים עתירי חלבון ואנרגיה
כולנו אוהבים שוקולד אבל מלאים נקיפות מצפון על כך. אפשר לשחרר את המצפון ולהתחיל לחגוג על שוקולד, ועוד להכין אותו בקלות בעצמנו. הקקאו כפי שמעיד שמו המקורי - תאוברומה קוקאה - הוא מזון האלים והוא אכן מזון מבורך. קארונה מסבירה וגם נותנת מתכון
גם אוהבי עוגות גבינה מושבעים, שטעמו מ"עוגת הגבינה ללא גבינה של נירה", יצאו פעורי פה ופעורי חיך, ובעיקר מופתעים מהדמיון המדהים במרקם ובטעם לעוגה ה"מקורית".
על הבמה של תיאטרון גבעתיים עלו שני לוחמים אמיצים לתת בראש לאויבת זדונית, הדלקת. משמאל ד"ר יוסי שבח ומימין, חמושה בתרווד, פיליס גלזר. הנה כל הטיפים שלהם
אפשר לספור על כף יד אחת את האנשים שלא אוהבים גלידה. מה מכילה גלידת שמנת ואיך אפשר להפוך אותה לבריאה ואף מזינה? ויש גם בונוס: מתכון בריא ומתוק לגלידה ביתית טעימה במיוחד
הדרך הטובה ביותר להפוך את המזון שבגרעין החיטה לזמין ומזין היא לתת לטבע לעשות את העבודה – לאפשר לגרעין לנבוט. רון ויצמן, מומחה להנבטה, על יתרונותיו של הלחם המונבט
מה מתאים יותר מיום האהבה לדבר על המזון הכי מענג על הפלנטה. תפסנו שתי שוקולייטריות טבעוניות לשיחה על שוקולד, פוריות והתחלות חדשות. ויש גם טיפים מצויינים למתחילים ומתכון אחד פשוט
במזרח משתמשים בו מאות שנים ברפואה הטבעית, בארה"ב ואירופה הוא כבר נוחל הצלחה מסחררת גם בתחום הקולינארי. עכשיו השום השחור הגיע אלינו. הנה כל הסיבות להתחיל לאכול אותו:
רוצים לכבד את האורחים בפירות אבל אין לכם כוח לחתוך? אדי טובול מחברת pristige יכין לכם מגשי פירות אמנותיים בכל גודל שתרצו ולכל מטרה או אירוע, כולל פפאיה עם 'אני אוהב אותך'
מדוע לא מומלץ לאכול דגנים לא מבושלים? למה לחם צריך לתסוס לפחות 20 שעות לפני שאופים אותו ומדוע חובה לאכול דגנים עם כמות מספקת של שומן לצידם. כמה דברים שלא ידעתם על דגנים בכלל וחיטה בפרט
אבי ציטרשפילר, תבלינאי והרבליסט, בעליה של חוות דרך התבלינים, מציע לרענן את מאכלי ראש השנה עם צמחי תבלין חדשים ומפתיעים: קצח לדבש, סומאק לדג וקצת פלפל חריף לבריאות מערכת העיכול. כתבה פרסומית
להפריד ביצים בצורה מושלמת זו מיומנות שאין להקל בה ראש. אם גם אתם נמנים על אלה שמתקשים במשימה, תציצו בסרטון הבא: יש כאן פטנט גאוני ופשוט להפליא שמשאיר את החלמון שלם כביום היוולדו
הוא שייך למשפחת האפרסקים, יש לו פלומה שעירה, טעם מצמת, שם מוזר וטרם נמצא האדם שאוכל אותו חי. כן, אני מדברת על החבושים, הפרי שמככב אצלנו חודשיים בשנה, בחודשים ספטמבר ואוקטובר.
האם מותר לטגן בשמן זית? "בכל מטבח צריכים להיות שני שמנים בלבד: שמן זית לתיבול סלטים ושמן קוקוס לטיגון, בישול ואפייה" - זו המסקנה הסופית שד"ר גיל יוסף שחר סיים איתה את יום העיון המרתק שהעביר בנושא שמנים. שרי קפלן מביאה את הפרטים
כבר אין עוררין על כך ששמן הקוקוס הוא השמן הנעלה ביותר והבריא ביותר לבישול. עכשיו יש לנו על המדפים מתמודד נוסף – שמן קוקוס אורגני בתולי שמגיע מהפיליפינים, של חברת "אגס-שיווק מוצרי טבע". כתבה פרסומית
בחורף יותר אנשים מדוכדכים וזוהי עובדה שקשה להתווכח איתה. דגנים מלאים ופעילות גופנית יומיומית הם אחת הדרכים לנצח את התופעה. ליאור ניר עם מתכון למרק קישואים שמחמם את הלב ולא מכביד את הגוף
בברוקולי, כרובית ובכלל בצמחי משפחת המצליבים מצוי חומר בעל פעילות אנטי סרטנית רבת עוצמה. בארץ יש כ– 240 צמחים בני משפחה זו – כולם ראויים למאכל. הנפוצים ביותר הם חרדל השדה, הגדל בעיקר באדמות כבדות, כרוב החוף, הגדל יותר באדמות קלות, שלח, בן חרדל ורבים אחרים. למרביתם יש טעם חרדלי כמו לעלי רוקט.
יפתח ברקת, המכונה "יפתח לחם", הוא אופה מומחה, בשלן בחסד, אמן וחוקר אמיתי שמנהל סיפור אהבה פואטי עם חומרי הגלם שלו. ענבר רוגע למדה ממנו איך מכינים מנות טבעוניות שגם מסעדות צרפתיות היו שמחות להגיש
יש לו ניחוח משכר של קוקוס, גוון שנהבי ומרקם קטיפתי, הוא נטול גלוטן ומכיל מעט מאוד פחמימות ונהדר להכנת עוגיות, ממתקים, עיבוי מרקים ופשטידות. אפרת כהן מסבירה איך עובדים עם קמח קוקוס. ויש גם מתכון
מתחילים עם שייק ירוק, במשך היום לוגמים תה סרפד, מסיימים את היום במרק ירקות ובין לבין מתפנקים על כוסית אנטי דלקתית של כורכום. איזבל אדלר נותנת תפריט יומי לדוגמא לימים של ניקוי . אין צורך להרחיק לשום מקום
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית, טעמה של החסה מתוק ומר. טעמים אלו מאפיינים מזונות וצמחים בעלי השפעה מנקה ומחזקת בו זמנית. אפקט הניקוי של החסה מתמקד בכבד (ניקוז מרה), בהפחתת רמת סוכר בדם ובשיתון.
הימים כבר מתחממים וזה הזמן להתחיל להתאמן בהכנת ארטיקים יוקרתיים, טעימים ומזינים, שישבו להם במקפיא וישמחו לצאת משם באחר צהריים חמים, כשמתחשק לנגוס במשהו מתקתק וצונן.
אם אתם חושבים שכאשר אתם קונים לחם מלא איכותי בחנות טבע הוא אכן עשוי מ-100% קמח מלא – אין לכם מושג כמה אתם טועים. ד"ר אורי מאיר צ'יזיק מסביר איך עובד המנגנון שעובד על כולנו בעיניים, בחסות החוק.
כשליה שומרון פינדר ילדה את בתה הראשונה, העומס, הזמן הדחוק והרצון להמשיך ולאכול אוכל בריא טעים ומזין הובילו אותה לפתח את שיטת Mix & Match. עכשיו יש גם ספר חדש. הנה טעימה ממנו וגם שני מתכונים פשוטים
איה הוד, שתרצה בכנס אוכלים אוכלים בריא 5 בסוף החודש בנושא בריאות מערכת העיכול, מגישה שני מתכוני בריאות נפלאים מבוססי אורז שהוא דגן שיודע להרגיע את מערכת העיכול ומתאים כמעט לכולם. הנה המתכונים
על שולחן ארוך, בין קעריות של ירקות רעננים, דגנים ותבלינים שמשמשים כצמחי מרפא, הדגימו רומי חוכמה ועדנה מינץ מה היא תזונה לניקוי רעלים. הנה למשל דוגמא לאורז בוכרי ולסלט נבטוטים שיכול לשמש בימי ניקוי
בחירה באזור "משולש הקוקוס" בסרי לנקה, היא אחד הגורמים המשמעותיים שמקנים לשמן הקוקוס האורגני של ONE TRIBE את הטעם הנפלא ואת הערכים התזונתיים הגבוהים שלו
אוהבים פיצוחים? פאולה רוזנברג מזכירה לכם שהקלייה בחום גבוה מחמצנת את שומן האגוזים ויוצרת בגוף מצבי דלקת ומחלות שונות, וזה עוד לפני שהזכרנו את המלח הנחות. אז איך בכל זאת מפצחים? ממה נמנעים וכמה ביום מותר?
האם השוקולד שלנו איכותי? איך נבחר חפיסת שוקולד שתהיה טעימה אבל גם בריאה ככל האפשר? איך נזהה מה המרכיבים המזיקים בשוקולדים ובממרחים שאנו אוכלים? מה כל כך טוב ומה כל כך רע בקקאו, ופעם אחת ולתמיד – האם אבקת החרובים באמת בריאה יותר?
לא הייתם מכניסים מרצון למזון שלכם רעל כימי מזיק. אם כך, מדוע אנו מוכנים להכניס את הרעל הזה לתוך גופנו באמצעות מזונות כמו אורז, מיץ תפוחים או עופות? פאולה רוזנברג על הארסן
בננה היא העשב הטרופי המתוק והאהוב על ילדים ומבוגרים, עשיר ברכיבים תזונתיים ורב אשכולות במילוי צרכים שונים. בננה היא בהחלט צידה טובה לדרך לכל רגע בשגרת החיים
הנושא של צריכת סויה ומוצריה שנוי במחלוקת ובשנים האחרונות הסויה ומוצריה סבלו מ"יחסי ציבור" גרועים. במאמר הזה אנסה להפיג את החששות מאכילת סויה ולשם כך גייסתי חלק (מזערי) מאלפי המחקרים הקיימים בנושא.
בפעם הבאה שאתם מבשלים, היזכרו באיכויות של התבלינים השונים ונסו להתאים את התיבול לצרכים הספציפיים שלכם, הן מבחינת הטעם והן מההיבט של איכויות רפואיות ומצב הדושות.
אין סכנה בפטרוזיליה כצמח תבלין שיפוזר על המזון במידה סבירה, אך נשים בהריון, נוטלי קומדין, נוטלי מטוטרקסט, צריכים לתת את הדעת בנוגע לכמויות של התבלין הנפוץ בעולם
התה ההודי העשיר בתבלינים וחלב מקבל טוויסט מרגש כשמביטים בו כמשקה בריא ומחמם לעונת החורף, המשפר את העיכול, מחזק את מערכת החיסון, מניע ליחה ופותח את הנשימה
מולאסה (דבשה בשמה העברי) שצבעה שחור Blackstrap, היא הסירופ שנותר מתעשיית הסוכר. הוא נוצר בהרתחה השלישית לאחר שנוצרו כבר הקריסטלים של הסוכר המזוקק. לכן הוא סמיך ודביק.
סדרת כתבות בנושא ירקות-עליים מקומיים וצמחי-בר למאכל בישראל. בכתבה זו נכיר את מקומם המכובד של העלים הירוקים, שאינו מוטל בספק כשאר המזונות, בגישות התזונה השונות
שומן הינו אב מזון חיוני לבריאות ואין לחשוש ממנו (גם) כאשר מעוניינים לרדת במשקל. יש מזונות שומניים שאף עוזרים לירידה במשקל ומסייעים במצבים של עודף כולסטרול וטריגליצרידים (כדי לדעת מהם תצטרכו לקרוא עד הסוף...). כמובן שיש לצרוך שומנים טובים ולהימנע משומנים מזיקים וחשוב גם לדעת איך להשתמש בשמנים בצורה שלא תהפוך אותם למזיקים.
ניקוי אביב לכבוד הפסח, כולל מעבר לנקיונות הבית גם את ניקיונו של הגוף.
הכירו את ה-POWER COUPLE של תזונת הניקוי: אורז בסמטי בשילוב שעועית מאש (vigna radiata)
סרטם של בעלי המסעדה ההודית הותיקה "24 רופי" - אורי ונטע. השניים טסים להודו כדי לצלם ספר מתכונים חדש ובדרך מחפשים את המרכיב הסודי שהופך את האוכל ההודי למענג את החושים
מזון לא בריא יכול להיות מושך מסיבות רבות, כולל נוחות, מחיר וטעם. לילדים, שלא תמיד מבינים את ההשלכות הבריאותיות של הרגלי האכילה שלהם, מזון לא בריא עשוי להיראות מעורר תיאבון במיוחד. כתבה שיווקית
ברוכים הבאים למסע היכרות מחודשת עם מדף התבלינים שלכם! השורות הבאות ייתנו הצצה חטופה לעולם המופלא של צמחי המרפא המתובלנים, ויסבירו איך לגייס את ארון התבלינים לבריאות המשפחה
סדנת השוקולד של אמבר פתחה לי צוהר לעולם קסום ומופלא. גיליתי שאפשר להנות משוקולד איכותי ואפילו לזכות במרכיבים המקדמים את בריאותינו, תוך הימנעות מכל הסוכרים המעובדים והמרכיבים המזיקים
שיטות בישול, חימום ועיבוד שונות עשויות להפחית את זמינות המרכיבים התזונתיים שבירקות העליים. איך נכיר את השפעת שיטות הבישול השונות וכיצד ננטרל את פגיעתן ברכיבים הפעילים בעלים? אלירן דה מאיו מסביר:
הסטיביה שימשה את השבט הגוארני בפארגוואי שנים רבות. אנשי השבט נהגו ללעוס את עלי הצמח משום מתיקותם. אך בין לעיסת עלי הצמח ועד לשימוש באבקה או טיפות, שהם מוצרים מעובדים, המרחק גדול מאד
התוצרת החקלאית איתה עובדת הרשת, היא ברמה אירופאית גבוהה ובאיכות בלתי מתפשרת. טעמם של הירקות משובח ביותר, ונראה שאין קרוב מהם לטעם הטבעי של ירק שזה עתה נקטף בשדה ועליו עוד אגלי הטל
אני אוסף את אבא שלי בדרך לרינה ברינה שנמצאת בעיר כפר סבא, מישהו מכיר? אישה דנית מקסימה המלמדת איך להכין לחמי בריאות מסוגי קמח שונים, עוגות ועוגיות מטריפות ובקיצור, חגיגה לחושים!
זוהר בשן,שפית של מזון בריא,מעידה על עצמה שהיא חושבת כל הזמן ב על אוכל בריא יותר, קל יותר ובעיקר מהיר ולכן הוציאה ספר בישול שריכז את המתכונים מסדנאות הבישול. היא לא שומרת דבר בסוד
כשפוסעים בשביל המוביל לחוות "השף האורגני" היפיפייה, חשים צורך עז לשלוח ידיים לערוגות המלבלבות, לנגוס בעגבנייה או פלפל עסיסיים בהנאה או להצטייד בסלסלת קש ולמלא אותה בשלל פירות וירקות
בתקופת החגים יש המון פיתויים, אנחנו משכנעים עצמנו שעכשיו חגים- אז מותר לנו ולא יקרה כלום אם נטעם מזה ומזה ומזה. הנה כמה עצות שיעזרו לעבור את החגים בשלום של ד"ר דורית מאיר
בישול מאפשר זמינות אנרגיה גבוהה יותר, בהשוואה למזון חי. למשל, תפוח מבושל יספק לגוף כמות גדולה של סוכרים וחומרים מזינים ויעניק לגוף אנרגיה מיידית. בעוד שתפוח חי יחייב זמן ומאמץ ממושכים
השייק הירוק הינו משקה מופלא, זמין ונגיש לכולם, מבוסס על עלים ירוקים, ירקות ותוספת פירות בכמות מועטה לשיפור הטעם, המעובדים בבלנדר. הוא מכיל שפע רב של רכיבי התזונה החיוניים לריפוי ולתחזוק גוף בריא
מקום יפיפה, אישה חכמה אחת והרבה ידיים שקוצצות ומערבבות. התכנסנו במטבחה המלא בכל טוב של גילת רווה אור ליצירת מנות בריאות, קלות, מלאות בעושר וגורמות אושר. הכל משתלב היטב במטבח הביתי, והטעם – אלוהי!
כורכום הוא אחד מאותם צמחי מרפא עתיקים שהעולם מגלה מחדש. צריכתו מעלה את רמת הברזל ומספקת לגוף כמות אדירה של ויטמינים ומינרלים! צריכה יומית מונעת מחלות ועוזרת לגוף להילחם במחלות. לצרוך אותו טרי או מיובש?
הילד שלכם משגע אתכם עם מה שהוא מוכן לאכול? אתם מתעסקים יותר מדי זמן במה הוא אוכל ואיך לשכנע אותו לנסות עוד משהו? יש כמה דברים פשוטים שאתם יכולים לעשות! קבלו 10 טיפים, ועקבו אחרי ההוראות
קמח מלא הוא לא מזון בריאות, ותפריט המבוסס עליו אינו תפריט מזין בהכרח. צריך להבין ממה באמת מורכב הקמח המלא שמוכרים לנו, ומה באמת קורה לגרעין החיטה בדרך הארוכה מהשדה לשקית הקמח
ארגון הבריאות העולמי דירג אותו כחלבון מלא. הטעם המתוק שלו אינו מופק מסוכר. הוא נמצא בכל בית שמבשלים בו אוכל בריא. אז מה הוא המשקה העשיר בברזל, בחלבון, במגנזיום ובסיבים תזונתיים וגם טעים בקפה?
פריקי היא חיטה ירוקה שנקטפה לפי הגיעה לבשלות. מה שאומר שיש בה פחות גלוטן ויותר ויטמינים ומינרלים מאשר בחיטה יבשה. טעמה מעושן ומענג. מבשלים אותה כמו פסטה- בסיר מלא מים. וכשמתרככת מעט מסננים ושוטפים.
מסעדה נגילה, שהפכה לחלק מהנוף הקולינרי המפותח של שוק מחנה יהודה, מציעה תפריט צמחוני-טבעוני שיערב לחיכם של כולם - אוכלי כל ומנועי גלוטן וסוכר. מנות נדיבות, שירות נהדר ואוכל משובח
פעילות גופנית מאומצת מייצרת רמת אנרגיה גבוהה ולכן גם יותר רדיקלים חופשיים מסוג ROS, העשוי להתבטא בעייפות, בנזק לשרירים ובפגיעה בביצועים - אבל יש פתרון!
מדוע אפילו הלחם, שנחשב למוצר יסוד שעשוי מרכיבים פשוטים, הוא כיום מוצר שרבים משוחרי הבריאות מעדיפים להשאיר מחוץ לצלחת? מה צריך להכיל לחם טוב ובריא באמת וכיצד נדע לבחור אחד כזה?
מחפשים דרך להרוויח את היתרונות התזונתיים של הפירות המיובשים מבלי לשלם את המחיר הבריאותי הכרוך בצריכת המוצרים התעשייתיים? הכירו את הפתרון המושלם עבורכם!
כולנו שמענו כי מלח מעלה לחץ דם ומשפיע לרעה על הלב, מזיק לכליות ומגרה את מערכת הנשימה אך מהצד השני יותר ויותר סוגי מלח נמכרים בחניות וקריאות עמומות נשמעות לגבי יתרונות המלח. אני כאן לארגן סדר בבלגן
מה הן התכונות המאפיינות לחם מדגנים מונבטים? האם הוא עשוי להעלות את ריכוז הנוטריינטים במזון ולהקל על העיכול שלנו? האם יש לו יתרונות נוספים? מה הם חסרונותיו?
אצות הים לניקוי קוסמטי כבר נמצאות בשימוש שנים רבות, אבל טרנד עולמי הכניס את האצות לתפריט שלכם, כי מחקרים מראים שאצות יכולות לנקות את הגוף שלכם ביעילות גדולה יותר מבפנים. כיצד הן עושות זאת?
11 תבלינים ועשבי תיבול שיסייעו לכם עם כאבי ראש, עייפות, יעוררו את המערכת החיסונית, יקלו על בעיות בבטן אבל גם עם לחץ דם גבוה ובעיות חמורות יותר - כל תבלין והקסם שלו
אוהבים גבינות אבל נמנעים בגלל כולסטרול, אלרגיות או שאתם נמנעים ממוצרים מהחי? יש פתרון טעים, בריא ובהישג יד. לא תאמינו כמה שזה טעים, בריא ומגוון באפשרויות
עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים. מכיל כמות קטנה של פחמימות ומוגדר כ"מזון הטוב המעולה ביותר לאדם, בהשוואה לכל מזון אחר, הואיל וערכם התזונתי גבוה ביותר"
על אף שחמצן הוא קריטי לחיים, כשהוא פוגש ירקות ופירות הוא לאו דווקא עושה טוב, להם או לכם. ותהליך עיבוד מסוים אפילו גורם ליותר נזק. הכירו את הבעיה והפתרון
ככל שאנו מתבגרים חילוף החומרים שלנו הולך ומאט. לכן קשה יותר לרדת במשקל ע"י דיאטה ופעילות גופנית בלבד. 4 השיטות שלפניכם יעזרו לכם להמריץ את חילוף החומרים
משנכנס אדר מרבים בשמחה וזה הזמן לגייס את המזון למשימה: יש מאכלים שיסייעו בהגברת השמחה ויש מאכלים משביתי שמחה ואף מעוררי דיכאון. הכירו את הנפשות הפועלות
פעילויות ספורט חינמיות ויריד בריאות תוסס ב"פסטיבל אביב בריא". הרצאות מקצועיות של מיטב המומחים יחד עם סדנאות בישול מעשיות המעניקות כלים יעילים לשינוי תזונתי
מיכל צפיר, פאולה רוזנברג ודורון שפר ירצו בפסטיבל התזונה והבריאות הגדול בישראל אוכלים בריא ירושלים 3. פתרונות טבעיים לאורח חיים בריא ומסיבת זומבה סוחפת ללא תשלום
חשבתם שחליטות של תה הן תענוג ששמור רק לעונות הסתיו והחורף? כדאי שתחשבו מסלול מחדש. חליטות של פירות, צמחי מרפא ועשבי תיבול הן בדיוק הדבר שאתם זקוקים לו כדי לרענן את הקיץ ולהכניס משב רוח קריר ליומכם
אפשר למצוא אותם ממש קרוב לביתכם, הם לגמרי בחינם והם זמינים לכל אורך הקיץ הישראלי. אביבית ג'וטי ברקוביץ מהמרכז המקצועי לליקוט חושפת לכם סודות טבעיים ואפקטיביים
מטבלים - ירקות טריים, מטבל נימוח וקרקרים משובחים - יש דרך יותר טובה מזו לנשנש ולהגיש כיבוד לאורחים? הכתבה הזו תעניק לכם השראה ומתכונים מעולים למטבלים בריאים
יותר ויותר חוקרים תמימי דעים: אוכלוסיית החיידקים בגוף שלנו לא רק תקבע איזה מזון נעכל בקלות ואיזה פחות, היא גם תשפיע על הנטייה שלנו לחלות במחלות מסוימות. איך מחזקים את המיקרוביום וכיצד כרוב מותסס בקדירת כבישה מסורתית יכול לתרום לזה
היא רוצה לאכול צהריים כבר בשעה 10:30, מנסה להימנע מקפה ולא תאכל פירות ים - טעים להכיר את גלי הנדל - תזונה יצירתית. יועצת בריאות מוסמכת ומומחית לבלוטת התריס
אמנם צורתו מזכירה חמוקיים ענוגים, אך אל תטעו – האגס הוא אחד הפירות הבריאים והתורמים ביותר להרזיה הנמצאים כיום על המדף, בין היתר בזכות הסיבים התזונתיים המצויים בו (ובעיקר בקליפתו) והערך הגליקמי הנמוך שלו.
כתבה בניחוח פירותי.