Sunrider_Fly
Nikui_Fly

טעים להכיר את איתמר רוזנברג

איתמר ירד 35 קילו ושומר על ההישג שלו שנים. אילו הרגלים מאפשרים לו לשמור על ההישג למרות לו"ז עמוס ומשפחה גדולה?
Thymoquin_In

איתמר רוזנברג, נשוי לאביטל ואב לשלושה, מנחה ב"חלי ממן", למעלה מעשר קבוצות בשבוע בבת ים ובירושלים. וגם… מומחה בכלכלת המשפחה.

מאמין שאנחנו אוכלים גם בשביל לחיות וגם בשביל הנשמה, ולכן אוהב גיוון ואפילו חגיגות קטנות ומבוקרות לשמחה תמידית.

שוקולד לבן…

אך כשבאמת רעב או רוצה להיות רגוע, אני צריך מנה טובה של אוכל – בשר טוב, פחמימה וירקות מבושלים. לא רגוע בלי אוכל אמיתי…

חמין פילה בקר עם גריסים בטטות. גם בשיא הקיץ, מת על זה. עם סלט טרי גדול מכל הירקות שיש בבית. בחורף, בליווי פירות הדר לקינוח…

זה סוגר לי את שבת בבקר כמעט עד מוצ"ש.

הכי ישראלית – שתי פרוסות לחם קל עם קוטז', ירקות חתוכים עם מלא לימון וכמה זיתים דפוקים.

"פחמימות זה משמין"… כל הטרנד האנטי-גלוטני לא מובן לי. פחמימות גורמות לרוב האנשים תחושת שובע ורגיעה, שכל כך חשובה להתמדה במשקל מאוזן.

מניסיוני, כל אלו שמתנסים בדיאטות קיצוניות כאלו ואחרות, נשברים באיזה שלב ועולים עם ריבית את כל מה שחסכו מעצמם במאמץ רב. אני לגמרי בעד איזון  ומגוון בשים לב לכמויות – "אכול מהכל, אך לא את הכל".

שניצל חציל שאמא שלי היתה עומדת שעות ומטגנת, בפסח עם קמח מצה, ועם פרורי לחם ביתר השנה.

בשנים האחרונות אנחנו משחזרים אותו באפיה בתנור – לא בדיוק אותו טעם, אבל הזיכרונות חיים ונושמים בכל ביס…

ביצה קשה. לא יודע להגיד מאיפה התחילה הסלידה אי שם בילדות, אפילו לריח, אבל אין ספק שהיא מושרשת בי עמוק והשתלטה גם על ילדיי שלא מתקרבים לביצים קשות אף פעם.

כריכים מושקעים מלחם קל  – מלאים בירקות אנטי-פסטי וגבינות או ממרחים פיקנטיים ביתיים נטולי שומן כמו מטבוחה. כל כריך הוא באיזור 120-150 קלוריות והאפקט שלו כל כך יותר ממלא מחטיף בריאות או נשנוש אחר באותו ערך קלורי.

"מגנום". אגב, זה לא תמיד חטא. לרוב אני שומר את ה"מנה המותרת" השבועית שלי במיוחד לארטיק כזה, נהנה מכל לק ושר לו בלב "שלא ייגמר לעולם"….

אני אישית בעד רפואה קונבנציונאלית, שמשלבת את האלטרנטיבית. לכן גם בתחום התזונה אמליץ להתחיל עם הדיאטנית הקלינית, שגם יודעת להתאים תחליפים לכל אחד על סמך בדיקות דם וערכים בריאותיים.

 

אין ספק שאכילה רגשית היא לרוב מקור לעודף משקל גדול. בכלל, זה די משמין להיות במשבר, בלחץ ובקושי. לכן, בכל סוג תוכנית או אורח חיים שנבחר, אהבה וקבלה עצמית, יחד עם היכולת לסלוח ולקום אחרי נפילה היא הבסיס להתמדה ולשמירה לאורך זמן על אותה תוכנית.

כשאדם שלם עם הדרך, הוא מוצא המוטיבציה והיכולת להתמיד בה למרות שהחיים של כולנו מורכבים…

 

המתכון המנצח של איתמר – מוסקה דיאטטית

כאוהד שרוף של חצילים שידועים כספוג השמן של המטבח, אני מצרף מתכון מנצל של מוסקה קלת הכנה ודלת קלוריות:

חומרים:

3 חצילים ארוכים בעובי בינוני

½ ק"ג עוף טחון ברמת שומן נמוכה

½ ק"ג הודו טחון ברמת שומן נמוכה

1 ביצה

4 שיני שום

בצל גדול

צרור כוסברה או פטרוזיליה (למי שלא אוהב, אפשר גם לוותר)

שתי עגבניות בינוניות

2 כפות רסק עגבניות מדוללות החצי כוס מים

תבלינים  – מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, הכל לפי הטעם האישי

 

הוראות הכנה:

פורסים את החצילים לעיגולים ומחלקים את הכמות לשניים

בקערה נפרדת מגרדים בצל ועגבניות בפומפיה, קוצצים את צרור העלים, מוסיפים את העוף וההודו, שיני שום כתושות, ביצה ותבלינים ולשים הכל לתערובת "בצק" שגם אותה מחלקים לשניים.

מסדרים 1/3 מכמות פרוסות החצילים בתבנית (בלי לבשל לטגן או להמליח), שוטחים עליהם חצי מתערובת בצק הבשר, מסדרים את ה- 1/3 השני ושוטחים את החצי השני של התערובת, ומעל מסדרים את ה- 1/3 האחרון.

מעל פרוסות החצילים מזליפים את רסק העגבניות המדולל, סוגרים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה בחום של 180 מעלות (כל תנור ומידת האפייה שלו). לאחר מכן מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ- 20 דקות שהנוזלים יתאדו והחצילים שבשכבה העליונה ישחימו (רק בלי לשרוף את הבשר).

 

מחלקים ל- 6 מנות. כל מנה היא חלבון בשר טעים טעים טעים…

עם סלט חי טרי, כף טחינה על המוסקה ומנת פחמימה, זו יופי של ארוחה, שאני תמיד מוכן לאכול!

בתיאבון

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו