OB__

Powered by WP Bannerize

Trima_HAIR

Powered by WP Bannerize

אודות שמרי בירה ו -B12

מאת: דורית דן- יוצרת הטעמים בעלת קייטרינג טבעוני, יועצת לתזונה בריאה, מנחה סדנאות בישול בריא וניקויי מעייםד
שמרי הבירה מאוד אהודים בתזונה צמחונית, טבעונית, בקרב ספורטאים ושוחרי הבריאות. הם נמכרים בצורת אבקה או פתיתים. מבקשים לדעת כיצד להכין פסטו עם שמרי בירה?
בזיליקום

צילום: 123RF

שמר הבירה הוא צמח חד תאי ממשפחת הפטריות. השמר לא פעיל אלא בעת הזנתו ע"י חומרים המכילים סוכר או דבש. שמרי הבירה Nutritional Brewer Yeast , בעל חשיבות רבה לבריאות האדם. הם עשירים מאוד בחומצות אמינו חיוניות שהגוף לא מייצר לבד, כמקור טוב לויטמיני B במיוחד B12 המצוי בד"כ במזון מהחי, אינו מכיל שומנים, יש בו ברזל, אשלגן, אבץ וזרחן.

שמרי הבירה אינם מזיקים לבריאות כמו שמרים אחרים כגון שמרי קנדידה. הם ידועים גם כמטהרי דם ומשתתפים בחילוף חומרים של פחמימות, שומנים וחלבונים על כן טוב לחולי סוכרת או לסובלים מכולסטרול גבוה. מסייעים בתפקודי מערכת העצבים העוזרים לשינה, עצבנות ועייפות. שומרים על בריאות העור ועל כן טוב גם לאקנה.

שמרי הבירה מאוד אהודים בתזונה צמחונית, טבעונית, בקרב ספורטאים ושוחרי הבריאות. הם נמכרים בצורת אבקה או פתיתים. ניתן ורצוי לשלב אותם במאכלים בגלל הטעם הייחודי המזכיר טעם של פרמזן ומליחות עדינה. אפשר לאכול אותם בצורה הגולמית, לבזוק מעל האוכל כמו מלח או לשלב בבישול.

אני אוהבת לשלב את שמרי הבירה במרקים או רטבים כדי להסמיך ולהקרים את המרקם, על טופו אפוי בתנור עם תבלינים במקום מלח ובמיוחד בממרחים.


מתכון פסטו שמרי בירה

1 צרור כוסברה או פטרוזיליה
1 צרור בזיליקום
4-6 שיני שום
2 ס"מ שורש כורכום טרי
1 כוס שמרי בירה
1 כוס קשיו או אגוזי מלך מושרים לחצי שעה ומסוננים
1/2 עד 1 כוס שמן זית לפי הטעם
אפשר להוסיף מלח אם חסר מליחות אני לא מוסיפה.

 

מתכון אטריות סובה בקרם שמרי בירה

1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוץ דק
1 סלסלת פטריות קצוץ גס
2 כפות שמן זית
1 קופסא של נוזל או חלב קוקוס
4 כפות גדושות של שמרי בירה
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 חבילה אטריות סובה

 

1. מרתיחים סיר עם מים
2. מחמים שמן במחבט מוסיפים בצל ושום ומאדים קלות, מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות ל5-10 דקות.
3. מוסיפים נוזל קוקוס ושמרי בירה מערבבים טוב להמסת גושים אם נוצרו משמרי הבירה.
4. מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומבשלים יחד ל-10 דקות.
5. כשהמים רותחים מוסיפים את האטריות מבשלים ל 10 דקות בערך עד שמוכן. מוציאים למסננת ושוטפים במים.
6. מאחדים עם הרוטב ומגישים לצד סלט חסה רענן.

 

 

 

השאירו תגובה:
  1. שושי

    שלום
    היכן ניתן לקנות את שמרי הבירה.
    בברכת חג שמח
    שושי

  2. אתיקה בשמרים

    לפחות תני קרדיט לויקיפדיה כשאת מעתיקה מילה במילה, כולל כל ההבלים. תתביישי! הידע איננו שלך – הוא גנוב. וכאמור – שגוי בחלקו.

  3. אבי

    אין b12. בדקתי את העניין.

  4. שמרית

    בשל כמות זרחן גבוהה בשמרי הבירה, יש צורך לצרוך בסמוך כמות זהה של סידן למען לא יחסר.