supherb_Fly
Laisha_Fly

איך לבחור את כלי הבישול הנכונים שישאירו אותנו בריאים?

מאת: עינב בורשטיין
זמן קריאה: 2 דקות
ידוע לכולנו שחשוב לאכול מזון איכותי ובריא, אבל רק חלק קטן מאיתנו מודעים לכך שחשוב להתמקד גם בכלים איתם אנחנו מבשלים כדי ליהנות מאוכל מזין ונקי מרעלים

איך נבחר את כלי הבישול שישאירו אותנו בריאים? צילום: pexels

FA_Jan_Inside

עם התודעה ההולכת וגוברת של הקשר בין תזונה עשירה ברכיבים מזינים לבריאות, לעיתים נשכחת החשיבות העצומה שיש לבחירת כלי הבישול שלנו.

מסתבר, שהסירים והמחבתות שבהם אנחנו מבשלים את האוכל חשובים לא פחות מהמזון שמתבשל בהם.

גם אם אנחנו מכינים את המזון הכי בריא בעולם, יכול להיות שדווקא בזמן הבישול אנחנו מכניסים אליו רעלים כמו:

כימיקלים רעילים

כלי בישול נון סטיק (שאינם נדבקים) הם ללא ספק פופולריים בהרבה מאוד בתים.

הבעיה העיקרית היא שרובם מצופים בפולימר פלסטי ובחומרים מקשיחים נוספים.

ציפוי זה מכונה בדרך כלל טפלון, ועשוי להכיל כימיקלים נוספים.

כאשר מגיעים לבישול בטמפרטורות גבוהות וכן לאחר שימוש חוזר שגורם לשחיקת הציפוי, הכימיקלים הללו מתחילים לדלוף לאוכל.

מדובר ברעלנים של ממש שהוכחו כמקושרים למגוון רחב של בעיות בריאותיות, בין היתר: מחלות כבד, בעיות אנדוקריניות, בעיות פוריות ואף סרטן.

אנחנו עלולים להרעיל את המזון הבריא שלנו בשל שימוש בסיר הלא נכון. צילום: pixabay

אנחנו עלולים להרעיל את המזון הבריא שלנו בשל שימוש בסיר הלא נכון. צילום: pixabay

מתכות כבדות

לא מעט כלי בישול שקיימים היום בשוק מכילים מתכות כבדות.

אחת מהן היא מתכת הקדמיום שעלולה להתפרק בזמן הבישול ולדלוף למזון.

סכנות הקדמיום מוכרות לעולם המחקר בעיקר מעצם היותו תוצר לוואי רעיל וידוע של עישון.

הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן מכלילה את הקדמיום כמסרטן לאדם בקבוצה 1 – הקבוצה הרעילה והמסוכנת ביותר.

ויש לקחת בחשבון גם את איכות הבישול

סוג החומר ממנו עשויים כלי הבישול משחק תפקיד מרכזי באיכות האוכל.

מאפיין מהותי שיש לשקול בעת ​​בחירת הכלים הוא המוליכות התרמית שלהם – היכולת להעביר ולפזר חום ביעילות.

באופן אידיאלי, החומר ממנו עשויים הכלים צריך להיות בעל מוליכות תרמית גבוהה כך שהמזון יתבשל במהירות ובאופן אחיד.

המתכות האהובות ביותר לעיצוב כלי בישול הן: נירוסטה, ברזל יצוק, נחושת, קרמיקה ואלומיניום.

העניין הוא שאף אחת מהן לא מסוגלת להוליך חום ביעילות.

ההמלצה שלנו: הסיר המחולק של חברת food appeal שמתאים לכל סוגי הכיריים!

מה כל כך טוב בו?

ראשית, הסיר אינו מכיל כימיקלים או מתכות כבדות שעלולים להגיע לאוכל שלנו.

מה הוא כן מכיל?

משטח פנימי בריאותי

המשטח הפנימי של הסיר אשר בא במגע עם האוכל עשוי מאבן שיש מסוג "בלאק סטון".

זוהי אבן הדומה יותר לאבנים ולסלעים ששימשו בטכניקה העתיקה של בישול באמצעות אבנים חמות, הידועה כטכניקה ששומרת על איכות האוכל ועוד יותר מזה – משפרת את טעמו.

"בלאק סטון" מעולה לבישול או טיגון של כל סוגי המזון: סטייק, דגים, עוף, ירקות ועוד.

תכונת נון-סטיק

המזון אינו נדבק לתחתית הסיר, כך שבנוסף לשמירה על הבריאות – הנוחות, היא חלק בלתי נפרד מהשימוש בסיר.

חלוקה פנימית בתוך הסיר

יתרון עצום נוסף של הסיר המחולק הוא – שכשמו כן הוא, מחולק!

החלוקה נעשית באמצעות דופן הפרדה מובנית ולכן ניתן לבשל בו כמה סוגים של מזונות במקביל בלי שהם יתערבבו.

מה שאומר שאם במשפחה שלכם יש צמחוניים או טבעוניים, לדוגמא, אין צורך "להעמיד" 2 סירים שונים – הכל הולך יחד בלי שום דאגה.

שמירה על איכות האוכל

השילוב של בסיס עבה ותחתית אינדוקציה מהמתקדמות שיש, משפר את אפקטיביות פיזור החום כך שהמזון מתבשל באופן אחיד.

הסיר המחולק של חברת foodappeal. צילום: סטודיו רייס – מנחם ואיתי

הסיר המחולק של חברת foodappeal. צילום: סטודיו רייס – מנחם ואיתי

רוצים להתנסות בחוויית בישול אחרת? טעימה ובריאה יותר? הסיר המחולק מסדרת black marble זו הבחירה הטובה ביותר!

לרכישה לחצו ממש כאן


רוצים להישאר מעודכנים במתכונים ומבצעים חמים?

Food Appeal מזמינה אתכם להצטרף למועדון הלקוחות בחינם וללא התחייבות וליהנות מהטבה בלעדית למימוש מיידי

לקבלת ההטבה הקליקו כאן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו