PassoverFocus_Fly
Laisha_Fly

חוזרים לבית הספר ולגנים

מאת: הילה נוה, נטורופתית ומחברת הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"
זמן קריאה: < 1 דקה
עם החזרה של הילדים לבית הספר, הילה נוה מציעה לנו להכין עם ילדינו תפריט שבועי שיהווה בסיס להכנת הארוחות ועוזר בתכנון הקניות והבישולים, בבניית שגרה ובחסכון בעלויות. המפתח הוא בתכנון!
Laisha_In

הנה כבר מתחילה לה עוד שנת לימודים ועלינו לחזור לשגרת הכנת ארוחת הבוקר, ארוחת עשר וכו'. כדאי להחליט מראש על תפריט שבועי אשר יהווה בסיס להכנת הארוחות, זה עוזר לנו בתכנון הקניות והבישולים ומוריד טרדה ושאלות מהראש בנושא זה.

מאוד נחמד לשתף בבניית הטבלה השבועית את הילדים ולהחליט מראש מה יאכלו בסנדביץ' במשך השבוע ומה נגיש לארוחת הצהריים.

בצורה זו הרבה יותר קל להתארגן בקניית המצרכים באופן קבוע ולהימנע משהאלה: "מה נאכל היום?"

אצלנו למשל הכנו טבלה יחד עם הילדים ותלינו על המקרר, הסדר עוזר גם לילדים, יוצר שיגרה, המקנה הרגשת ביטחון לילדים ותחושה טובה על השתתפותם בבחירת התפריט ובניית הטבלה.

הרבה הורים שואלים אותי איך צריך להראות תפריט יומי לילד שנכנס למסגרת של גן או ביה"ס.

החלטתי לתת דוגמא לתפריט של יום אחד מהטבלה (צמחוני).

תפריט יומי ליום צמחוני:

על הבוקר (בבית): כוס חלב שקדים/ שיבולת שועל + פרי.

עשר: לחמניית כוסמין + ממרח אבוקדו וזעתר, מלפפון שלם ליד, חופן אגוזי קשיו.

צהריים: קינואה + חומוס עדשים כתומות* + ביצה קשה + רצועות גזר וגמבה.

ביניים: פירות ו/או חטיף לרה-בר.

ערב: סלט ירקות עשיר – עגבנייה, מלפפון, גזר, נבטים, עלי תרד, כפית זרעי צ'יאה, חופן שקדים קצוצים ורוטב טחינה מלאה. ליד תוספת קרקרים או פרוסות מקמח שיפון או כוסמין עם ממרח שקדייה.

מתכון חומוס עדשים

מצרכים:

1.5 כוסות של עדשים כתומות מונבטות
3 כפות גדושות של טחינה גולמית (רצוי מונבטת ובכבישה קרה)
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

1. מכסים את העדשים במים 1 ס"מ מעל גובהם.

2. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.

3. מעבירים את העדשים עם הנוזל למעבד מזון / בלנדר מוסיפים את שאר המרכיבים
וטוחנים. ניתן להוסיף מים בשלב הטחינה לקבלת מרקם רצוי.

גודל המנה מותאם לגיל הילד ורצונותיו, והתפריט הוא בסיסי וצריך לקבל התאמה אישית.

שיהיה בתיאבון,
ושנה טובה – מהילה נוה

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו