supherb_Fly
supherb_Fly

מרק אפונה וירקות חורפי ובריא

מאת: המתכון באדיבות חברת ישרקו, מקבוצת טיב טעם, המייבאת ומשווקת את טבעפרוסט - ירקות טריים קפואים כשרים
זמן קריאה: < 1 דקה
בימים קרים וגשומים, אין כמו מרק אפונה ביתי ובריא

מרק אפונה וירקות. צילום: יח"צ

supherb_IN

תמיד טוב להחזיק בפריזר אפונה קפואה.

היא פשוט טובה לכל כך הרבה תבשילים ביתיים, ואין צורך להשרות במים ולהמתין.

המתכון הבא הוא למרק אפונה טעים-טעים ובריא-בריא.

אל תעברו את החורף בלי לנסות אותו.

למתכוני מרקים בריאים נוספים:

דואט ברוקולי וכרובית

מרק מאש בריא ומשביע

מרק ערמונים מ-4 מרכיבים

מתכון למרק אפונה וירקות

מצרכים:

6 כפות שמן זית

שקית אפונה קפואה (טבעפרוסט)

גזר

כרישה

2 גבעולי סלרי

בצל

שן שום

2 תפוחי אדמה

ענף טימין טרי

צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל לבן, לפי הטעם

הוראות הכנה:

קולפים וקוצצים את הגזר, הכרישה, הסלרי והבצל.

מחממים את שמן הזית בסיר רחב.

מוסיפים את הירקות שקצצנו ואת השום, ממליחים מעט ומערבבים.

ממשיכים לטגן את הירקות כ-10 דקות על להבה נמוכה-בינונית, עד שהם מתרככים מאוד.

מוסיפים את שקית האפונה, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים אותם לסיר.

מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים עד לכדי רתיחה עדינה ומסיפים את ענף הטימין.

מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

מעבירים למעבד מזון כשליש מהמרק וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה.

מחזירים לסיר המרק את המחית ומהערבבים היטב.

קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים למרק.

מתבלים עם מלח ופלפל, כמו שאוהבים ומגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו