supherb_Fly
Thymoquin_Fly

אבטיח - האם אתם אוכלים אותו נכון?

מאת: - כתב עת בנושא תזונה ובריאות טבעית
היתרונות הבריאותיים של החלק באבטיח שרוב האנשים לא אוכלים

אבטיח - האם אתם אוכלים אותו נכון? צילום: unsplash

Thymoquin_In

מרבית האנשים לא אוכלים חלקים מסוימים של הפירות הנאכלים.

לעיתים קרובות דווקא  לחלקים אלו יש את הערך התזונתי היותר גבוה.

המקרה השכיח ביותר הוא קילוף התפוזים.

בקליפה הלבנה של התפוזים נמצא עיקר הכמות של הפלוונואידים.

מי שקולף ביד וכך מוותר על קליפה לבנה זו, לא מפיק תועלת מהחומר היותר מזין הנמצא בתפוזים, ואילו  קילוף דק עם סכין  של השכבה החיצונית ביותר של קליפת התפוז מותיר למאכל את רוב השכבה הלבנה.

את פרי הקיווי אפשר לאכול בקליפתו – היא מכילה פי 3 יותר סיבים מאשר הציפה של הפרי.

רוצים עוד דוגמאות? ראו כאן:

שקדים – עם או בלי הקליפה?

עוד על היתרונות בקליפות פירות הדר

תפסיקו לזרוק את גבעולי הברוקולי! הם טובים למיקרוביום

באשר לאבטיח, אפשר לאכול את כל הפרי, חוץ מן הקליפה הירוקה הקשה שעוטפת אותו.

לא רק חלקו האדום של האבטיח אכיל, אלא גם הקליפה הלבנה שעוטפת את חלקו האדום.

זריקת חלקי פירות וירקות שראויים למאכל גורמת הן לנזק בריאותי והן לנזק כספי.

לפי נתונים מארה"ב, הנזק הכספי השנתי מהשלכת חלקי פרי וירק שראויים למאכל הוא 165 ביליוני דולרים!

סביר להניח שיחסית לגודל האוכלוסייה, מידת הנזק בישראל דומה.

חשוב לחזור ולהדגיש, אין לאכול את קליפת האבטיח הירוקה הקשה.

היתרונות הבריאותיים של הקליפה הלבנה

לאכילת הקליפה הבהירה שאופפת את חלקו האדום של האבטיח יש יתרונות בריאותיים, ואלו הם:

הגנה מפני רדיקלים חופשיים

לפי נתוני מחקר שפורסם בעיתון  J of the Science of the Food and Agriculture,  ציטרולין המצוי בקליפה הרכה של האבטיח הינו חומר שסותר פעולת רדיקלים חופשיים. הוא הופך לחומצה אמינית שמספקת  ללב ולמערכת החיסונית הגנה כנגד רעלים.

הגברת יכולת מינית

במחקר שנעשה בטקסס נמצא שהציטרולין גורם להרפיה של דפנות העורקים ובכך עוזר גם למי שסובל מבעיות זקפה.  בזכות  כך, ציטרולין  מכונה גם בשם "ויאגרה מן הטבע".

ירידה במשקל

בעקבות שיפור בזרימת הדם עם צריכת הציטרולין, אנשים מסוגלים לעבוד יותר זמן בעבודה פיזית, או לעסוק יותר זמן בפעילות ספורטיבית, וכך משקלם נשאר יציב – אין השמנה.

ניתן להכין מחלק זה של האבטיח רסק, או לחתוך אותו לחתיכות קטנות ולאכול אותן עם ציפתו האדומה.

 

צרו קשר עם תזונה פלוס



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו