himalayaKrem_Fly
Nikui_Fly

גם לגוף מגיע ניקיון של פסח

מאת: נירה שניידר, מטפלת ומרצה לנטורופתיה ורואו פוד במכללת רידמן
זמן קריאה: 2 דקות
סלק חי לניקוי הדם, צנון, לפת וחזרת לניקוי מצבורים של מתכות כבדות, בבוקר מים חמים עם לימון ובין לבין הרבה ירוקים. הנטורופתית נירה שניידר עם תוכנית לשחרור הגוף מרעלים
bari14_In

לאחר קיפאון החורף, במהלכו הייתה אנרגיית החיים רדומה ומכונסת, מגיעה עונת האביב ועימה אנרגיית חיים מתפרצת, שואפת קדימה ומסלקת כל מחסום העומד בדרכה. הטבע כמו ניעור לחיים, ואנו חווים אותו במלוא הדרו; את התחדשות הצמיחה, את שיאה של הפריחה, את הבשלת הפירות.

כטבע, כן גופו של האדם. בעונה זו, יותר מבכול עונה אחרת, שואף גופנו לבטא את "מלוא הדרו". כוח החיים האצור בנו, שואף לפרוץ מתוכנו בעוצמה.

על כן עונת האביב היא המתאימה ביותר להעיר ולהאיר מחדש את חיות הגוף, ולסלק ממנו חסימות בדרך לזרימה טבעית וחיונית.

את המצב האביבי-הרמוני זה, ניתן להזמין אלינו על ידי ביצוע ניקוי גוף ממצבורי רעלים שנאגרו בו במרוצת השנים. טיהור הגוף מרעלים היא שיטת ריפוי עתיקת יומין שמתבצעת בתרבויות ובחברות רבות. ישנן שיטות ודרגות שונות לתהליך הטיהור, ויש להתאים לכל אדם תוכנית אישית, על-ידי מומחה בתחום, שתעלה בקנה אחד עם מצבו הבריאותי, הנפשי ותתאים לשגרת חייו.

יחד עם זאת, האדם הבריא יכול ליישם מספר שינויים תזונתיים והתנהגותיים במהלך שבעת ימי הפסח, חג שמסמל התחדשות ויציאה לחירות, ובכך להצטרף אל התהליך הטבעי של פריחה והתחדשות שמתקיים בעונה זו:

• לחדול מצריכת קפאין, אלכוהול, מזון מתועש ומעובד, סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו, מוצרים מן החי (בשר אדום, בשר עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב). כל אלו מכבידים על פעולת מערכת העיכול ויוצרים סביבה חומצית המחלישה את פעולות הגוף ומעכבת את פעולת הניקוי.

• לצרוך מזונות מעולם הצומח: פירות וירקות חיים ומיציהם, קטניות (עדשים, אפונה, פולי חומוס וסוגי השעועית למיניהם), דגנים מלאים (אורז אדום, אורז בר, אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן), אגוזים לא קלויים (אגוזי אדמה, אגוזי פקאן, שקדים), זרעים  לא קלויים (זרעי חמנייה ודלעת). מזונות אלה הינם בעלי איכות מנקה, עשירים מאד בערכי תזונה חיוניים, עתירים בסיבים תזונתיים המסייעים להפעלת תנועת המעיים, קלים לעיכול ויוצרים סביבה בסיסית, המאפשרת לגוף להתנקות ולתפקד באופן תקין ויעיל.

• את הפירות או את מיצי הפרות, יש לאכול או לשתות משעות הבוקר עד לשעות הצהרים

• את הדגנים והקטניות יש לאכול בשעות הצהרים, בתוספת סלט ירקות חיים

• אגוזים ושקדים- בארוחות ביניים

• רצוי  לכוון את הארוחה העיקרית של היום לשעות הצהרים

• מומלץ לצרוך פרות וירקות הגדלים בעונה

• יש להרבות בירקות ירוקים כגון ארטישוק, סלרי, פטרוזיליה ועלי סלק. אלו ירקות עתירי כלורופיל, חומר הסופח את הרעלים, מסלקם ומחדש את תאי הכבד

• סלק חי (לא מבושל) מומלץ לניקוי הדם (לא יותר מחצי ליום)

• צנון, שום, בצל, לפת וחזרת מסייעים לניקוי הגוף ממצבורים של מתכות כבדות.

• יש להימנע מארוחה בשעות הערב והלילה (ארוחה אחרונה לא יאוחר מ 18:00 בערב)

סלט ירוק. חובה כל יום


• רצוי להכין מתכונים פשוטים, עם תיבול מינימלי

• מומלץ לצאת כל בוקר לצעידה בת שלושים דקות לפחות, במקום בו האוויר נקי (פארק, חורשה, שפת הים)
• מומלץ ללכת לישון בסביבות השעה עשר בלילה

• להשתדל עד כמה שניתן למתן את עומס חיי השגרה, להמעיט את החשיפה לגירויים חיצוניים כמו צפייה בטלוויזיה ומוזיקה רועשת ולהקצות זמן למנוחה ולתחביבים עד כמה שניתן.

סדר יום  לדוגמא:

– עם ההשכמה כוס מים חמים עם חצי לימון
– צעידה רגלית
– בשעה 8:00 כוס מיץ פירות
-בשעה 10:00 כוס מיץ פירות או מיץ ירקות (גזר, סלק, מלפפון ועוד)
-בשעה 12:00 סלט ירקות עשיר, הכולל מגוון עשיר של צבעים וזרעים, בתוספת דגן או קטנית
– בשעה 15:00 מיץ ירקות בתוספת אגוזים ושקדים
-בשעה 18:00 מרק ירקות

שימו לב! אלו הן המלצות כלליות בלבד והן לא מתאימות לכולם. מומלץ להיוועץ במומחה, במיוחד לאלו הסובלים מבעיות במערכת העיכול, סחרחורות, סוכרת, לחץ דם נמוך ותת משקל.

 


רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו