PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

אוזני המן פופאי

מאת: ארז קומרובסקי ל"סוגת"
זמן קריאה: < 1 דקה
אוזני המן במילוי תרד וגבינה של השף ארז קומרובסקי
Laisha_In

חומרים להכנת 20 אוזני המן:

לבצק:


500 גרם  קמח קסם – קמח שמרים "סוגת"
כף וחצי סוכר לבן "סוגת"
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים

למלית:


500 גרם תרד רגיל או טורקי, שטוף ומיובש
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום, קצוצות דק
פלפל לבן גרוס גס

ההכנה

  1. ראשית נכין את הבצק:


  2. 1. נעביר לקערה את החומרים לבצק ונלוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף קצת קמח. נכסה בניילון ונשאיר להתפחה.

 

  1. 2. לאחר כחצי שעה, נלוש את הבצק שוב ונשאיר להתפחה חצי שעה נוספת.

 

  1. 3. נחלק את הבצק הבצק ל-20 כדורים שווים, נניח על משטח מקומח, נכסה בניילון ונתפיח עוד 10-15 דקות.

 

  1. בזמן זה נכין את המלית:

  2. 1. נעביר  את התרד לקערה ונפזר מעליו מלח גס.

 

  1. 2. נעסה את התרד בידיים על מנת שיפריש נוזלים. נסחוט היטב ונקצוץ.

 

  1. 3. נערבב בקערה את התרד עם הגבינה, שום כתוש ופלפל לבן, לקבלת מלית אחידה.

 

  1. 4. נרדד את כדורי הבצק באמצעות מערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ.

 

  1. 5. נניח במרכז העיגול כף גדושה של מלית ונבריש את השוליים במעט מים.

 

  1. 6. נסגור לצורת אוזן המן.

 

 

האפייה:

  1. 1. נסדר את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.

 

  1. 2. נכניס אבן אפייה / תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור ונחמם ל-240 מעלות.

 

  1. 3. נבריש את אוזני ההמן בשמן זית ונעביר עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור.

 

  1. 4. נאפה 10-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.
  2. *
  3. עוד אוזני המן בריאות:

  4. אוזני המן – הגרסה הבריאה
  5. אוזני המן מקמח כוסמין
  6. גרסה טבעונית לאוזני המן

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו