11_flyL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

אזני המן טבעוניות

מאת: רותם ברנר, מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא
חג הפורים מתקרב בצעדי ענק והגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן. אז קבלו את הגירסה שלי לאזנים המפורסמות בגרסה בריאה יותר ואפילו טבעונית +2 מילויים ייחודיים ומפתיעים
אזני המן טבעוניות

צילום: רותם ברנר

המצרכים

לבצק

כוס וחצי קמח מלא/כוסמין

1/2 כוס חלב קוקוס

2 כפות שמן קוקוס (במצב מוצק)

3 כפות סוכר קנים / סוכר חום

1/2 כפית אבקת אפיה

מילוי תמרים

8 תמרים מסוג מג'עול ללא החרצנים

2 כפות שקדים טחונים

מילוי חמאת בוטנים ודבש

2 כפות ממרח חמאת בוטנים ודבש

כף שקדים טחונים

מילוי שקדים, קוקוס וקקאו

2 כפות ממרח שקדים, קוקוס וקקאו

כף שקדים טחונים

הוראות הכנה

1. מכניסים את כל חומרי בצק למעבד מזון (עם להב פלסטיק ) או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (זה לוקח מספר דקות). עוטפים את הבצק בניילון נצמד (רצוי לשטח מעט לפני) ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מכינים מליות לבחירתכם:

מלית תמרים – במעבד מזון טוחנים את התמרים עם השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה חלקה
מלית חמאת בוטנים –  מערבבים בקערה 2 כפות חמאת בוטנים ודבש עם כף שקדים טחונים
מלית שקדים, קוקוס וקקאו – מערבבים בקערה 2 כפות ממרח שקדים קוקוס וקקאו עם כף שקדים טחונים.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות.

4 . מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח, בעזרת כוס/חותכן או כל כלי עגול אחר קורצים עיגולים בגודל הרצוי .

5.  מניחים כפית מהמילוי בתוך כל עיגול וסוגרים לצורת אוזן המן (מעיין משולש). שוב להדק את הצדדים היטב כדי למנוע פתיחה בזמן האפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה .

6. אופים כ 20  דקות עד להזהבה , מצננים וזוללים.

רותם ברנר, מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא

השאירו תגובה: