In2024_Fly
In2024_Fly

מה קורה כשמשלבים כורכום עם ג'ינג'ר?

מאת: עינב בורשטיין
זמן קריאה: 6 דקות
רבים מאיתנו מכירים זה מכבר את היתרונות הבריאותיים האינדיבידואליים של ג'ינג'ר וכורכום, אבל מה אם נגיד לכם שהקסם האמיתי טמון בשינוי האלכימי שמתרחש כאשר שני הסופר פודס הללו מתאחדים?

מה קורה שמשלבים כורכום עם ג'ינג'ר? צילום: לייב ספירולינה

supherb_IN

מזונות-על הם לאו דווקא מזונות נדירים עם שמות אקזוטיים, שגדלים במקומות רחוקים.

כורכום וג'ינג'ר, תבלינים וצמחי מרפא פופולאריים, מהווים שתי דוגמאות יוצאות דופן למזונות-על מוכרים ואהובים.

כל אחד מהם מגלם אוצר של סגולות בריאותיות בייחוד כשהם מגיעים בצורתם הטבעית השומרת על הערכים התזונתיים שלהם בצורה המקסימלית.

כורכום – פוטנציאל אדיר של ריפוי

כורכום שיצא הרגע מהאדמה. צילום: לייב ספירולינה

כורכום שיצא הרגע מהאדמה. צילום: לייב ספירולינה

התרכובת הפעילה שבו כורכומין, הוכחה במחקרים כבעלת השפעה חיובית על בריאותנו:

יעיל כנגד דיכאון

בניסוי מבוקר[1] בקרב אנשים עם דיכאון צריכה של  כורכומין הובילה לשיפורים דומים לאלו של פרוזאק, בין היתר על ידי הגברת נוירוטרנסמיטורים במוח: סרוטונין ודופמין.

אנטיאייג'ינג עוצמתי

כורכומין הוא אנטיאייגי'נג[2] אדיר הנלחם במחלות כרוניות הקשורות לגיל ותורם לאריכות ימים.

אנטי-דלקתי

הכורכומין ידוע כבעל תכונות אנטי דלקתיות, שמדכאות את הדלקתיות העומדת בבסיס צרות בריאותיות רבות.

נוגד חמצון

הכורכומין הוא נוגד חמצון חזק המנטרל רדיקלים חופשיים[3] הן על ידי חסימה של הפעולה שלהם והן על ידי כך שבכוחו לעורר את פעולתם של נוגדי חמצון אחרים[4].

בריא ללב

כורכומין מפחית את הסיכון למחלות לב[5], בין היתר על ידי שיפור התפקוד של האנדותל[6], רירית כלי הדם שלנו.

נלחם בתאים סרטניים

כורכומין נמצא כתורם למוות של תאים סרטניים ולהפחתה של גרורות[7]. במחקר[8] שנמשך 30 יום בקרב -44 גברים עם נגעים במעי הגס שלעיתים הופכים לסרטניים, צריכה של 4 גרם כורכומין ליום הפחיתו את מספר הנגעים ב-40%!

עלים של שיח כורכום צומח בחווה במדבר. צילום: לייב ספירולינה

עלים של שיח כורכום צומח בחווה במדבר. צילום: לייב ספירולינה

ג'ינג'ר – שפע של יתרונות בריאותיים

הג'ינג'ר ידוע בתכונותיו יוצאות הדופן בהקשר לתרומתו לבריאותנו.הנה כמה מיתרונותיו הבולטים:

אנטי דלקתי

התרכובות הביו-אקטיביות של הג'ינג'ר, כולל ג'ינג'רול, מעניקות השפעות אנטי דלקתיות חזקות, המסייעות בהפחתת דלקות כרוניות הקשורות למצבים בריאותיים שונים, כולל הפחתת תהליכים דלקתיים המתרחשים במוח[9].

מסייע במניעת מחלות ניווניות

מחקרים מצאו כי -6-שוגאול ו-6-ג'ינג'רול – 2 תרכובות בג'ינג'ר – עשויות לסייע במניעת מחלות ניווניות כגון אלצהיימר, מחלת פרקינסון וטרשת נפוצה[10].

תומך בעיכול

הג'ינג'ר יעיל בטיפול בהפרעות עיכול כרוניות[11] ומקל על בחילות[12].

אנטיבקטריאלי

ג'ינג'ר מחזק את המערכת החיסונית ונלחם בזיהומים.

מחקרים[13] מצאו כי הוא יעיל כנגד:

מסייע לירידה במשקל

סקירה משנת 2019 מצאה שצריכת תוספי ג'ינג'ר, הפחיתה משמעותית את משקל הגוף, את יחס המותניים-ירכיים ואת יחס הירכיים באנשים עם עודף משקל או השמנת יתר[14].

מסייע להפחתת רמות הסוכר בדם

סקירה רחבה שבחנה תוצאות של 10 ניסויים ופורסמה ב- 2022, מצאה כי צריכה של תוספי ג'ינג'ר במינון של  1,200-3,000 מ"ג ליום, במשך 8-13 שבועות,  הביאה לירידה משמעותית ברמת הסוכר בדם בצום ובמדד ה-HbA1c בקרב אנשים עם סוכרת מסוג 2.

מפחית את הסיכון לסרטן

הודות לג'ינג'רול שבו ולעוד תרכובות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות אחרות המצויות בו.

במחקר שפורסם ב-2013 בדקו אנשים עם סיכון גבוה לסרטן המעי הגס.

משתתפי המחקר צרכו ג'ינג'ר במינון של 2 גרם מדי יום למשך 28 ימים רצופים.

בסיום המחקר רירית המעיים של המשתתפים הראתה פחות שינויים דמויי סרטן מהצפוי. [15]

יש לי שאלה לגבי כורכום וג'ינג'ר



    * שדות חובה




    למה כדאי לצרוך כורכום יחד עם ג'ינג'ר?

    ה"נישואים" של כורכום וג'ינג'ר יוצרים סינרגיה יוצאת דופן, העולה על סך היתרונות האישיים שלהם.

    זהו מקרה קלאסי של "השלם עולה על סך חלקיו".

    החוכמה עתיקת היומין של הרפואה ההודית – האיורוודה, גורסת כי יכולתו האנטי-דלקתית של הכורכום מחוזקת פלאים בהשפעתו של הג'ינג'ר.

    הברית ההרמונית הזו לא רק נמשכה לאורך ההיסטוריה אלא גם מאוששת על ידי המדע המודרני.

    מחקרים מדעיים רבים הדגישו את הפוטנציאל האנטי דלקתי המדהים, ההגנה המוגברת של נוגדי החמצון והחיזוק העצום של מערכת החיסון באמצעות השילוב הסינרגטי הזה.

    מחקר שפורסם ביוני 2022 נועד לחקור את ההשפעות האנטי דלקתיות המשולבות של תמציות ג'ינג'ר וכורכום[16].

    מוציאים את שורשי הכורכום והג'ינג'ר. צילום: לייב ספירולינה

    מוציאים את שורשי הכורכום והג'ינג'ר. צילום: לייב ספירולינה

    הממצאים והתוצאות העיקריות של המחקר היו לא פחות ממדהימות:

    הפחתה ומיגור של מתווכים דלקתיים וציטוקינים –  חומרים מחמירי דלקת

    השילוב של תמציות ג'ינג'ר וכורכום היה סופר יעיל והצליח להפחית ייצור של שלושה חומרים ספציפיים: תחמוצת החנקן (NO), מולקולה מזיקה, גורם נמק של גידול (TNF), שעלול לגרום נזק לתאים ואינטרלוקין 6 (IL-6), שגם הוא קשור ישירות לדלקת.

    כאשר בחנו מקרוב עד כמה התמציות הללו עבדו יחד, הם ראו "אינטראקציה סינרגטית".

    המשמעות היא שכאשר שולבו תמציות ג'ינג'ר וכורכום, הם עבדו אפילו טוב יותר יחד מאשר אם היו משתמשים בהם בנפרד.

    שמירה על תאים מונוציטים  – סוג של תאי מערכת החיסון

    נמצא כי התערובת של ג'ינג'ר וכורכום יחד עבדה בצורה מקסימלית במניעת פגיעה בתאי החיסון הללו.

    הרגעה והפחתת דלקתיות

    תערובת הג'ינג'ר והכורכום מסייעת לתאים שלנו להתמודד עם מתח ולהדוף נזקים.

    כמו כן היא גורמת לתאים שלנו לייצר יותר חלבון מועיל שנקרא "heme oxygenase-1" או בקיצור HO-1, הנלחם בדלקת.

    בנוסף, המחקר מצא כי השילוב הפשוט של התרכובות הפעילו המצויות בכל אחד ממזונות העל הללו הפגין את העוצמה הגדולה ביותר בהפחתת ייצור NO (תחמוצת החנקן) שמחמירה את הדלקת ואת הסימפטומים שלה.

    הגנה על התאים

    שילוב הג'ינג'ר והכורכום, נמצא בטוח יותר לתאים בהשוואה לשימוש בג'ינג'ר או כורכום לבדם.

    יש לי שאלה לגבי כורכום וג'ינג'ר



      * שדות חובה




      אז איך מתחילים לשלב את התערובת העוצמתית הזו במטבח שלכם?

      תבלינים טחונים שעומדים זמן ממושך, מאבדים מטריותם ומערכיהם התזונתיים.

      לכן, אחד הפתרונות המומלצים ביותר הוא להשתמש בתערובת של ג'ינג'ר קפוא טרי וכורכום קפוא טרי, מגידול אורגני.

      תערובת כורכום-ג'ינג'ר קפואה. צילום: לייב ספירולינה

      תערובת כורכום-ג'ינג'ר קפואה. צילום: לייב ספירולינה

      תערובת כזו ניתן להזמין ישירות באתר לייב ספירולינה.

      בניגוד לתמציות או אבקות שונות, תהליך ההקפאה המהיר של הסופר פודס הללו בעת ​​הקטיף שומר על התוכן התזונתי המקסימלי.

      התוצאה היא מוצר שלא נפגע מהמורכבויות של שיטות עיבוד שונות.

      למי כדאי לצרוך את התערובת?

      הצריכה מומלצת למגוון רחב של אנשים: החל מאנשים המחפשים מניעה, דרך אנשים העוסקים בפעילות ספורטיבית, ועד אנשים המתמודדים עם אתגרים בריאותיים ספציפיים ומחלות כרוניות.

      בין אם מדובר בכאבי מפרקים, ניהול סוכר בדם או שיפור מצב הרוח, היתרונות של תערובת זו נגישים לכולם.

      אופציה נפלאה לצרוך את התערובת היא לשלב אותה בשייק הירוק שלכם באופן יומיומי.

      למה אנחנו ממליצים דווקא על תערובת כורכום-ג'ינג'ר האורגנית של לייב ספירולינה?

      חברת LiveSpirulina מספקת מוצרים במצבם הקרוב ביותר לטבע.

      תוך שימוש בטכניקת ההקפאה המהירה והייחודית, עם דגש על גידול אורגני ומודל ישיר לצרכן בלי מתווכים ו"ידיים שניות" המתעסקות במוצר, תערובת הכורכום-ג'ינג'ר האורגנית של LiveSpirulina מתאימה לאלה המחפשים מוצר איכותי, יעיל וטהור.

      בנוסף וכדי להקל עליכם, LiveSpirulina מציעה חנות מוצרי בריאות המספקת בין היתר את כל הרכיבים כדי ליצור שייקים ירוקים מזינים וטעימים.

      החל מאגוזים ושקדים טבעיים ועד לשלל מזונות על כמו: אלוורה קפואה, ספירולינה, מורינגה, קקאו ואסאי.

      בחווה שלל רכיבים מומלצים לשייקים ירוקים. צילום: לייב ספירולינה

      בחווה שלל רכיבים מומלצים לשייקים ירוקים. צילום: לייב ספירולינה

      להתנסות בתערובת כורכום-ג'ינג'ר האורגנית של LiveSpirulina לחצו כאן

      יש לי שאלה לגבי כורכום וג'ינג'ר



        * שדות חובה




        מקורות

        [1] Sanmukhani J, Satodia V, Trivedi J, Patel T, Tiwari D, Panchal B, Goel A, Tripathi CB. Efficacy and safety of curcumin in major depressive disorder: a randomized controlled trial. Phytother Res. 2014 Apr

        [2] Sikora E, Scapagnini G, Barbagallo M. Curcumin, inflammation, ageing and age-related diseases. Immun Ageing. 2010 Jan

        [3] Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007

        [4] Sharifi-Rad J, Rayess YE, Rizk AA, Sadaka C, Zgheib R, Zam W, Sestito S, Rapposelli S, Neffe-Skocińska K, Zielińska D, Salehi B, Setzer WN, Dosoky NS, Taheri Y, El Beyrouthy M, Martorell M, Ostrander EA, Suleria HAR, Cho WC, Maroyi A, Martins N. Turmeric and Its Major Compound Curcumin on Health: Bioactive Effects and Safety Profiles for Food, Pharmaceutical, Biotechnological and Medicinal Applications. Front Pharmacol. 2020 Sep

        [5] Jiang S, Han J, Li T, Xin Z, Ma Z, Di W, Hu W, Gong B, Di S, Wang D, Yang Y. Curcumin as a potential protective compound against cardiac diseases. Pharmacol Res. 2017 May

        [6] Santos-Parker JR, Strahler TR, Bassett CJ, Bispham NZ, Chonchol MB, Seals DR. Curcumin supplementation improves vascular endothelial function in healthy middle-aged and older adults by increasing nitric oxide bioavailability and reducing oxidative stress. Aging (Albany NY). 2017 Jan

        [7] Maryam Astinfeshan, Yousef Rasmi et el. Curcumin inhibits angiogenesis in endothelial cells using downregulation of the PI3K/Akt, signaling pathway, Food Bioscience, 2019

        [8] Carroll RE, Benya RV, Turgeon DK, Vareed S, Neuman M, Rodriguez L, Kakarala M, Carpenter PM, McLaren C, Meyskens FL Jr, Brenner DE. Phase IIa clinical trial of curcumin for the prevention of colorectal neoplasia. Cancer Prev Res (Phila). 2011 Mar;4(3):354-64. doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-10-0098. Erratum in: Cancer Prev Res (Phila). 2012 Dec

        למאמרים נוספים בנושא יתרונות הכורכום והג'ינג'ר:

        כורכום עוזר מאוד לשיפור הזיכרון

        להוסיף טעם לחיים

        איורוודה לחיזוק מערכת החיסון

        [9] Azam F, Amer AM, Abulifa AR, Elzwawi MM. Ginger components as new leads for the design and development of novel multi-targeted anti-Alzheimer's drugs: a computational investigation. Drug Des Devel Ther. 2014 Oct

        [10] Arcusa R, Villaño D, Marhuenda J, Cano M, Cerdà B, Zafrilla P. Potential Role of Ginger (Zingiber officinale Roscoe) in the Prevention of Neurodegenerative Diseases. Front Nutr. 2022 Mar

        [11] Giacosa A, Guido D, Grassi M et el. The Effect of Ginger (Zingiber officinalis) and Artichoke (Cynara cardunculus) Extract Supplementation on Functional Dyspepsia: A Randomised, Double-Blind, and Placebo-Controlled Clinical Trial. Evid Based Complement Alternat Med. 2015

        [12] Anh NH, Kim SJ, Long NP, et el. Ginger on Human Health: A Comprehensive Systematic Review of 109 Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2020 Jan

        [13] Jolly Oder Akullo, Beatrice Kiage et el. Effect of aqueous and organic solvent extraction on in-vitro antimicrobial activity of two varieties of fresh ginger (Zingiber officinale) and garlic (Allium sativum), Heliyon, 2022

        [14] Maharlouei N, Tabrizi R et el. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019

        [15] Citronberg J, Bostick R, Ahearn T, Turgeon DK, Ruffin MT, Djuric Z, Sen A, Brenner DE, Zick SM. Effects of ginger supplementation on cell-cycle biomarkers in the normal-appearing colonic mucosa of patients at increased risk for colorectal cancer: results from a pilot, randomized, and controlled trial. Cancer Prev Res (Phila). 2013 Apr

        [16] Zhou X, Afzal S, Wohlmuth H, Münch G, Leach D, Low M, Li CG. Synergistic Anti-Inflammatory Activity of Ginger and Turmeric Extracts in Inhibiting Lipopolysaccharide and Interferon-γ-Induced Proinflammatory Mediators. Molecules. 2022 Jun .

        יש לי שאלה לגבי כורכום וג'ינג'ר



          * שדות חובה




          רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו