himalayaKrem_Fly
himalayaKrem_Fly

על נפלאות השייק הירוק

מאת: נירה שניידר, יועצת לתזונה טבעונית
זמן קריאה: 2 דקות
השייק הירוק הינו משקה מופלא, זמין ונגיש לכולם, מבוסס על עלים ירוקים, ירקות ותוספת פירות בכמות מועטה לשיפור הטעם, המעובדים בבלנדר. הוא מכיל שפע רב של רכיבי התזונה החיוניים לריפוי ולתחזוק גוף בריא
Sunrider_Article

יתרונותיו ומעלותיו :

*מעתיר את הגוף באנרגיה
*מסלק את התשוקה למזונות מזיקים – שומניים, מתוקים  ומלאכותיים
* מעניק תחושת שובע
* מסייע בהפחתת משקל
* מסייע בהחלמת תהליכים דלקתיים
* מונע עצירות  ומסדיר פעילות מעיים
* יוצר איזון ביחסי בסיס – חומצה בגוף
*מגביר את הרצון לצרוך מזון  טבעי
* מתגבר את תהליך ניקוי הגוף מרעלים
*הורס תאים פתוגניים, פטריות תאים סרטניים
*משפר את ספירת הדם
*מסייע למניעת סרטן
*מספק ברזל לאברי הגוף
*מנטרל את הרעלים שאנו צורכים במזון
*משפר מצבי אנמיה
*מסיע לטיהור הכבד
*מסדיר את המחזור הנשי
*משפר את ייצור החלב
*מנטרל ריח רע מהפה

יתרונות השייק על לעיסת העלים והירקות

על מנת לשחרר את רכיבי התזונה הרבים המאוחסים בתאי העלים ובירקות יש צורך לפרק קודם את דפנות התאים  הבנויים מחומר נוקשה. אכילת העלים הירוקים ללא לעיסה מספקת אין בכוחה לשחרר רכיבי תזונה אלה משום שהגוף מסוגל לספוג את הרכיבים רק מהחלקיקים הזעירים ביותר. חלקיקים גדולים לא יתעכלו ויהפכו לפסולת חומצית. לכן, יש ללעוס את הירקות והפירות עד לקבלת מרקם חלק על מנת להפיק את האיכות המירבית התזונתית הגלומה בהם.

מרקם המזון שאנו לועסים רחוק מלהיות חלק. לאחר שנים של אכילת מזונות מבושלים, מעובדים ותעשייתיים היכולת ללעוס היטב סיבים קשים פחתה. שרירי הלסת נחלשו ובעיות שיניים המקשות על לעיסה, הפכו לתופעה נפוצה.

ריסוק העלים במערבל מזון כמהו כלעיסה – הוא יוצר את היוצר את המרקם המושלם לספיגה מרבית של רכיבי התזונה.

קריטריונים לבחירת מתכוני שייקים ירוקים

טעם – העדפה אישית
ירק או פרי העונה
תוצרת מקומית
תוצרת אורגנית

לא מומלץ לצרוך מדי יום שיק ירוק, או מיץ על בסיס פטרוזיליה ותרד – למנוע היווצרות כמות גבוהה מדי של חומצה אוקסלית.

ירקות ופירות המצויים בארץ להכנת שייקים ירוקים

ירקות עליים

אלו – ורה, אספרגוס, ארוגלה, בזיליקום, ברוקולי, בצל, חלמית, חסה, חסה ערבית, כוסברה, כרוב סיני, מנגולד, מנטה, נבטים ירוקים מגרעיני חמניה, נענע, סלרי, עולש, עירית, עלי גזר, עלי דלעת, עלי חרדל, עלי לחך, עלי נענע, עלי סלק, עלי צנון, עלים ופרחים של שן הארי, פטרוזיליה, קילל, רובארב ( ריבס) רוקט, שומר, שמיר, תרד, מלפפונים, קישואים,  פקעיות שומר ותרד.

ירקות

אנדיב (עולש), בצל, בצל ירוק, ג'ינג'ר, כרוב, כרשה, מלפפונים, עגבניות, פלפל  אדום ושומר.

פירות

אבוקדו, אבטיח, אגסים, אננס, אפרסמונים, אפרסקים, לימון/ליים, מלון, מנגו, משמש, נקטרינות, פירות יער מכל הסוגים- טריים או קפואים, פסיפלורה, פירות טרופיים טריים, צבר, תאנים, תפוזים, תפוחים.

אחסון השייק הירוק

השייק הטרי הנצרך מיד לאחר הכנתו הוא הטוב ביותר לשתייה . ניתן גם לאחסן אותו בקירור למשך שלושה ימים.

רצוי להשתמש במגוון רחב של עלים ופירות בווריאציות שונות במטרה להמשיך ולהנות מטעמם ולקבל מגוון של רכיבי תזונה.

המאמר מבוסס על פי ספרה של ויקטוריה בוטנקו – "ירוק לחיים".

הבהרה!
במצבים בריאותיים מסוימים כמו בעיות במערכתהעיכול כגון: כיב קיבה, קרוהן, תסמונת המעי הרגיז השייק אינו מתאים. יש להיוועץ במומחה לבריאות טבעית או ברופא לפני צריכתו.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו