supherb_Fly
supherb_Fly

טעים להכיר – גל שדות לוי (גולו)

גל שדות לוי, מי שעומדת מאחורי אחד מאתרי המכירה המצליחים בישראל, מספרת על המסע התזונתי שעשתה והפער בין אינסטגרם לחיים האמיתיים (ואיך שהוא סייע לה לשפר את אורח החיים)
Laisha_In

גל שדות לוי (או בכינויה – גולו), 27, מייסדת ושותפה ב- Shaot-il.com , מותג אקססוריז לבית. אוהבת אוכל בריא וכושר, ולטענתה זו דרכה להצליח ולעמוד בשגרת יום עמוסה מאוד שדורשת הרבה דיוק ואנרגיה.

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
"אני מאוד אוהבת את המטבח האסייתי, המאכלים המקוריים דלי שומן ויחסית מאוזנים".

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
"בתכל'ס – ג'חנון. אבל מטעמי בריאות אני אבחר לרוב בארוחת בוקר ישראלית של חביתה או שקשוקה עם סלט ירקות טרי וגבינה לבנה".

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
"שתי פרוסות לחם קל, עם גבינה לבנה וכפית ריבת תות ללא סוכר, או יוגורט ותפוח".

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
"ישנו המיתוס לפיו הימנעות מפחמימות היא דרך לרזות.
עברתי סדנה של ענת אשר, המלמדת אורח חיים שנקרא "זון". בשיטה הזו אוכלים בצורה מאוזנת פחמימות וחלבונים בכל ארוחה. אחרי הרבה דיאטות שעשיתי בחיי אני חייבת לציין שזו דרך חיים מופלאה, אני יורדת במשקל וגם בתקופות שאני יותר מרשה לעצמי אני שומרת על האיזון בין החלבון והפחמימה וככה לא עולה במשקל ושומרת על אנרגיה גבוהה".

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
"בשבילי אין כמו פסטה ברוטב עגבניות נקי וגבינה בולגרית. אני נזכרת בביקורים אצל סבא סבתא בירושלים שתמיד היו מפנקים אותי. תמיד הביקורים אצלם היו הדבר שהכי חיכיתי לו בשבוע… בנוסף זו מנה שהייתי אוכלת לארוחת צהריים אחרי בית ספר במשך 12 שנים, זה היה הדבר האהוב עליי!"

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
"דג מלוח לא יכנס אלי הביתה. בחיים".

איזה אוכל תיקחי אתך ליום ארוך ולא צפוי?
"סנדוויץ' עם חביתה או ביצה קשה וגבינה, תפוח, ובייגלה ושטוחים, עדיף עם דיפ של גבינה לבנה".

מה החטא האהוב עליך?
"קרפ עם נוטלה. בגלל שזה חטא גדול מאוד, אני לפעמים מכינה לעצמי פנקייק "זון", שזה פנקייק שכולל כף קמח, ביצה אחת וגבינה לבנה, זה סוגר את הפינה המתוקה באופן בריא יחסית".

נוטלה

קרפ עם נוטלה; החטא האהוב על גולו. צילום: PEXELS

 

מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?
"בעידן האינסטגרם, המשפט מדויק. אנחנו כל הזמן רואות בנות כאילו מושלמות בחיים כאילו מושלמים, מה שמדגיש אצל כל אחת את הפגמים שלה וזה פשוט אוכל מבפנים. אני מודעת לכך שלא כל הנוצץ זהב, ובאינסטגרם הכל מושלם יותר מבחיים האמתיים, ובכל זאת לא מצליחה לנצח את ההרגשה הזו ולהיות מרוצה מעצמי ומהמראה שלי. התחושה באה בתקופות ולפעמים אני אומרת לעצמי שמה שחשוב זה להרגיש טוב עם מי ומה שאני, וזה גם מה שאני מאמינה בו. ועדיין, חיפוש הפגמים הרבה פעמים מנצח ומטריד את מנוחתי.
מצד שני, דווקא החיפוש הזה הוביל אותי לאורח חיים בריא ולירידה משמעותית במשקל אז אני לא מתלוננת. אני מאמינה שאורח חיים בריא תורם לא רק למראה טוב אלא לבריאות הכללית ולחיוניות".

 

המתכון המנצח של גולו – מרק בצל מפנק

חותכים לפחות 6 בצלים לחצאי טבעות, שמים בסיר על אש בינונית ונותנים לבצל להתאדות קצת.
לאחר כחמש דקות מוסיפים מעט חמאה או שמן (לגרסה הטבעונית) ונותנים לבצל להתאדות כ20 דקות נוספות, לערבב מידי פעם שלא ישרף.

ברגע שהבצל נהיה עיסתי מוסיפים 2 כפות קמח וכוס יין לבן, מערבבים טוב טוב.
מוסיפים אבקת מרק בצל, פלפל, מלח, והסוד שלי- קצת פפריקה חריפה מעורבבת עם מתוקה וקצת צ'ילי חריף. למי שלא אוהב חריף, אפשר גם בלי.
במתכון המקורי מוסיפים 6 כוסות ציר ירקות, אבל עצלנים כמוני יכולים להשתמש במים רותחים. מבטיחה שעדיין יצא מושלם.

נותנים למרק להתבשל, וככל שמבשלים יותר זמן – יותר טוב. לרוב אני לא מצליחה להתאפק הרבה… בתאבון!

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו