שוב הגיע חג הממתקים… הילדים מביאים הביתה בהתרגשות את משלוחי המנות שקיבלו וההורים מצידם נכנסים ללחץ מסויים כי לא לגמרי ברור להם איך כדאי להתנהל אל מול כל הג׳אנק הזה שנחת להם בבית.
מיכל צפיר, פאולה רוזנברג ודורון שפר ירצו בפסטיבל התזונה והבריאות הגדול בישראל אוכלים בריא ירושלים 3. פתרונות טבעיים לאורח חיים בריא ומסיבת זומבה סוחפת ללא תשלום
הם תורמים לאוויר נקי יותר, פירותיהם מספקים לנו ויטמינים ומינרלים חיוניים ומגוון מחקרים תומכים בהשפעתם החיובית על בריאותנו. לכבוד ט"ו בשבט, בחרנו 4 עצים וגם שיח אחד שאנחנו חייבים להם לא מעט!
חג סוכות מביא איתו הרבה מפגשים משפחתיים וסעודות עשירות תחת הסוכה. איך נוכל ליהנות מהאווירה החגיגית בלי לוותר על בריאותנו? הנה מספר טיפים פשוטים לאכילה נכונה בחג, שיאפשרו לכם לשמור על איזון וגם ליהנות מכל רגע
עבור רבים מאיתנו, הארוחות החגיגיות עשויות להרגיש כמו "מלכודת קלוריות", והחשש לעלות במשקל מרחף מעל כל ביס. אבל האמת היא שממש לא צריך לוותר על ההנאה כדי לשמור על הגזרה!
הם מעודדים את אנזימי התיקון של ה-DNA, ומסייעים במניעה ובטיפול במחלות אוטואימוניות ובמחלות מטבוליות. ד"ר יעל מצליח מפרטת את כל הסיבות הטובות ליהנות מפרי הגפן - הפרי הראשון בשבעת המינים, בהם השתבחה ארץ ישראל
אנחנו בעיצומו של חג החנוכה, וכבר הבנו שעם כל הכבוד למסורת, ניצבים בפנינו אתגרים תזונתיים לא פשוטים. הנה כמה עצות ותובנות שיכולות לסייע לכם לצלוח את החג בשלום
אחרי הקיץ, החופשות משפחתיות, ראש השנה וכיפור – מגיע עוד חג אחד, סוכות. הרופא הראשי של כללית רפואה משלימה עם מדריך קצר על הדרכים לעבור את ארוחות החג שנותרו לפי עקרונות הרפואה המשלימה
צום תשעה באב מה הוא מביע? כאשר אנו מרגישים שנענשנו עקב מעשינו ורוצים לכפר על כך או כאשר אנו אבלים על אובדן משהו או מישהו יקר לנו, הדרך הטבעית ביותר לבטא זאת היא על ידי הימנעות מהנאות הגוף.
בפסח לא אוכלים לחם אבל עדיין צורכים גלוטן, והרבה. מה עושים? עוברים למצות כוסמין. ציונה מלמן אספה כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור חלק את החג. ויש גם מתכון לסלט קייל חגיגי
גופרית דו חמצנית, פרפין ומתיל ברומיד הם רק חלק מהרעלים שמכניסים לנו לפירות היבשים. וזה עוד לפני שהזכרנו את כמויות הסוכר הבלתי נתפסות. מדריך קצר לקנייה בטוחה יותר. ט"ו בשבט שמח
ביכורי קציר חיטים- לקראת חג השבועות, שני ריף - פרופסורסקי בחרה להתמקד באם החיטה, בשמרים ובלחם השאור. בנוסף שני תסביר לנו מדוע רבים מאיתנו רגישים לגלוטן ולחיטה. למתכון חגיגי תכין לנו שני סלסלת לחם מושקעת.
לקראת חג המדורות, שני ריף פרופסורסקי חוקרת את שורשיו ההיסטוריים של המרשמלו מצמח אלתאה, ומציעה לנו לחזור למקורות למדורה של פעם עם תפוחי אדמה ובצל בטעם אדמה (ללא אלומיניום) ושירים מסביב למדורה.
אנחנו בעיצומו של חג החנוכה המתאפיין בטיגונים לרוב. טיגונים אלו בהחלט לא מוסיפים לבריאותנו בלשון המעטה. אז מה חשוב לדעת על מנת לטגן ולהישאר בריא? איך לטגן בריא וגם טעים? להלן מספר טיפים לטיגון יעיל ונכון.
יום העצמאות מתקרב ואיתו ההכנות למנגל הלאומי. בכדי להפוך את המנגל לבריא הרבה יותר, ובכלל את כל האירוע למהנה הרבה יותר, חשוב ליישם מספר דברים. טיפים בנושא מאת ד"ר איילת רוזנפלד, PhD, יועצת תזונה קלינית הוליסטית.
פורים מגיע ביחד עם האזני המן, כמו פסח עם המצות וחנוכה עם הסופגניות. ולצד ההנאה מתגנבות מחשבות כמו "לאכול או לא לאכול?" זה משמין? כמה קלוריות יש בכל אחד? כמה לאכול בחג? 150 קלוריות או 250 קלוריות?
ידוע שהסופגניה המסורתית הנוטפת שמן מחומצן, העוטף קמח דביק ומצופה וממולא בסוכר פשוט היא מזון מזיק. הנטורופתית מירה כהן שטרקמן מביאה לנו מתכון פשוט לאפיית סופגניות טעימות ומתוקות מקמח מלא ובהמתקה טבעית.
כפי שט"ו בשבט הוא יום ההולדת לאילנות, כך ראש השנה הנו יום ההולדת המקראי של אדם הראשון. דויד קאפח, מציג בפנינו נקודת מבט קצת שונה לגבי חשיבותה של תזונה נכונה בכל ימות השנה ובמיוחד בראש השנה.
איך בדיוק שותים את ארבע הכוסות שבסדר ט"ו בשבט, ומה כל כוס מסמלת? על כמה מנהגים ותיקים וטובים וגם כמה מנהגים רעננים לחג ההתחדשות העומד בפתח. וגם כמה טיפים שיעודדו ילדים לאכול פירות וירקות
פעילויות ספורט חינמיות ויריד בריאות תוסס ב"פסטיבל אביב בריא". הרצאות מקצועיות של מיטב המומחים יחד עם סדנאות בישול מעשיות המעניקות כלים יעילים לשינוי תזונתי
מרבית הפירות היבשים הנמכרים כיום ברשתות השיווק ובחנויות השונות, איתם אנו מציינים את חג האילנות למעשה כלל לא גדלים בישראל. מלבד התמר, שיש לו סיפור מיוחד
חג הפורים מתקרב בצעדי ענק והגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן. אז קבלו את הגירסה שלי לאזנים המפורסמות בגרסה בריאה יותר ואפילו טבעונית +2 מילויים ייחודיים ומפתיעים
אם ארוחות החג מלחיצות אתכם ואתם חוששים מהמפגש המשפחתי, מכמויות האוכל שתאכלו, או מכל דבר אחר. הכתבה הזו בשבילכם - כיצד לעבור את החג בשלווה פנימית ובאכילה מודעת
לא סתם נבחר התפוח להיטבל בדבש בחגיגיות בראש השנה. נוסף על כל הדברים הטובים והידועים שיש בו, הוא מסתיר בתוכו גם חומצת קסם – החומצה המאלית. מה מעלותיה וכיצד היא יכולה להועיל לנו?
האדם בחברה המודרנית איבד את היכולת לחוש מה נכון לו לאכול כדי להזין את גופו. אנו מבולבלים בכל הקשור למזון ולהרגלי האכילה שלנו. על פי המסורת היהודית, ט"ו בשבט בא לתקן זאת
ט"ו בשבט מזמן אותנו לאכול משפעת הארץ. רבים מפירותיה, מיובשים וטריים, עשירים מאוד בוויטמינים, מינרלים, חומצות שומן ועוד. כיצד הם יכולים לסייע לנו בריפוי של מחלות ובעיות נפוצות?
הקשר שבין האדם לטבע מעורר ההשראה, בריאות וחיוניות אצל כל אדם. מגע עם הטבע ואכילת מזון עונתי משפרים פלאים את איכות החיים. כמה טיפים על איך להפיק את המקסימום מפירות מיובשים ומתכון קליל לחג
בתקופת החגים יש המון פיתויים, אנחנו משכנעים עצמנו שעכשיו חגים- אז מותר לנו ולא יקרה כלום אם נטעם מזה ומזה ומזה. הנה כמה עצות שיעזרו לעבור את החגים בשלום של ד"ר דורית מאיר
חג השבועות, חג הקציר, חג הביכורים, חג מתן תורה – אין זה משנה איך תבחרו לכנות חג זה, עובדה אחת מוסכמת על הכול, כי חג זה הוא שיר הלל לפרי האדמה, לפירות, לעץ השדה ולדגנים בהם השתבחה ארצנו
הפירות יפים וטובים לבריאות בתנאי שהם נצרכים בצורה נכונה. כשהם נאכלים בשילובים לא נכונים ובזמנים לא טובים הם בקלות יכולים להיות אפילו מזיקים. ט"ו בשבט הוא הזדמנות טובה ללמוד איך נכון לאכול פירות
גם אוהבי עוגות גבינה מושבעים, שטעמו מ"עוגת הגבינה ללא גבינה של נירה", יצאו פעורי פה ופעורי חיך, ובעיקר מופתעים מהדמיון המדהים במרקם ובטעם לעוגה ה"מקורית".