supherb_Fly
supherb_Fly

היתרונות התזונתיים של מאכלי חגי תשרי

מאת: המידע באדיבות חלי ממן – רשת תמיכה לאורח חיים בריא
זמן קריאה: 2 דקות
מסייעים לבריאות הלב, טובים לראייה, עשירים בוויטמינים ומינרלים... כל מאכלי החג שתורמים לנו לבריאות טובה

היתרונות התזונתיים של מאכלי החג. צילום: pixabay

In2024_Article

נהניתם ממאכלי החג? נפלא!

ודאי תשמחו לדעת שיש להם יתרונות בריאותיים עבורכם ולקבל כמה עצות לאופן בו מומלץ לצרוך אותם:

רימון

הרימון נמנה על המזונות אדומים, שנחשבים כבריאים ללב ולמערכת החיסון.

ויטמין C, אשלגן, נוגדי חמצון, סיבים וחומרים מזינים בריאים אחרים הכלולים בפרי חמצמץ זה, עשויים לתרום לבריאותנו.

ניתן להשתמש בו כתחליף לקינוח: הגישו גרגרי רימון בקעריות קטנות והוסיפו 2 כפות שומשום.

הרימון מסייע בשמירה על הלב. צילום: pixabay

הרימון מסייע בשמירה על הלב. צילום: pixabay

דלעת

ירק כתום הנמנה על משפחת הדלועים.

הדלעת מכילה מעט קלוריות וקלה לעיכול, אך תורמת לתחושת שובע.

היא עשירה בבטא-קרוטן, הידוע גם בשם פרו ויטמין A החשוב, בין היתר, לבריאות העיניים.

בנוסף, היא מכילה חומרים מזינים רבים כגון ויטמין E, ויטמין C, ויטמין B ואשלגן, המסייע ליצירת אנרגיה ועוזר לשמור על מאזן הנוזלים בגוף.

הערך הקלורי הנמוך של הירק הזה הופך אותו לבחירה אידיאלית עבור אלה שמנסים לרדת במשקל.

דלעת אפויה עם תבלינים ועשבי תיבול היא תוספת משביעה וטעימה שניתן לשלב בכל ארוחה.

הדלעת היא דלת קלוריות, מזינה ומשביעה. צילום: pixabay

הדלעת היא דלת קלוריות, מזינה ומשביעה. צילום: pixabay

לוביה / שעועית

ירק עשיר בוויטמינים, כמו ויטמין K, ויטמין A וויטמין C, במגנזיום ובסיבים תזונתיים המסייעים להפחית עצירות.

תבשיל של בצל מאודה עם שעועית ירוקה ומעט תבלינים, הוא תוספת נהדרת ומזינה.

סלק

הסלק  עשיר בוויטמינים ומינרלים, וגם עליו ושורשיו אכילים ומזינים. ניתן לאכול אותו חי או מבושל, קר או חם.

הנה מתכון פשוט שמשתלב נהדר עם אורז מלא: בשלו 3 סלקים בינוניים, חתכו אותם לקוביות, הוסיפו מיץ סחוט מלימון שלם וגם בצל סגול קצוץ, שטפו וקצצו צרור פטרוזיליה והוסיפו לסלט. לסיום תבלו עם פלפל שחור טחון ומעט מלח.

סלק - אפשר לאכול חי או מבושל. צילום: pixabay

סלק – אפשר לאכול חי או מבושל. צילום: pixabay

למתכוני בריאות נוספים המשלבים את מאכלי החג:

מטעמים בריאים לתקופת החגים

עוגת תפוחים ורימונים

סלט קייל, סלק ותפוחים

דג

הדגים מסייעים לבריאות הלב והתפתחות המוח.

המומלצים מביניהם יותר הם דגי ים רזים כמו: סול, סלמון ובקלה, זאת מכיוון שהם דלים בשומן ועשירים באומגה 3 ובמינרלים החיוניים לגופנו.

מנה של דג בתנור עם ירקות כמו קישואים וכרישה, למשל, היא ארוחה דלת קלוריות ובריאה.

תפוח ודבש

התפוח הוא מקור לאשלגן, ויטמין C וויטמינים רבים נוספים, המסייעים לנו לשמור על מערכת חיסונית חזקה. התפוח גם ידוע ברפואה הסינית כמרווה צימאון וכמסייע להגנה על הלב.

גם לדבש יתרונות בריאותיים, אך חשוב שלא להגזים. אוהבים את התפוח שלכם עם דבש? טבלו מעט והמנעו מללקק יותר מידי מהדבש.

אכלו יותר מהתפוח ופחות מהדבש. צילום: unsplash

אכלו יותר מהתפוח ופחות מהדבש. צילום: unsplash

לסיום, זכרו:

גם אם הגזמתם קצת עם האוכל בעונת החגים, אל תלקו את עצמכם יותר מידי. השתדלו לחזור לאורח חיים בריא ומזין עם החזרה לשגרה.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו