SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

6 סיבות טובות לאכול יותר סלק

מאת: - כתב עת בנושא תזונה ובריאות טבעית
הכניסו את השורש הסגול הזה לתפריט שלכם ותיהנו משלל יתרונות בריאותיים

סיבות טובות לאכול סלק. צילום: pixabay

Bari15_In

שורש הסלק מצוי בשימוש האדם מאז שחר ההיסטוריה.

כבר בתקופת יוון העתיקה ורומא אנשים מאוד העריכו את תועלתו של ירק זה לבריאות.

כעת, מחקרים מאשרים שאכן יש בשורש מאכל זה תכונות מיוחדות התורמות לערכו הבריאותי הגבוה.

תכונות שונות של הסלק, שנחקרו והוכחו במחקרים מדעיים, הינן:

 #1 שיפור המיניות

תכונה זו יוחסה לו כבר בתקופת הרומאים.

כיום, נמצא ששורש הסלק הוא אחד מן המזונות היותר עשירים במינרל בורון.

מינרל זה נוטל חלק בייצור ובהרכב של הורמוני מין אנושיים.

#2 שיפור היכולות הנפשיות

בורון המצוי בצמח זה עוזר  גם לטיפול במצבי דיכאון.

בנוסף, הסלק מכיל כמות ניכרת של החומצה האמינית טריפטופן, ממנה נוצרים בגוף סרוטונין ומלטונין, שהינם הורמונים של רגיעה, שלווה ושינה טובה.

#3 עוזר להורדת יתר לחץ-דם

הניטרטים שבו הופכים בתהליך מטבולי לניטריק אוקסיד, חנקן חמצני, שגורם להרפיית מתח בדפנות העורקים.

כך הוא גם מפחית יתר לחץ-דם.

אז מה אתם מבשלים עם סלק היום? צילום: pixabay

אז מה אתם מבשלים עם סלק היום? צילום: pixabay

#4 מעלה את רמות האנרגיה בגוף

זאת הוא עושה על ידי שיפור זרימת הדם בעורקים.

בנוסף, הסוכר המצוי בו משתחרר לאט וכך הוא תורם לאספקה יותר מתונה ויותר ממושכת של גלוקוז לשרירי הגוף השונים.

#5 עשיר במינרלים ובוויטמינים

שורש הסלק עשיר בברזל ובוויטמיני B, שהם  הכרחיים לגדילת תאים חדשים.

לנשים בהריון חשוב במיוחד לצרוך סלק מאחר ובגוף העובר שלהן יש חלוקה נמרצת של תאים ולשם כך יש צורך ביותר אבני בניין לתאים.

בסלק יש גם כמויות נאות של סיבים, זרחן, אשלגן, חומצה פולית, ביטא קרוטן, ויטמין A, מגנזיום, ויטמין C ועוד.

#6 עוזר לניקוי הגוף

סלק עוזר גם לניקוי הכבד.

הוא עוזר לטיהור הדם ופועל גם נגד התפתחות של מספר סוגי סרטן.

אכילת סלק גם עשויה ללמד אם יש מחסור בחומצת קיבה.

במצב כזה, צבע השתן נעשה ורוד.

עשינו לך חשק? הנה כמה מתכונים עם סלק:

מרק הסלק של ד"ר רז

קרפצ'יו סלק מפתיע

פאנג'ה סלוניקי

סלק - אפשר גם פשוט לגרר מעל הסלט. צילום: pixabay

סלק – אפשר גם פשוט לגרר מעל הסלט. צילום: pixabay

פרט לאכילת סלק מבושל, אפשר לגרר דק מאוד סלק חי טרי ולשלבו בסלט, או להכין ממנו מיץ ביחד עם גזר.

במיץ כזה חלקו של הגזר יהיה רב יותר מחלקו של הסלק וכך לא תהיה בעיה של עודף  חומצה אוקסלית, שנמצאת בסלק.

צרו קשר עם תזונה פלוס



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו