PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

גיחה ליוון: מתכון מושלם לפאנג'ה סלוניקי

מאת: המתכון באדיבות הילה בידרמן ("משחקי השף")
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה כייפית, בריאה וקלילה לפתיחת ארוחה בסגנון ים-תיכוני

פאנג'ה סלוניקי - סלק על מצע יוגורט. צילום: אילן בנדנה

PassoverFocus_IN

דרך נהדרת ליהנות משילוב של סלק ויוגורט – שני מזונות שנמצאו מועילים להורדת לחץ הדם.

את המתכון מגישה לנו הילה בידרמן ממשחקי השף, שמתמחה במטבח היווני, ומככבת בימים אלה בקמפיין של רשת זגה – פינות אוכל.

למתכוני בריאות נוספים מהמטבח היווני:

מוסקה צמחונית

סלט יווני

עלי גפן ואורז מלא

מתכון לפאנג'ה סלוניקי

מרכיבים:

  1. סלק יפה
  2. 750 מ"ל יוגורט 10%
  3. 4 גבעולי בצל ירוק
  4. שן שום
  5. חופן פטרוזיליה
  6. לימון
  7. מלח פלפל
  8. שמן זית

 

אופן הכנה:

הרתיחו את הסלק במים עד שיהפוך לרך ותנו לו להצטנן

קלפו את הסלק בעדינות, תוך שמירה על צורתו, ותבלו בלימון, שמן זית, מלח ופלפל

הניחו לסלק לספוג את הטעמים במשך שעה לפחות.

שפכו את היוגורט לקערה והוסיפו שן שום כתושה, בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים דק מאוד.

ערבבו את התערובת שהתקבלה תוך זילוף של שמן זית לקערה.תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.

המלצת הגשה:

מזגו את היוגורט לקערה עמוקה ושטחו עם כף.

חרצו את הסלק לשמיניות עמוקות (לא עד הסוף, כדי שהצורה של הסלק תישמר) והניחו במרכז היוגורט.

קשטו בעלי פטרוזיליה ובשמן זית.

בתיאבון!

הילה בידרמן בפינת אוכל של רשת זגה. צילום: אילן בנדנה

הילה בידרמן בפינת אוכל של רשת זגה. צילום: אילן בנדנה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו