Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

מוסקה צמחונית

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

מצרכים:

חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 1סמ
3/4 כוס אורז בסמטי מלא או פרסי מלא
גזר מגורד
קישוא מגורד
בצל מגורד
עגבנייה קצוצה
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם) ללא סוכר (יש של הרדוף)
מלח פלפל
כף שמן זית

הוראות הכנה:

* רצוי להשתמש בתבנית רחבה וגבוהה עם מכסה

קולים את פרוסות החציל -מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מלמעלה כף שמן זית ואופים עד השחמה. מניחים בצד.

הכנת המוסקה:

1.מחממים תנור לחום בינוני.

2.מסדרים בתבנית חצי מכמות פרוסות החציל בתחתית התבנית.

3.בקערה מערבבים היטב אורז, ירקות, מלח, פלפל וחצי מקופסת הרסק ומניחים מעל שכבת החצילים.

4.מסדרים מלמעלה עוד שכבת חציל.

5.בקערה מערבבים את חצי קופסת הרסק שנותרה עם 2 כוסות ומעט מלח. מערבבים היטב ושופכים מלמעלה עד כדי כיסוי.

אם אין מספיק נוזלים על מנת לכסות את הכל, אפשר להוסיף עוד מים. אם הכל מכוסה ועדיין נשארו מים בקערה, לא חייבים להשתמש בהכל.

6.מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כשעה או עד שכל הנוזלים נספגו.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו