Powered by WP Bannerize

oig

Powered by WP Bannerize

חומצה פולית (ויטמין M - פולאט - FOLATE)

מאת: מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה
מידע בנושא ויטמין M - חומצת פולית מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

בריא במיוחד. סלרי (Lebensmittelfotos)

מקורות טבעיים לחומצה פולית:

ירקות ירוקי עלה או כבד. גם מיוצר במעי על ידי חיידקי מעי, אך בצורה פעילה פחות.

תפקידיה של החומצה הפולית (ויטמין M):

נעשית פעילה רק אחרי ספיגתה. דרושה ביצירת כדוריות דם אדומות ולתפקוד תקין של מערכת העצבים. החומצה הפולית חשובה בזמן זיהומים קשים, מחלות סרטניות והריון. יעילה גם בטיפול בשלשול, פודגרה, דלדול העצם (אוסטאופורוזיס), אלצהיימר.

איך תזהו מחסור בחומצה פולית?

סימני מחסור: ירידה בתאבון, בחילה, שלשול, נשירת שיער, כאבים בפה ובלשון, עייפות, שינוי בכדוריות הדם האדומות; הפרעות נירולוגיות;
מחסור בנשים בהריון יתבטא באחוז גבוה יותר של מומי מערכת העצבים בעובר. תרופות, כגון סוגי אנטיביוטיקה מסוימים, כימותרפיה, תרופות אנטי-אפילפטיות ותרופות הרגעה מסוימות גורמות לפירוקו. כך גם אלכוהול וחוסר ויטמין  B12.
מנה יומית מומלצת (RDA) של חומצה פולית: 1 מ״ג.

מתוך 'כוח הצבע'- המדריך השלם לצריכת ירקות מ-5 קבוצות הצבע, בהוצאת מועצת הצמחים, ענף הירקות, בעריכת: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית .M.Sc

חומצה פולית במזון – אילו ירקות עשירים בפולאט? 

ירק
(100 גר')**

פולאט
(מק"ג)

% מהמנה היומית
המומלצת*

פטרוזיליה

152

38%

שמיר

150

38%

אספרגוס מבושל

149

37%

תרד מבושל

146

37%

עולש

142

36%

חסה רומאית

136

34%

ברוקולי מבושל

108

27%

עירית

105

26%

פול מבושל

104

26%

ארוגולה (רוקולה)

97

24%

סלק מבושל

80

20%

כרוב סיני

79

20%

*מנה יומית ממוצעת מומלצת למבוגר

**ירק חי אלא אם מצוין אחרת

אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.

השאירו תגובה: