Alternative_Migdal
EatSane_Migdal

עוגת תפוחים ורימונים

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא

חומרים:

10  תפוחי עץ מזן זהוב או סמיט
3    כפות תרכיז תפוחים טבעי
1    כוס גרעיני רימונים
5    כפות קינמון
3    ביצים אורגניות
1    כוס סוכר חום
1/2 כוס חמאת אגוזים ביתית (אגוזי מלך טחונים עם שמן זית)


אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות. מניחים בסיר עם הקינמון ותרכיז התפוחים, מבשלים על אש בינונית כ – 20 דקות, תוך כיסוי הסיר ובחישה – לסירוגין.
יוצקים את התפוחים לתוך תבנית פאי משומנת במעט שמן זית, מיישרים וזורים את הרימונים  בצורה שווה על התפוחים.
את הביצים מפרידים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת מרקם קציפה חזק ויציב. בקערה אחרת מערבבים היטב את החלמונים וחמאת האגוזים הביתית. כאשר הקציפה מוכנה, מוסיפים לה את בלילת החלמונים, מערבבים היטב, בעדינות ובתנועות "עטיפה" על מנת שלא לפגוע במרקם הקציפה.

את התערובת יוצקים על התפוחים והרימונים, משטחים בעדינות ואופים בתנור מחומם מראש בחום בינוני. זמן האפייה כ – 40 דקות, או 10 דקות לאחר תחילת התפשטות ריחה של העוגה.

גיוון:
ניתן להוסיף מעט גרד של קליפת לימון לבלילת החלמונים.   
ניתן להוסיף מעט חלבה טבעית מפוררת לבלילת החלמונים.


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

השאירו תגובה: