In2024_Fly
Thymoquin_Fly

מה בין מרשמלו לרולאפס?

מאת: גת וייס עבודי
זמן קריאה: 2 דקות
מכורים לטעם של מרשמלו שרוף על האש? אחרי שתלמדו קצת יותר על הרכיבים שבו, יכול להיות שתחליטו לוותר עליו בל"ג בעומר הקרוב

מה בין מרשמלו לרולאפס? צילום: unsplash

Thymoquin_In

הרשת רועשת וגועשת.

משרד הבריאות הוציא אזהרה חמורה בנוגע לממתק הרולאפס הפופולארי בה הוא מתריע שהמוצר אינו בריא (תנסו להראות מופתעים…) מכיוון שמכיל כמות עצומה של סוכר.

לפי הצהרת משרד הבריאות, צריכה של סוכר מקושרת לעלייה במשקל ולשלל תחלואות, ביניהן:

ועוד ועוד.

נשמע מבהיל, נכון? אבל כל הנזקים הללו ממש לא ייחודיים דווקא לרולאפס…

מה לגבי המרשמלו? אותו ממתק שהישראלים קונים בהמוניהם לקראת ל"ג בעומר, שגם בו, הרכיב המרכזי – כמה מפתיע – הוא הסוכר?

ממה עשוי מרשמלו?

בעבר הרחוק היו מכינים מרשמלו בעזרת צמחים כמו נטופית רפואית או חלמית, שהיו מעניקים לו את מרקמו המיוחד.

בעוד נטופית רפואית היא צמח מרפא המשולב אף במוצרים לשיפור בעיות עיכול כגון צרבות, וחלמית – הידועה גם בתור חוביזה, נחשבת גם לצמח מזין ביותר, המרשמלו התעשייתי הסטנדרטי שרובנו אוכלים היום הוא מוצר אולטרה מעובד.

כזה המכיל בעיקר רכיבים בעלי השלכה בעייתית על בריאותנו ובראשם הסוכר.

נטופית רפואית - שימשה כרכיב במרשמלו המקורי. צילום: pixabay

נטופית רפואית – שימשה כרכיב במרשמלו המקורי. צילום: pixabay

אינספור מחקרים, כתבות ומאמרים כבר עלו באתר זה על נזקי הסוכר המעובד.

אם הנושא מעניין אתכם, הנה מאמר טוב להתחיל בו.

בדומה לרולאפס שמכיל סוכר בצורותיו השונות, ניתן למצוא פעמים רבות ברשימת הרכיבים של המרשמלו בנוסף לסוכר גם סירופ גלוקוז, שמשמעותו היא עוד סוכר לגוף…

ואחרי שני הרכיבים "הנהדרים האלה" ישנן לרוב עוד תוספות מזיקות כמו סולפיט, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח וכד'. כאן מחכה לכם רשימה מפורטת של צבעי המאכל השונים ונזקיהם.

המרשמלו התעשייתי הסטנדרטי עמוס בסוכר. צילום: unsplash

המרשמלו התעשייתי הסטנדרטי עמוס בסוכר. צילום: unsplash

לקבלת המרקם של המרשמלו, החליפו בייצור התעשייתי את השימוש בצמחים בג'לטין.

בארץ מיוצר הג'לטין, מטעמי כשרות, מדגים ואילו בחו"ל מעצמות בעלי חיים שונים, מה שהופך את המרשמלו הסטנדרטי למוצר שאינו מתאים לצמחונים וטבעונים.

למאמרים נוספים בנושא תזונה בל"ג בעומר:

הרעלים שמסתתרים במדורת ל"ג בעומר

8 סיבות למה לא לברוח מתפוח אדמה כמו מאש

חג המדורות

למה לא כדאי לצלות מרשמלו במדורה?

כשאנחנו צולים את המרשמלו על האש, אנחנו מוסיפים רעלים נוספים לחגיגה, המתקבלים כתוצאה מהבעירה ומהשריפה.

הצלייה גם הופכת אותו לדביק עוד יותר – והשילוב של ממתק דביק עשיר בסוכר, הוא אחד המסוכנים לבריאות השיניים שלנו.

מרשמלו צלוי על האש עוד פחות מומלץ. צילום: pixabay

מרשמלו צלוי על האש עוד פחות מומלץ. צילום: pixabay

כל זאת עוד מבלי שציינו את שקיות הפלסטיק של המרשמלו, שמהוות נזק סביבתי, במיוחד כאשר הן נשארות זרוקות בסביבות המדורה, בתום החגיגה.

משאירים את המרשמלו מחוץ לחגיגה

בשנים האחרונות נשמעת קריאה מטעם הרשויות, לוותר על מנהג הדלקת המדורות למען איכות הסביבה ומניעת דלקות.

גם השנה יצא צו איסור על הדלקת מדורות, מלבד בשטחים שהוגדרו על ידי הרשויות המקומיות.

הדבר מעודד רבים להחליף את המדורה המסורתית בפיקניק.

זו הזדמנות מצוינת לשלב אוכל מזין יותר ופעילויות ספורטיביות אופייניות לל"ג בעומר, כגון חץ וקשת.

ואם חייבים לסיים את החגיגה עם משהו מתוק – פירות לקינוח הם תמיד פתרון טוב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו