SmartKish_Fly
Bari15_Fly

חזה הודו / עוף במילוי תרד

מאת: עדי גודל סולומון, דיאטנית קלינית
זמן קריאה: 2 דקות
SmartKish_In

חזה הודו / עוף במילוי תרד

 

8-10 מנות
למנה: 1/2 מנת שומן, 2-3 מנות חלבון

 

חומרים:
1.5 ק"ג חזה עוף או הודו
400 גרם תרד טרי
1 בצל
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 פרוסת לחם לבן מושרית במים
1 תפוח אדמה מבושל
100גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
1 ביצה
30 גרם שבבי שקדים קלויים
מלח ופלפל שחור
1 כף אורגנו מיובש
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 כף עלי תימין
3 כפות שמן קנולה
1/2 כוס ציר הודו או עוף

 

אופן ההכנה:
• שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וקוצצים.
• קוצצים את הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, עד שיתרככו.
• מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים, מעבירים לקערה. סוחטים את הלחם ומפוררים פנימה.
• מגררים פנימה את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את הביצה והשקדים. מתבלים בנדיבות עם מלח ופלפל שחור, אגוז מוסקט ותימין.
• יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד.
• סוגרים את הפתח בעזרת קסמי עץ או מתכת . מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת אש.
• מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח ההודו / עוף
• אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה, 200 מעלות. במהלך האפייה מוסיפים מדי פעם מים לתבנית ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על ההודו/עוף.
• מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות במקרר לפני ההגשה. ניתן להגיש עם רוטב חרדל ומיונז.

 

ספירולינה | זרעי צ'יה | גוג'י ברי | קינואה | ג'ינג'ר | שיבולת שועל | ניקוי רעלים | שמן קוקוס
קקאו | מורינגה | זרעי פשתן | קייל | קינמון | ויטמין e | שום שחור | תזונה קטוגנית | שקדים |
תזונה נכונה | ויטמין c | סטיביה | בננה ערך תזונתי | מתכונים בריאים | אלוורה | זוטה לבנה
שמרי בירה | מאקה | תוספי תזונה | מומיו | כלורלה | מזונות על | ויטמין b6| נוני | מגנזיום באוכל | ערך גליקמי | קורדיספס | צום מיצים | שמן זרעי ענבים | גזר |  קצח | אבות המזון
סלניום במזון | פלפל אדום | בטטה | דיטוקס | ויטמינים ומינרלים |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו