ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

FOR_FLYR

Powered by WP Bannerize

מי שמע על שום שחור?

מאת: השום השחור בישראל
במזרח משתמשים בו מאות שנים ברפואה הטבעית, בארה"ב ואירופה הוא כבר נוחל הצלחה מסחררת גם בתחום הקולינארי. עכשיו השום השחור הגיע אלינו. הנה כל הסיבות להתחיל לאכול אותו: כתבה פרסומית

השום השחור הוא בעצם שום רגיל, טבעי ללא כל תוספות, שעבר תהליכי תסיסה ויישון במשך חודש ימים. בעקבות תהליכים אלו השתנו תכונותיו של השום כפי שהן מוכרות לנו והוא הפך לשחור, מתקתק, רך ומתאים לאכילה ממש כמו ממתק.

השינוי הגדול ביותר בעצם הוא בתרכובת הפנימית של השום המשתנה במהלך תהליכי התסיסה. המינרלים, הויטמינים ונוגדי החמצון המצויים בשום הלבן ואשר מקנים לו את כוחות הריפוי המוכרות שלו, נמצאות בשיעור גבוה הרבה יותר בשום השחור.

שימושי השום השחור ברפואה הטבעית

ממצאים חושפים שמי שבעצם גילה את הסגולות הרפואיות של השום השחור היו הקוריאנים. הם פיתחו שיטה ליישון השום על משטחי חרס בתנאי חום ולחות מבוקרים במשך תקופה של חודש ימים על מנת להעצים את סגולות השום הלבן ולהשתמש בו לריפוי תחלואים רבים.

השימוש בשום השחור התפשט לסין ליפן ולתאילנד, כאשר נרקמו סביבו אמונות בדבר כוחות ריפוי אשר חלקן אושרו שנים אחר כך על ידי המדע המערבי.

אנטיביוטיקה טבעית וחיזוק המערכת החיסונית

בשום השחור קיים חומר שלא נמצא בשום הלבן הקרוי S-allycystein. חומר זה בדומה לאליצין (מולקולה הנוצרת בכתישת השום הלבן) בעל תכונות אנטיביוטיות ואנטי פטרייתיות המסייע בחיזוק המערכת החיסונית. S-allycystein הינו בעל ספיגה גבוהה יותר מאליצין ולכן יעיל יותר כאנטיביוטיקה.

הפחתת כולסטרול, סיוע במניעת מחלות

בעקבות תהליך התסיסה שעבר השום השחור, גדלו בשיעור של כמעט פי שניים המינרלים, הויטמינים החיוניים, חומצות האמינו ונוגדי החמצון. מסיבות אלו נחשב שום זה כיעיל מאוד במניעת מחלות כרוניות, מחלות לב, סרטן ולחץ דם גבוה.

נוגדי חמצון כיידוע מסייעים בהפחתת רדיקלים חופשיים הפוגעים ומזקינים את תאי הגוף. לשם ההשוואה בשום הלבן יש 119 נוגדי חמצון לגרם בעוד שבשום השחור יש 192 נוגדי חמצון באותה כמות.

כיום ניתן למצוא גם קפסולות מתמציות שום שחור המשמשות כתוספי תזונה לחיזוק המערכת החיסונית אך אין ספק שהשחור האמיתי בריא יותר וטעים הרבה יותר.

איך אוכלים את זה?

שום זה שונה כמעט לחלוטין בטעם ובמרקם מהשום הלבן, וכאמור טעמו מתקתק עם נגיעה של חמצמצות, ממש כמו ממתק, הוא רך, צמיגי ומתמוסס בפה. לא פחות חשוב – הוא אינו משאיר ריח בידיים כשמבשלים וגם לא בפה.

בסין וקוריאה אוכלים את השום השחור כחטיף אנרגיה בצורתו הטבעית, זוהי גם הצריכה המומלצת על ידי תזונאים – כ- 2-3 שיניים בבוקר על בטן ריקה, לסיוע בניקוי רעלים.

שום שחור

בארה"ב ובאירופה נמצא השום השחור בשימוש רפואי וקולינארי כאשר הוא נמכר בעיקר בבתי טבע ומכולות למזון אורגאני. בארצות הברית זכה השום השחור לאהדתם של שפים גדולים ומוכרים אשר חיברו סביב מרכיב חדש ומעניין זה מנות דגל רבות.

השום השחור משתלב בעיקר במנות אסיאתיות, דגים וסלטים, כאשר מומלץ להוסיף אותו לקראת סיום הבישול או לפזרו מעל המנה.

מתכון סלט אטריות שעועית ושום שחור ל3-4 סועדים

מצרכים לסלט:

רבע חבילת אטריות שעועית רחבות (או שתי כוסות אטריות מבושלות).
2 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות.
ראש שום שחור מקולף וחתוך דך.
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
רבע כוס בוטנים טחונים (ניתן להמיר בכל אגוז שאוהבים).

לרוטב:

כף שמן שומשום
כף סויה
מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מערבבים את האטריות עם הגזר המבושל, השום השחור, הפטרוזיליה והבוטנים ומוסיפים את שמן השומשום והסויה.

* ניתן להוסיף לסלט ירקות מבושלים לפי הטעם. להגיש חם או קר.

בתיאבון

השאירו תגובה: