Bari15_Fly
RUMALYA_Fly

זרעי קצח מרפאים סרטן

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג מתוך מגזין "תזונה פלוס"
זמן קריאה: 2 דקות
זרעי קצח ידועים כבר אלפי שנים כבעלי איכות מרפאת לסרטן, מחלות ויראליות ועוד. ד"ר מרדכי הוכברג סוקר זאת בכתבה שלפניכם
Bari15_In



ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח

ד"ר מרדכי הוכברג סוקר במאמרו מתוך "תזונה פלוס" את זרעי קצח ואת השמן המופק מהם. הסקירה המסורתית המקומית מחזירה אותנו לנקודה שבה יש להודות ולברך כי המזון שסביבנו אכן מרפא.

זרעי קצח

זרעי קצח

השימוש בקצח הוא פשוט ואינו דורש מאמץ בהכנה או השגתו, שכן הוא נגיש וזמין.נראה שיתרונותיו עולים על זרעים אחרים הנפוצים בתזונה שלנו כדרך קבע.

זרעיו של הצמח קצח תרבותי ושמן שלו נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו  ובארצות צפון אפריקה.

לזרעי הצמח קצח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות.

קצח הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון,  סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים.

צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא.

צמחי מרפא נוספים שעזרו  להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי.

קצח אמנם לא מוכר דיו בארצות  המערב, אך נמצא שעם  טיפול איתו, אנשים הבריאו ממחלות שלא הגיבו לכל טיפול אחר.

ניתן לשלב את זרעיו של הצמח קצח בתפריט היומי, גם בזכות ערכיו התזונתיים וגם כצמח המונע ומרפא מחלות שונות. לקצח אין תופעות לוואי.

זרעי רצח – מחקרים:

בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל  בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים.

מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה.

יכולת זו הייתה ידועה  כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה.

זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות:  מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה,  נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות,  כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות.

מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח  מהווה   צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים.

חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף.

שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף.

זרעי קצח – שימוש באוכל:

לזרעי קצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם  טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. זהר

    האם חייבים לטחון או להשרות את הזרעים ?

  2. מיכל אליאב

    בשמן הקצח, הכרתי אותו לפני שבע שנים בטיול שעשינו מהעבודה למושב נהלל, יש שם חברה המייצרת אותו, מאז הופיעו עוד כמה חברות ואני ממליצה בחום על השמן, עזר לי מאוד בדלקת פרקים כרונית שהייתה לי ולבעלי איזן סוכר, LAVIDO מוכרים שמן אורגני ואני מאוד סומכת עליהם

  3. דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

    תכשיר אנטי סרטני S.N.H.C.D מציל חיים
    מצילת High pH Therapy
    סוד הריפוי הטבעי בתזונת "על" למניעה ריפוי והחלמה מסרטן
    Secret of natural healing cancer diet
    ????? ???????????? ????? ???? ?????????
    ???????????
    ?? ?????? ???????? ?????? ??????? ?????
    ??? ???? ????? ????? ????? ?????
    ?????????????

    טיפול אלטרנטיבי מותאם למצבו הבריאותי של החולה, גילו, האיברים שנפגעו ומצב התקדמות המחלה,בכול סוגי סרטן השונים כולל סרטן גרורתי בכול שלב 1-2-3-4
    התכשיר מציל החיים גורם :
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים גורם למוות תאי סרטן בלבד .
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים מגבירים את אספקת החמצן לתאי הסרטן ותהליך זה כשלעצמו- בולם את ההתנהגות המתפשטת של תאי הסרטן, ומונע היווצרות גרורות ברקמות אחרות של הגוף.
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים מעכב את התפשטותם של גרורות סרטניות והתקדמותם בגוף.
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים הוא תכשיר טיפול מרכזי באצידוזיס (חומציות יתר של הדם).
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים מכחיד את התאים הסרטניים המיקרוסקופיים תחת בקרה צמודה.
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים תאי הסרטן מתקשים לחיות בהרכב התכשיר
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים מסלק קרינה מייננת שהצטברה בגוף ואשר בעצמה עלולה לחולל מוטציות בתאים נורמאליים והתפתחות סרטן .
    (קרינה מייננת היא קטלנית ליצורים חיים. זוהי קרינה באורכי גל קצרים יותר, הכוללת קרני רנטגן (קרינת X), קרינת גמא (?) וקרינה קוסמית. קרינה כזו גורמת לשינויים בהרכב האלקטרונים של המולקולות שדרכן היא עוברת, ומשרה יצירת יונים, רדיקלים חופשיים (דוגמת רדיקל הידרוקסילי, OH., ורדיקל הידרידי, H.) ואלקטרונים חופשיים, הגורמים נזק חמור למולקולות רבות בתאים, ובעיקר ל-DNA. קרינה מייננת חודרת לתוך הגופים המוקרנים.)
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים מאיץ את תהליך חילוף החומרים בגוף .
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים גורם לייצור כדוריות דם אדומות ומעלה את רמות האנרגיה.
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים מתפרק בגוף מהר יותר מאשר מתפרק סוכר רגיל.
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים נחשב כתוסף מזון טבעי ומזין כמקור טבעי לברזל ומינרלים שונים.
    תכשיר S.N.H.C.D מציל חיים בעל אינדקס גליקמי גבוה ולא מומלץ לחולי סכרת .

    מזונות "על"
    הכוונה למזונות שמכילים חומרים מיוחדים בעלי השפעה חזקה על מניעת סרטן או ריפויו. החומרים שהם מכילים שונים מבחינה כימית מצמח לצמח. קבוצה חשובה הם חומרים ביופבלונואידים – קבוצת חומרים טבעיים בעלי מבנים פנוליים שנמצאים במגוון רחב של מזונות, בחלקים שונים של צמחים שונים: זרעים, עלים, פירות, פרחים וכו'. הם מנקים רדיקלים חופשיים, הם אנטי אוקסידנטיים, אנטי דלקתיים, אנטי ויראליים ואנטי סרטניים.
    ישנם מקומות על פני כדור הארץ שהם עשירים במינרלים בסיסיים כמו רובידיום, מגנזיום אשלגן וצזיום. שבט ההופי האינדיאני שגר על אדמה עתירה ברובידיום לא מכיר כמעט את התופעה של גידולים סרטניים וכך גם שבטים בפקיסטן כמו בני עמק ההונזה שגרים על אדמה עשירה בצזיום. צזיום הוא מינרל כל כך פוטנטי למיגור סרטן כיון שהוא חודר לתא הסרטני מעלה את רמת הבסיסיות של התא הסרטני ל 8 !!!!! וכך מעודד את השמדתו תוך ימים ספורים בלבד.

    הביסוס המדעי- דר. וורבורג : את הביסוס המדעי בדבר סביבתו החומצית של התא הסרטני והקשר ההדוק לנשימתו האל-אווירנית, ייסד במחקריו הפטו-פיזיולוגיים דר. וורבורג (Dr. Otto Warburg) ועל כך זכה בפרס נובל לשנת 1931