Thyroid_book_focus

Powered by WP Bannerize

Thyroid_book_focus

Powered by WP Bannerize

התבלין שמאזן סוכרת

מיטל קלרפלד, נטורופתית. מטפלת באקנה, ירידה בריאה במשקל וחיזוק הביטחון העצמי על ידי עקרונות התזונה הטבעית התומכת בניקוי רעלים ומשלבת תמציות פרחי באך לאיזון וחיזוק רגשי
מאת: - נטורופתיה – התמחות בתזונה לניקוי רעלים, לטיפול באקנה והרזיה בריאה
התבלין הזה נוגד דלקת ונוגד חימצון ואם אתם חולי סוכרת הוא יכול לעזור באיזון רמות הסוכר שלכם. הוא נמצא בכל סופר, צבעו חום, ריחו משכר ושום קינוח עם תפוחים לא שלם בלעדיו.
תה נענע עם קינמון, העוזר לשלוט ברמות הסוכר בדם

צילום: 123RF

מהו התבלין שנמצא בכל סופר, צבעו חום, ריחו משכר ושום קינוח עם תפוחים לא שלם בלעדיו? זהו הקינמון. התבלין בעל התכונות נוגדות הדלקת, נוגדות החמצון ואם אתם חולי סוכרת הוא גם מסוגל לאזן את רמות הסוכר שלכם. הנה כל מה שלא ידעתם וכדאי לכם לדעת על הקינמון.

הקינמון שאנו מכירים הוא למעשה הקליפה של עץ ירוק-עד הגדל בדרום-מזרח אסיה. כשקליפתו מתייבשת היא מסתלסלת לצורה האופיינית של מקלות קינמון מגולגלים. הקינמון הוא תבלין בעל טעם מתקתק המשלב חריפות והוא בעל יתרונות בריאותיים רבים.

הקינמון מאזן רמות סוכר בדם

במחקר שארך חודשיים, בהשתתפות 44 חולי סוכרת סוג 2, נראתה ירידה ניכרת של רמות הסוכר בצום, טריגליצרידים, HgbA1c ואחוזי שומן בקבוצה שקיבלה קינמון לעומת קבוצת הפלסבו. מחקר אחר, שארך 16 שבועות, וכלל 116 משתתפים הציג תוצאות דומות.

יש לציין כי הקינמון מסייע גם במניעה של התסמונת המטבולית. תסמונת זו כוללת השמנה בטנית, יתר לחץ דם, יתר כולסטרול וטריגליצרידים כאשר רמות הסוכר גבוליות.

דלקת? הקינמון יעזור

לקינמון תכונות אנטי דלקתיות, מחממות וממריצות דם. לכן, אם אתם סובלים מדלקות מפרקים זהו התבלין עבורכם. בנוסף, ביכולתו להילחם בזיהומים ולעודד ריפוי טוב של הרקמות. זהו יתרון נוסף עבור חולי סוכרת, בשל הסכנות המשניות שיש למחלה: פגיעה באזורי הגוף הפריפריים, כמו אצבעות הרגליים, בשל שיבושים בזרימת הדם.

ראוי לציין כי יש להיזהר עם נטילת קינמון במצבים של יתר לחץ דם. זאת בשל התכונה המחממת של התבלין.

הקינמון עשיר בנוגדי חמצון

הקינמון לא נופל מהשום והאורגנו בכמות נוגדי החמצון שבו, מה שהופך אותו לתבלין מצוין בחיזוק מערכת החיסון ובטיפול במחלות חורף.

כמו במקרים רבים, בשילוב עם תבלינים וצמחי מרפא אחרים מתקבל טיפול חזק יותר. למשל שילוב של קינמון עם כורכום ייתן פתרון עוצמתי עוד יותר לדלקות והתקררויות.

ניקוי כבד – כחלק מסגולותיו של הקינמון

בטיפול הטבעי מעניקים תשומת לב רבה לכבד ולמערכת העיכול, שכן הם נחשבים מקור לבריאות או למחלה. כך באופן כללי ובמיוחד בכל הנוגע למחלת הסוכרת.

כאן שוב נכנס הקינמון לתמונה, כיוון שהוא תומך בפעילות הכבד – איבר ניקוי הרעלים החשוב בגוף. כשהגוף עמוס ברעלים עולה הפוטנציאל למחלות. כדאי לשלב עם הקינמון צמחי מרפא ומאכלים נוספים התורמים לניקוי הגוף. למשל אפשר לשלב איתו את שן הארי (Taraxacum officinale), שהוא צמח מרפא ייעודי לניקוי רעלים ותמיכה בכבד.

איך משלבים? אפשר לשתות כחליטה מספר פעמים ביום ואפשר בתוסף תזונה שהכמויות מדודות וידועות. בשל היכולת של צמחים אלו לגרום לשיפור מהיר של המדדים – מומלץ להיות בהשגחה מקצועית ובמעקב אחר רמות הסוכר ובדיקות הדם.

קינמון באבקה ובמקלות, יעילים כטיפול טבעי בסוכרת

מה, גם להרזיה הקינמון יעיל?

הקינמון תורם לירידה במשקל, כיוון שהוא מגביר את קצב חילוף החומרים, מפחית את החשק למתוק ובנוסף, ממריץ את תהליך ניקוי הרעלים בגוף. כשהגוף אינו עמוס ברעלים, הגוף מצליח לפנות אותם מרקמת השומן (שם הם מאוחסנים כשיש עומס יתר) והירידה במשקל נעשית קלה הרבה יותר.

כמו כן, הקינמון תורם לעיכול להיות מהיר יותר. כשהגוף מצליח לפנות טוב יותר את המזון המעוכל ולשפר את היציאות – יש ירידה טבעית במשקל.

איך כדאי לצרוך קינמון? וגם מתכון לסיום

אפשר לצרוך את הקינמון כחליטה, כאבקת תבלין במאכלים שונים, או במידה וקיימת סוכרת – בתוסף תזונה ייעודי לסוכרת. עוד כדאי לדעת שכשהוא נאכל ביחד עם צמחי מרפא נוספים, אפשר להגיע להשפעה מיטיבה יותר.

לסיום, הנה מתכון ביתי פשוט, טבעוני וטעים של תפוחי עץ אפויים עם קינמון. השילוב של סיבי הפקטין בתפוח עם תכונות הקינמון מתאים במיוחד לחולי סוכרת מסוג 2, הרוצים לאזן את רמות הסוכר. אך הוא נהדר גם כחלק מאורח חיים בריא ומאוזן.

המצרכים

תפוחים כמספר הסועדים – שטופים ובקליפתם
קינמון
מייפל טבעי טהור (לא חובה)

אופן ההכנה

מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת מכשיר המיועד לכך, מסדרים התפוחים בתבנית.

מפזרים כרבע כפית קינמון בתוך כל תפוח ואם רוצים גם כפית מייפל.

מוזגים כחצי כוס מים בתבנית (או יותר) – כדי שבזמן האפייה ייווצר רוטב טעים.

אופים את התפוחים בתנור בחום של 180 מעלות עד שרואים שהתפוחים זהובים ורכים.

בזמן ההגשה מוזגים על כל תפוח מעט מהרוטב שנוצר בתבנית. ניתן להגיש קר או חם.

השאירו תגובה: