Bari15_Fly
LiveWell_Fly

עוף ברוטב בטטה, תפוזים ותימין

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות לבישול ואורח חיים בריא
זמן קריאה: 2 דקות
SmartKish_In

עוף ברוטב בטטה, תפוזים ותימין

מרכיבים:

1 עוף שלם אורגני, או חתיכות עוף
1 בטטה גדולה חתוכה לחתיכות גדולות
1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות או קצוץ לקוביות
1 כפית שמן קוקוס
גרידת תפוז (מ-2 תפוזים טריים) + מיץ טרי מ-2 תפוזים סחוטים
1 כף של תימין טרי או מיובש
¼ כוס אוכמניות מיובשות (ברכז תפוחים)
3 שיני שום כתושות
1 כף גדושה של קמח טפיוקה, מעורבב עם ¼ כוס מים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
העוף יכול להתבשל בתנור או על כיריים בתוך סיר. אני נוהגת להשתמש בסיר גדול וכבד מאוד, עם מכסה ולבשל על הכיריים.

לסיר גדול, כבד ועמוק הכניסו את הבצל, שמן קוקוס וכמות קטנה של מים. טגנו במשך 3-4 דקות, ואז הוסיפו את העוף בשלמותו (או חתוך לחתיכות). יש להביא להזהבה קלה במשך 4-5 דקות. הוסיפו את מיץ התפוזים, גרדת התפוז, הבטטה, האוכמניות, השום והתימין. בשלו את התבשיל במשך 50 דקות, או עד שיתרכך. טעמו והוסיפו תיבול לפי הצורך – ייתכן ותרצו להוסיף כמות נוספת של מיץ תפוזים, תימין או מלח. הוסיפו את קמח הטפיוקה, כדי להסמיך את הרוטב. חשוב לוודא שהתבשיל לא ירתח בשלב הזה. זה לוקח רק דקה אחת או שתיים לטפיוקה לפעול, והרתחה או חום גבוה מאוד עשויים לגרום לטפיוקה להפוך לנוזלית.

מומלץ להגיש עם אורז מלא, אורז אדום או קינואה וסלט גדול של ירקות עליים. תיהנו!

לאתר של ציונה מלמן  

 

ספירולינה | זרעי צ'יה | גוג'י ברי | קינואה | ג'ינג'ר | שיבולת שועל | ניקוי רעלים | שמן קוקוס
קקאו | מורינגה | זרעי פשתן | קייל | קינמון | ויטמין e | שום שחור | תזונה קטוגנית | שקדים |
תזונה נכונה | ויטמין c | סטיביה | בננה ערך תזונתי | מתכונים בריאים | אלוורה | זוטה לבנה
שמרי בירה | מאקה | תוספי תזונה | מומיו | כלורלה | מזונות על | ויטמין b6| נוני | מגנזיום באוכל | ערך גליקמי | קורדיספס | צום מיצים | שמן זרעי ענבים | גזר |  קצח | אבות המזון
סלניום במזון | פלפל אדום | בטטה | דיטוקס | ויטמינים ומינרלים |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו