loading
loading

טעים להכיר את לוסי רבין

מאת: - ליווי אישי או קבוצתי לאורח חיים בריא
בגיל 62, לוסי רבין מהווה השראה עבור רבים להקפדה על אורח חיים בריא. איך היא עושה את זה?
טעים להכיר את לוסי רבין, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא. צילום: משה פילברג

טעים להכיר את לוסי רבין, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא. צילום: משה פילברג

loading

לוסי רבין, נטורופתית מנוסה, יודעת איך להחדיר מוטיבציה באנשים לאמץ ולשמור על אורח חיים בריא.

בקבוצות אותן היא מאמנת, היא מהווה בעצמה מודל לחיקוי והשראה.

ביקשנו להציץ להרגלי התזונה האישיים שלה, והיא נענתה בשמחה…

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

שירלי גליק – על תזונה וחטאים קטנים

המאמאצחיקית הראשית – קרן אלאלוף שרעבי

ליאת שפר בן יעקב – מחברת הספר "רק אל תדברו איתי על דיאטות"

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

אני רגילה לא לאכול הרבה בערב.

אני מאוד אוהבת לסיים את היום עם משהו מתוק.

מין טקס של להשאיר לי טעם טוב ליום שהיה.

פודינג צ'יה על בסיס חלב שיבולת שועל וקצת שוקולד מריר עם פירות ואגוזים עושה לי את זה.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

בשבת אני יושבת בדרך כלל עם בעלי ומתענגת על פרוסת לחם מדגנים מלאים (צנים) עם ריבת פירות יער וחליטת ג'ינג'ר ולימון.

לפעמים גם קפה עם קצת חלב נכנס לחיי.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

אני קמה מאוד מוקדם, עושה מדיטציה כ-40 דקות ויוצאת להליכה.

אני מתחילה את היום, כל יום, כבר למעלה מ-8 שנים, עם שייק עלים ירוקים, פירות, כפית טחינה ואלוורה.

השייק שלי הוא תוצרת בית כמובן, על בסיס חלב שיבולת שועל.

אני משתדלת מאוד לשמור על הרגל השייק גם בנסיעות לחו״ל.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

רוב אנשים מכירים רק את 5 הטעמים המובילים: מתוק, מלוח, חמוץ, מר וחריף.

לאחר שלמדתי איורוודה הבנתי שיש עוד טעם שהוא מאוד משמעותי לתזונה שלנו: ״אסטריגנט״ מכווץ – טעמו של הרימון והיין האדום.

חשוב לצרוך גם את הטעם הזה כדי לקבל את כל יסודות הטבע שמזינים אותנו בצורה מושלמת.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

אוכל חריף לא עושה לי טוב! אין לי יכולת לסבול את הטעם החריף.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

תמיד יהיה לי בקבוק נירוסטה עם מים ולימון, ואני תמיד יוצאת עם השייק שלי.

לא יוצאת מהבית בלי בקבוק מנירוסטה עם מים ולימון. צילום: משה פילברג

לא יוצאת מהבית בלי בקבוק מנירוסטה עם מים ולימון. צילום: משה פילברג

מה החטא האהוב עלייך?

טוסט עם גבינה. זה מזכיר לי את הילדות.

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

נטורופתית. אני מאמינה בקשר של גוף-נפש וברפואה הוליסטית.

נטורופת מסתכל על האדם כמערכת שלמה.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

אכן, זה נכון.

כפי שאמרתי קודם, אנחנו יצורים של גוף-נפש.

יש קשר הדוק בין הרגשות שלנו ובין מערכת העיכול שלנו.

המתכון המנצח של לוסי רבין

מרק כתום עם חלב קוקוס

קולפים וחותכים דלעת, גזר, דלורית והרבה בטטה.

שמים בסיר גדול את כל הירקות עם מים.

לאחר כ-40 דקות, שהירקות כבר כמעט מבושלים, מוסיפים גם 2 גבעולי סלרי לטעם וחצי לימון עם הקליפה.

במחבת נפרדת מחממים מעט שמן זית ומיד מוסיפים לו בצל. מאדים תוך ערבוב מדי פעם עד שקיפות. מוסיפים לו שום וג'ינג'ר מגורר.

כשהירקות מוכנים (רכים) מעבירים אותם לבלנדר ללא המים והלימון (ירקות + בצל + שום).

מוסיפים תבלינים – אני משתמשת בתערובת עם קצת אורגנו, מלח ים, עלי דפנה  ופלפל שחור.

כנוזל למרק אני מעבירה חלק מהמים שהירקות התבשלו בהם ומוסיפה חלב קוקוס.

טוחנים הכל לקרם חלק.

לפני ההגשה, אני מחממת את המרק בסיר עם הלימון שבישלתי בו את הירקות.

מגישים חם עם חופן זרעי דלעת או חמנייה קלויים על מחבת יבשה.

צרו קשר עם לוסי רבין - Coach4Health



    * שדות חובה

    השאירו תגובה: