תרימה

Powered by WP Bannerize

oig

Powered by WP Bannerize

פודינג צ'יה

מאת: ליאת אלפרט קליין
אז מתחשק לכם משהו מתוק? ואולי בכלל אתם מחפשים גיוון לארוחת הבוקר? הכירו את הפודינג שעשוי מזרעי צ'יה – העשירים בסיבים, בחלבון ובאומגה 3 עם טעם מתקתק ומרקם שדומה לפודינג.
צ'יה

צילום: 123RF

מצוין למי שמחפש מקור לסיבים – מנה אחת שווה לרבע מהתצרוכת המומלצת לסיבים ביום.

ועוד יותר נהדר למי שמבקש לשמור על הגזרה – פחות מ-200 קלוריות לכל מנה אשר בין היתר,  תורמת לתחושת השובע שלנו.

בזכות העובדה שזרעי הצ'יה מכילים מוצילאגיים – מעיו ג'ל המופרש בכל מגע עם נוזל, הם מאפשרים לנו מרחב עבודה מצויין לכל בסיס הדורש פודינג או "יוגורט" על בסיס צמחי.
וכדי ליהנות ממנו, נידרש ל:

כמות למנה אחת – ניתן להכפיל לפי הצורך

• 3 כפות זרעי צ'יה
• חצי כוס משקה צמחי: שיבולת שועל/קוקוס/אורז/שקדים
• כפית סירופ מייפל איכותי/כפית סילאן

לשכבה מעל:

• 5 תותים טחונים או 2 תותים עם חצי בננה
• מעט גרנולה או אגוזים טחונים (לא חובה).

אופן ההכנה

• מערבבים בכוס הגשה את זרעי הצ'יה יחד עם המשקה הנוזלי.
• מניחים במקרר
• לאחר רבע  שעה מערבבים את התערובת שוב כדי לוודא את פיזורם האחיד של הזרעים בנוזל ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.
• בינתיים טוחנים את התותים או כל פרי אחר לבחירתכם עד למרקם אחיד.
• מוציאים את הכוס עם הזרעים והנוזל (שבינתיים הפך לצמיגי) ושופכים מעליו את הפירות הטחונים.
• מפזרים למעלה גרנולה או אגוזים טחונים ואוכלים בהנאה.

** מומלץ להכין מראש כמות של 4 מנות לפחות.

ליאת אלפרט קליין

השאירו תגובה: