loading
loading

אנטיפסטי עשיר ובריא

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
אחרי כל ארוחות החג, צריך לנוח עם מנות קלילות, בריאות ומשביעות. ממש כמו האנטיפסטי הבא...

אנטיספטי עשיר ובריא. צילום: pixabay

loading

מנה בריאה ועשירה בנוגדי חימצון.

שימו לב! אם אתם סובלים מדלקות שונות, ובמיוחד מדלקות פרקים, מומלץ להימנע מירקות ממשפחת הסלוניים: פלפלים, עגבניות, חצילים ותפוחי אדמה.

תוכלו להחליף אותם בירקות אחרים.

למתכוני אנטיפסטי נוספים:

אנטיפסטי סלק, גזר ומרווה

קישואים ביוגורט וטחינה

צ'יפס ירקות שורש בתנור

מתכון אנטיפסטי עשיר ובריא

מצרכים ל-8 מנות:

חציל גדול פרוס לחתיכות לא עבות ולא דקות מידי

4 גמבות בצבעים שונים

3 בצלים (עדיף סגולים) פרוסים

3 קישואים חתוכים לעיגולים

גזר חתוך לרצועות דקות

פרחי כרובית וברוקולי

ראש שום מפורק

(אפשר להוסיף גם: קוביות דלעת, עיגולי לפת, ופרוסות שומר).

לתערובת להברשת הירקות:

1/4 כוס מים

1/2 כוס שמן זית

כף כמון (לא חובה)

1/2 כף מלח הימלאיה

2 כפות פפריקה

אם אוהבים, אפשר גם אבקת צ'ילי, עלי זעתר, עלי טימין ועוד.

הוראות הכנה

הניחו את הירקות בתבנית על נייר אפייה.

ערבבו את כל חומרי התערובת (מים, שמן ותבלינים) והברישו בה את הירקות.

אפו במשך 20 דקות ב-180 מעלות.

הפכו את הירקות והברישו שוב בתערובת התבלינים.

אפו כ-15 דקות נוספות.

חשוב לשים לב: חלק מהירקות עשויים להיות מוכנים לפני האחרים. במקרה כזה הוציאו אותם ואז המשיכו לאפות את שאר הירקות עד שיהיו מוכנים גם הם.

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו