Liat_Fly
Bari15_Fly

קרקר קוואקר

מאת: - טקסט זה יוצג ליד שם הכותב בעמוד פוסט

(צילום: רותם ברנר)

Liat_IN

חומרים:

1 כוס שיבולת שועל דקה
חצי כוס סובין שיבולת שועל
רבע כוס שומשום מלא
רבע כוס גרעיני חמנייה
מלח – אפשרי אבל לא רצוי ניתן להוסיף עשבי תיבול או שום כתוש

אופן ההכנה:

מבשלים כוס שיבולת שועל עם שתי כוסות מים, תוך כדי ערבוב, על אש קטנה.
מחכים עד שנוצרת עיסה, מכבים את האש ונותנים להתקרר
מערבבים את שאר החומרים לתוך העיסה ולשים למין 'בצק'.
אני נוהגת להוסיף שתי שיני שום כתושות וחצי חבילת כוסברה קצוצה דק. אבל אפשר להוסיף כל צמח תבלין אחר לפי הטעם, או שבבי בצל.

יש שתי שיטות להכנת הקרקרים:

האחת: מכניסים את העיסה לשקית ניילון גדולה  ומגלגלים אותה לצורה של נקניק ארוך,
מקפיאים את הנקניק הזה בפריזר למשך כשעה.
אח"כ מוציאים מהפריזר, ובעזרת סכין חדה פורסים פרוסות לא עבות, בערך חצי ס"מ בעובי.
מניחים את הדסקיות הללו בתבנית שפוזרו עליה כמה פירורי חמאה.

השנייה: לוקחים בידיים רטובות מעט מן העיסה, משטחים לצורה עגולה בקוטר של  6 ס"מ בערך
מניחים בתבנית עם מעט פירורי חמאה.
הגודל והעובי צריכים להיות כשל מצייה או קרקר מוכן שנמכר בחבילות.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, וכשחם מכניסים את הקרקרים לאפייה עד להזהבה.
הקרקרים לא נשמרים טוב ללא קירור, ולכן רצוי להכניסם לקופסה אטומה ולשמור במקרר.
לפני האכילה, אני נוהגת לחמם/לקלות אותם בטוסטר, הם מקבלים מרקם קריספי וטעם קלוי טעים.
ניתן לאכול ישירות מהמקרר ואז טעמם ומרקמם הוא רטוב טיפה.

 

ספירולינה | זרעי צ'יה | גוג'י ברי | קינואה | ג'ינג'ר | שיבולת שועל | ניקוי רעליםשמן קוקוס
קקאו | מורינגה | זרעי פשתן | קייל | קינמון | ויטמין e | שום שחור | תזונה קטוגנית | שקדים |
תזונה נכונה | ויטמין c | סטיביה | בננה ערך תזונתי | מתכונים בריאים | אלוורה | זוטה לבנה
שמרי בירה | מאקה | תוספי תזונה | מומיו | כלורלה | מזונות על | ויטמין b6| נוני | מגנזיום באוכל | ערך גליקמי | קורדיספס | צום מיצים | שמן זרעי ענבים | גזר |  קצח | אבות המזון
סלניום במזון | פלפל אדום | בטטה |

צרו קשר עם בני הדייג



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו