SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

תבשיל פריקי - חיטה ירוקה מעושנת

מאת: עינת שגיא
פריקי היא חיטה ירוקה קלויה. הערך התזונתי שלה גבוה יותר מחיטה יבשה, והיא קלה יותר לעיכול. את החיטה היבשה הרגילה שאנחנו מכירים, קוצרים אחרי שהיא מתייבשת כדי שהגרעינים שלה ישמרו לטווח ארוך
סלט פריקי

טעימה, קלה לעיכול ובעלת ערך תזונתי גבוה. פריקי. (יח"צ)

את הפריקי קוצרים כשהיא עדיין ירוקה, אבל מכיוון שבשלב הזה קשה להפריד את הגרעינים, קולים את השיבולים כדי שהגרעינים ייפרדו בקלות ויהיה ניתן לאכול אותם.

המרכיבים

בצל קטן קצוץ דק
גזר מגורד בפומפייה
פלפל אדום קצוץ דק
עוד בצל קטן קצוץ דק
כוס פריקי
כוס וחצי מים
כפית מלח
כפית זעתר
כף שמן זית

אופן ההכנה

משרים את הפריקי במים ל-10-15 דקות ומסננים
מטגנים בצל אחד בשמן עד ריכוך
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים
מוסיפים פריקי, מים ותבלינים ומערבבים

מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
אחרי 15 דקות מורידים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות ללא מכסה.

עינת שגיא

השאירו תגובה: