barimax_3dage_Fly
barimax_3dage_Fly

פטריות פורטבלו קלויות ברוטב בלסמי עם מטבל עגבניות מיובשות ובזיליקום 

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
פטריות הפורטבלו טעימות ומזינות ומתאימות לתוכנית למלחמה בעייפות הכרונית
פטריות פורטבלו קלויות ברוטב בלסמי עם מטבל עגבניות מיובשות ובזיליקום. צילום: pixabay

פטריות פורטבלו קלויות ברוטב בלסמי עם מטבל עגבניות מיובשות ובזיליקום. צילום: pixabay

DROR_Inside

מתכון זה לקוח מתוך הספר "עייפות כרונית – למה זה קורה לי ואיך יוצאים מזה?" המכיל תכנית מפורטת לשיפור רמות האנרגייה, המלווה ב-50 מתכונים.

למתכונים נוספים עם פטריות פורטבלו:

פטריות פורטובלו ממולאות בטופו ועשבי תיבול

סלט קייל, נבטוטים ופטריות

שווארמה פטריות טבעונית

מתכון פטריות פורטבלו קלויות ברוטב בלסמי עם מטבל עגבניות מיובשות ובזיליקום

מצרכים ל-4 מנות:

לפטריות

¼ כוס שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

¼ כוס חומץ בלסמי

3 כפות בצל, קצוץ

4 שיני שום, קצוצות

½ כפית מלח ים דק

½ כפית פלפל שחור טרי טחון

¼ כפית פלפל אדום כתוש (לבחירה)

4 פטריות פורטבלו, ללא גבעולים

שמן זית כתית מעולה – תוספת להעשרת הטעם

להגשה: חסה, עגבנייה ובצלים מקורמלים (אם רוצים)

למטבל

¼ כוס מיונז טבעוני

1 כף עגבניות מיובשות, חתוכות דק

1 כף בזיליקום טרי, חתוך דק

הוראות הכנה:

בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, החומץ, הבצל, השום, המלח, הפלפל השחור והפלפל האדום הכתוש.

שמים את הפטריות בקערה קטנה ויוצקים לתוכה את המרינדה.

מנערים בעדינות בקערה עד שהן מתכסות במרינדה.

מכניסים למקרר לשעה, רצוי להפוך מפעם לפעם את הפטריות בקערה.

בקערה קטנה, מערבבים את המיונז הטבעוני, העגבניות המיובשות והבזיליקום.

מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.

מחממים תנור על גריל עליון בחום גבוה.

כשהתנור חם, קולים את הפטריות במשך 10 דקות או עד שהן מתרככות ומשחימות מעט בקצוות (במהלך הקלייה, הופכים את הפטריות פעם אחת).

מגישים עם המיונז, החסה, העגבנייה והבצלים המקורמלים.

להכנת בצלים מקורמלים:

מחממים 2 כפות שמן זית כתית מעולה או גהי במחבת גדולה על להבה בינונית.

מוסיפים 2 בצלים פרוסים ומערבבים.

בוזקים מעט מלח ים דק ומערבבים שוב.

מקטינים את הלהבה וממשיכים לטגן על להבה נמוכה.

מערבבים מדי 3-2 דקות.

אם הבצלים מתחילים להידבק למחבת, מוסיפים כף מים, מערבבים ומגרדים את השאריות מהתחתית.

ממשיכים לעשות זאת במשך כ-45-30 דקות או עד שהבצלים מקבלים צבע שחום.

ניתן להכין בצלים מקורמלים מראש ולאחסן במקרר בכלי אטום 5 ימים לכל היותר. ניתן לחמם שוב לפי הצורך.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו