_HB_KATEDRA_L

Powered by WP Bannerize

MBB_FLYR

Powered by WP Bannerize

סלט קייל, נבטוטים ופטריות על מצע של מחית שעועית לבנה

מאת: לי עוז מלול ולימור בן יאיר
סלט קייצי, קליל ומרענן המתאים לתקופת אביב והקיץ
סלט קייל

מרען וקייצי (לימור בן-יאיר)

מתאים ל-4 מנות

הקייל, המרכיב העיקרי בסלט, עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, כגון ברזל, ויטמין K ,A, D, C ואומגה 3 ו-6, ויטמין B6 וחומצה פולית ובכך מסייע לחיזוק מערכת החיסון ולמראה עור, שיער וציפורניים בריאים ובמניעת דלקות מפרקים.

המצרכים

לסלט

4 עלי קייל שטופים וחתוכים לרצועות דקות
2 חופנים של נבטוטים
1 חופן של פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד

למחית השעועית

200 גרם שעועית לבנה מושרת ומבושלת עד מאוד
1 כוס מים קרים
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

הסלט: בקערה לשים את הקייל, הנבטוטים, הפטריות – לערבב היטב.

מחית השעועית: במעבד מזון לשים את כל המרכיבים מלבד המים, להתחיל לערבל ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

ההגשה: את מחית השעועית להניח על צלחת הגשה ועליה לפזר את הסלט המוכן.

לי MORE

השאירו תגובה: