keshet_flytop

Powered by WP Bannerize

ecosapp_vitamined3

Powered by WP Bannerize

עוגת שמרים שוקולד טבעונית

מאת: חצי סוכר
בין אם אתם רוצים להכין עוגה ידידותית לטבעונים או לסכרתיים - המתכון הזה מושלם עבורכם! עוגת שמרים מפנקת וידידותית
עוגת שוקולד שמרים

מתכון לשתי עוגות אינגליש קייק

 

מצרכים

לבצק שמרים:

3 וחצי כוסות קמח- 500 גרם
1 כף שמרים יבשים- 10 גרם
1/3 כוס חצי סוכר – 70 גרם
1/3 כוס שמן- 100 מ"ל
1/2 כוס רסק תפוחים- 120 גרם
1/2 כוס מים- 120 מ"ל
קורט מלחלמלית שוקולד:חפיסת שוקולד מריר- 100 גרם
1/2 כוס שמן קוקוס מומס- 100 גרם
5 כפות קקאו- 50 גרם
1/2 כוס חצי סוכר – 100 גרם
2 כפות חלב סויה
כוס פירורי עוגיות- 50 גרםלזיגוג:5 כפות סילאן טבעי- 75 גרם
3 כפות מים חמים

אופן ההכנה:

בצק שמרים:

 1. בצק שמרים: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ו- חצי סוכר

2. מוסיפים שמן, רסק תפוחים, מים ומלח ולשים 10-15 דקות על להיווצרות בצק גמיש ורך למגע. מעבירים את הבצק לשיש מקומח מעט, ויוצרים כדור.

3. התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת או ניילון נצמד. נותנים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח.

4. התפחה שניה: לשים את הבצק מספר דקות ומחזירים לקערה להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח.

5. מלית שוקולד: ממיסים במיקרו או על בן מארי שוקולד, שמן קוקוס, קקאו, חלב סויה ו- חצי סוכר

6. על משטח מקומח מעט, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מחצית ממלית השוקולד על כל מלבן בצורה אחידה.
מפזרים את פירורי העוגיות בצורה אחידה על הבצק.

7. מגלגלים את הבצק לצורת רולדה. חותכים את הבצק באמצע ומסובבים את החלק הפנימי עם השוקולד כלפי מעלה.

8. יוצרים צורה של צמה מהאמצע לכיוון הקצוות, ומכניסים לתבניות.

9. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

10. מכסים את שתי התבניות במגבת או ניילון נצמד ומשאירים לתפיחה של כ- 45 דקות.

11. מברישים את העוגות בתערובת הסילאן ומכניסים לתנור לאפייה של כ-30-40 דקות עד שהעוגות נהיות תפוחות וזהובות.

12. כשהעוגות עוד חמות, מברישים אותן בתערובת הסילאן בשנית.

טיפים

1מומלץ להתפיח את הבצק במקום חמים וסגור. (תנור לא דולק לדוגמא)
2העוגה במיטבה ביום- יומיים הראשונים בטמפרטורת החדר.
3ניתן להקפיא את העוגה בכלי אטום, כחודש ימים.
4ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות טבעוניות, לפיזור מעל תערובת השוקולד.
5ניתן להחליף את פירורי העוגיות באגוזים או שקדים גרוסים באותה כמות.
6מומלץ להגיש את העוגה חמה מהתנור, או לחממה כ 2-3 דקות בטוסטר אובן על 150 מעלות
המתכון באדיבות תחליף הסוכר חצי סוכר מבית סוכרזית.

השאירו תגובה: