כך תכינו עוגיות חלבון טעימות
"רק אל תקחי לי את העוגייה ליד הקפה…" זה אחד המשפטים הנפוצים שאני שומעת אצלי בקליניקה. אז לכל אלו שלא יכולים לוותר על העוגייה, הנה מתכון נהדר לעוגיות חלבון, שיענו על הצורך וגם יתרמו לבריאותכם.
העוגיות האלה מבוססות על קינואה טחונה, שמספקת חלבון מלא, יחד עם שמן קוקוס וחמוציות – שילוב מנצח של בריאות וטעם.
והכי חשוב – הן מושלמות ליד הקפה או התה, בדיוק כפי שרציתם.
לעוגיות בריאות נוספות:
חיתוכיות קראמבל דלות פחמימה וטבעוניות
מתכון לעוגיות מלאות חלבון
מצרכים לכ-30 עוגיות:
2 כוסות קינואה
1/2 כוס שמן קוקוס
2 כפות דבש
2 ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)
כפית תמצית וניל איכותית (אמיתית)
1/2 כוס חמוציות קצוצות
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות.
טוחנים את הקינואה (אני עושה זאת במטחנת קפה), ומערבבים עם שאר המצרכים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בעזרת כף, מניחים תלוליות קטנות מהבלילה על גבי נייר האפייה – משאירים רווחים קטנים בין העוגיות.
אופים במשך 10–15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
זמן האפייה עשוי להשתנות מעט מתנור לתנור.
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמרימים אותן מהנייר.
המתכון לעוגיות חלבון פורסם בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר" על ידי גבריאלה חבויניק, כחלק מגישה תזונתית המותאמת לנשים בגיל המעבר
אם הנושא מעניין אתכם, ואתם מטפלים בנשים בגיל המעבר, מומלץ להגיע להרצאה המיוחדת של גבריאלה ועינת ברקן שתתקיים ביום רביעי, 30.7, בכנס INSPIRATION 2025.
במהלך ההרצאה ייחשפו המשתתפים למגוון כלים וטכניקות: מהמלצות תזונתיות וצמחי מרפא ועד דיקור, מגע טיפולי, בדיקות שכדאי לבצע ועוד.
למידע נוסף והרשמה היכנסו לאתר כנס INSPIRATION 2025
ואל תשכחו: קוד הקופון 1214 מקנה הנחה ייחודית לגולשי EatWell