BODY_B_FLYL

Powered by WP Bannerize

BODY_B_FLYR

Powered by WP Bannerize

סדר שיהיה פה! סדר באכילה לפי תורת הרמב"ם

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
רבים משפרים את בריאותם אם הם רק משנים את סדר האכילה שלהם לפי תורת הרמב"ם. אז כמה זמן לוקח לעכל כל מזון, איזה מזון מומלץ לאכול ראשון ומה מקומה של הבטטה בסדר האכילה הנכון?
סדר באכילה לפי הרמב"ם

מתי יגיע תור הבטטה? צילום: 123RF

הרמב"ם, שהיה הרופא של מלכי מצרים במאה ה 12, המליץ להקפיד על סדר קדימויות בארוחה, הווה אומר: לאכול תחילה את המזונות שקלים יותר לעיכול ולאחר מכן את המזונות שעיכולם קשה וארוך יותר. להלן ההיגיון העומד בבסיס המלצתו זו שהיא חלק מתורת הרפואה הטבעית בה דגל:

פירות

זמן עיכול הפירות הוא מהיר ביותר – כחצי שעה. בקבוצת הפירות, האבטיח והמלון מתעכלים הכי מהר. לכן יש לאכול אבטיח ומלון בנפרד מפירות אחרים ופירות יש לאכול בנפרד ממזונות אחרים. ניתן לאכול פרי חצי שעה לפני האוכל או לפחות שעתיים לאחר ארוחה.

ירקות

אלה מתעכלים מהר יחסית – בין חצי שעה לשעה, והם מכילים אנזימים שעוזרים לפעולת העיכול. אם לא משלבים בארוחה ירקות טריים, הגוף ישתמש באנזימים שלו כדי לעכל את המזון, דבר שיגרום לתחושתעייפות וכבדות. אם כך – יש להתחיל את הארוחה עם ירקות ורק אז לעבור למנה הבאה.

פחמימות

זמן עיכול הפחמימות הוא כשעתיים. פחמימות מורכבות כגון אורז מלא, שיפון, שיבולת שועל מלאה, חיטה מלאה, בטטה ועוד, מתעכלים לאט יותר מפחמימות פשוטות כגון תפוח אדמה, אורז לבן, לחם לבן וכו' ולכן משרים תחושת שובע ארוכה יותר, מה שעוזר בין השאר להימנע מהשמנה.

חלבונים

זמן עיכול החלבונים הוא 3-6 שעות. חלבונים מהצומח כגון חומוס, עדשים, שעועית ושאר הקטניות, מתעכלים מהר יותר (כשלוש שעות) מאשר חלבונים מהחי כגון דגים, עוף, ובשר (בשר מתעכל לאחר כ 6 שעות).

שומנים

זמן עיכולם הוא הארוך ביותר. כאשר אוכלים שומנים, מופרש מהקיבה הורמון המכונה בקיצור CCK, אשר גורם לקיבה להאט את פעולתה ולגרום לתחושת שובע. בקבוצת השומנים נמצא את השמנים למיניהם, אבוקדו, אגוזים, טחינה, קוקוס ועוד.

לסיכום האמור לעיל, הסדר הנכון של האוכל צריך להיות כך: פירות (להמתין חצי שעה לפחות) – ירקות – פחמימות – חלבונים – שומנים.

חשוב להבין שברגע שאוכלים בסדר לא נכון, העיכול משתבש , מאכלים מסוימים "יחכו לתורם" ובינתיים ירקיבו ויתססו, דבר שבטווח הקצר יגרום לגזים ונפיחות, ובטווח הארוך לחולשת מערכת העיכול ולהצטברות של רעלים. מניסיוני הקליני ראיתי מטופלים שבריאותם שפרה עליהם רק כתוצאה משינוי סדר האכילה.

צרו קשר עם אפרת נבון, M.A, N.D, C.A נטורופתית ואירידולוגית, מטפלת בדיקור סיני ובצמחי מרפא
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: