Focus_Tishrei_Fly
RUMALYA_Fly

מרק אפונה מהיר וקל הכנה

מאת: תמר ידין - דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
החורף הוא רק תירוץ להכנת המרק המהיר, המזין והמצוין הזה

מרק אפונה. צילום: דן פרץ

RUMALYA_IN

אפונה היא קטנייה בעלת מגוון יתרונות בריאותיים:

ועוד.

כל אלו סיבות נהדרות להכין את מרק האפונה הבא, שהוא גם אחד הטעימים והקלים להכנה.

למתכוני בריאות נוספים הכוללים אפונה:

פנקייק אפונה ותרד

"אורז" כרובית ואפונה

פסטו אפונה

מתכון מרק אפונה מהיר וקל הכנה

מצרכים ל-6 מנות:

שקית אפונה (קפואה)

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול

2 שיני שום

תיבול: פלפל, פלפל לבן ומלח

הוראות הכנה:

משרים את האפונה במים רותחים למשך מספר דקות להפשרה קלה.

קוצצים דק את הבצל ופורסים את שני השום.

מטגנים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הבצל והשום.

מסננים את האפונה ממי ההשרייה, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.

מתבלים לפי הטעם.

מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי האפונה.

מרתיחים ומערבבים מידי פעם.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מחכים שיתקרר וטוחנים באמצעות בלנדר מוט את המרק, לפי מידת הסמיכות שאוהבים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו