bari14_Fly
mushroom_Fly

לכבוד ט"ו באב: טעים להכיר את ד"ר מעיין בוימן משיטה

מאת: גת וייס עבודי
זמן קריאה: 2 דקות
"הדברים שאנחנו אוכלים משפיעים באופן ישיר גם על בריאותנו הנפשית", אומרת ד"ר מעיין בוימן משיטה – פסיכולוגית, מרצה ויוצרת הפודקאסט "עושים פסיכולוגיה". אולי בגלל זה היא משתדלת להקפיד על תזונה בריאה, אבל גם לא מוותרת על ג'חנון וגלידה עם סוכריות...

טעים להכיר את ד"ר מעיין בוימן משיטה. צילום: לידור בוימן

mushroom_Article

לא כל הזוגות בחתונה ממבט ראשון התאהבו…

אבל אי אפשר היה לצפות בתוכנית מבלי להתאהב בד"ר מעיין בוימן משיטה המקסימה ששידכה ביניהם.

לכבוד יום האהבה, ביקשנו לבדוק מה היא אוהבת לאכול ומה היא חושבת על הקשר בין נפש ותזונה.

לאורחים קודמים במדור:

עפר שכטר – טבעוני וטוב לו

שירלי גליק עם תובנות על תזונה וחטאים קטנים

טעים להכיר את המאמאצחיקית הראשית

התשובות של ד"ר מעיין בוימן משיטה

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

אבוקדו וביצת עין.

הדרך לליבה של ד"ר מעיין בוימן משיטה? אבוקדו וביצת עין. צילום: pixabay

הדרך לליבה של ד"ר מעיין בוימן משיטה? אבוקדו וביצת עין. צילום: pixabay

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

ארוחת בוקר ישראלית, או ג'חנון.

היי, יש לנו מתכון לג'חנון בריא, שווה לבדוק!

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

יוגורט עם ברנפלקס, אגוזים, שקדים וחמוציות.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

אם לא תאכל יבוא שוטר.

הפתעה: גם אם לא תאכלו, השוטר לא יגיע! צילום: pixabay

הפתעה: גם אם לא תאכלו, השוטר לא יגיע! צילום: pixabay

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

מצה בריי. אצלנו בבית קוראים לזה מצבריין. מחכה לזה כל השנה.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

מלפפון חמוץ.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

נורא רוצה לכתוב פה על כריכים מפנקים שאני מכינה לעצמי, אבל האמת היא שבדרך כלל זה מסתכם בחטיפי אנרגיה ובקוראסון מתחנת הדלק.

הייתה רוצה להשקיע בכריכים מפנקים, אבל במציאות זה לא תמיד יוצא... צילום: pixabay

הייתה רוצה להשקיע בכריכים מפנקים, אבל במציאות זה לא תמיד יוצא… צילום: pixabay

וואו, אנושית. מה החטא האהוב עליך?

גלידה עם סוכריות צבעוניות.

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

במה שמתאים לכם.

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

ההפרדה בין הגוף לבין ה"מיינד" הולכת ומצטמצמת עם התקדמות המחקר, וגדלה ההבנה ששני הדברים שלובים באופן בלתי נפרד.

הדברים ש"אוכלים אותנו" – כמו לחצים, חרדות ודכאונות – משפיעים באופן ישיר גם על בריאותנו הפיזית, ומהצד השני הדברים שאנחנו אוכלים משפיעים באופן ישיר גם על בריאותנו הנפשית.

לכן אני חושבת שהמשפט צריך להיות "זה מה שאת אוכלת וגם מה שאוכל אותך".

המתכון המנצח שלך

פשטידת תירס – פשוטה, מהירה, ונטרפת בשניות:

אני מטגנת בצל קצוץ בשמן וקצת חמאה.

בקערה נפרדת מערבבת: 2 כוסות תירס מתוק, 2 ביצים, ½ כוס קמח תופח, 250 מ"ל שמנת לבישול, בערך 100 ג' גבינה צהובה מגורדת, מלח ופלפל.

מוסיפה את הבצל ומכניסה לתנור על 180 מעלות לחצי שעה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו