loading
loading

ג'חנון בריאות

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
עם המתכון הזה תוכלו ליהנות בשבת בבוקר מג'חנון טעים ללא רגשות אשם מיותרים
ג'חנון - איך נהפוך את המאכל המושחת לבריא יותר? צילום: גת וייס

ג'חנון - איך נהפוך את המאכל המושחת לבריא יותר? צילום: גת וייס

loading

לא מוותרים על הג'חנון של שבת בבוקר?

עם קצת עבודה ותשומת לב למרכיבים, תוכלו להפוך את המנה המושחתת הזו לבריאה הרבה יותר.

רק אל תחכו לרגע האחרון. שימו לב שיש להכין את הבצק לג'חנונים מראש, להקפיא (חשוב!) ולאפות אותם לילה לפני ההגשה.

מתכוני בריאות נוספים למאכלים "מושחתים":

קובנה – הגרסה הבריאה

מלאווח מדפי אורז

פנקייקים עשירים בחלבון

מתכון ג'חנון בריאות

מצרכים ל-12 ג'חנונים:

לבצק:

קילו קמח כוסמין מלא

3 כפות סילאן טבעי / סוכר קוקוס

כף מלח הימלאיה

100 גרם חמאה מזוככת (גהי או סמנה) או חמאת עזים

כף חומץ תפוחים אורגני

למריחה על גבי הבצק:
100 גרם חמאה מזוככת (גהי או סמנה) או חמאת עזים

הוראות הכנה:

המיסו את החמאה המיועדת לבצק

ערבבו היטב את כל הרכיבים היבשים בקערה, הוסיפו את החמאה וכ-3 כוסות מים.

לשים את הבצק עד שהופך לגמיש וחלק.

הבצק צריך לצאת מעט דביק, ואם לא – הוסיפו עוד קצת מים.

הניחו את הבצק וחיזרו ללוש לאחר 20 דקות.

סה"כ צריך ללוש את הבצק כל 20 דקות בערך, 6 פעמים.

הכניסו מכוסה למקרר למשך הלילה.

שמנו משטח עבודה בחמאה, וקרצו 12 עיגולים מהבצק.

המיסו את החמאה שנועדה למריחה על גבי הבצק.

פתחו כל עיגול בעזרת מערוך ומרחו כפית מהחמאה על כל אחד מהעיגולים.

קפלו את העיגול ורדדו שוב עם מערוך לעיגול (הבצק עלול להיקרע קצת, אבל זה לא נורא).

מרחו שוב כפית חמאה על גבי העיגול וקפלו אותו באופן הבא:

1. קפלו את הקצה הימני למרכז

2. קפלו את הקצה השמאלי למרכז

3. גלגלו את האליפסה שנוצרה לצורת נקניק

הניחו את הג'חנונים בנייר אפייה והקפיאו.

לאחר שהג'חנונים קפואים, שימו כל שלושה בנייר אפייה אחד מגולגל והכניסו לסיר ג'חנון.

הוסיפו לסיר כוס וחצי מים, סגרו אותו והניחו בתנור למשך  הלילה (8-12 שעות) בחום של 100 מעלות.

עכשיו רק נשאר לכם להתעורר בבוקר לניחוחות נהדרים ולג'חנון משובח.

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה

    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו