סלט רימונים וקינואה לראש השנה
רימונים הם מסמלי ראש השנה, ומייצגים שפע, פוריות וחוכמה.
לחלקיו השונים של הרימון מגוון סגולות רפואיות:
- הקליפה מסייעת בריפוי פצעים וכוויות
- מיץ הרימון מועיל לניקוי המעיים והכבד ובעל השפעות אנטי דלקתיות
- גרעיני הרימון מחזקים את המערכת החיסונית, יכולים להפחית את לחץ הדם ומספקים סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ולתנועתיות המעיים.
הרימון גם עשיר בנוגדי חמצון, התורמים לשיפור מראה העור, ריפוי דלקות ומניעת הזדקנות מוקדמת של תאים.
טעם הרימון הוא חמוץ-מתוק.
המתיקות נובעת מהגלוקוז והפרוקטוז הקיימים בפרי, ואילו החמיצות מקורה בפוליפנולים – נוגדי חמצון עוצמתיים.
הערכים התזונתיים של חצי כוס גרעיני רימון:
- 70 קלוריות
- 10 גרם ויטמין C
- 4 גרם סיבים תזונתיים
- 10 גרם סידן
בנוסף הוא מכיל עוד מגוון ויטמינים ומינרלים חיוניים, ביניהם אבץ ואשלגן.
כל אלו הופכים את שילובו בתזונה, לרווח נקי.
למתכוני בריאות נוספים המכילים רימונים:
טפיוקה ברוטב רימונים ופירות יער
מתכון סלט רימונים וקינואה
מצרכים:
100 גרם גרעיני רימון
חצי כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס עלי נענע קצוצים
100 גרם קינואה מבושלת (לאחר שהתקררה)
50 גרם גרעיני פיסטוק גרוסים
כף פלפל ירוק חריף קצוץ
אופציונלי: 50 גרם פטה 5%
לרוטב:
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
כפית חרדל דיז'ון
2 כפות מיץ לימון
כף סויה
מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות הכנה:
ערבבו את כל מצרכי הסלט בקערה. ערבבו בנפרד את הרוטב ושפכו מעל הסלט.
בתיאבון וחג שמח!