Bari15_Fly
Bari15_Fly

טפיוקה ברוטב רימונים ופירות יער

מאת: רותם ברנר
זמן קריאה: < 1 דקה
גרגירי הטפיוקה הם חומר גלם נהדר להכנת קינוחי כוסות. הטפיוקה הינה עמילן המופק משורש, ללא טעם המגיע אלינו מדרום אמריקה. הם נטולי גלוטן (מה שהופך אותם אידאלים לחולי צאליק) ודלים בשומן. הם סופגים באהבה כל טעם שתשדכו להם ולכן מהווים את הקינוח מושלם לארוחת החג

פשוט מושלם

Liat_IN

הקינוח המועדף עלי באופן כללי הוא קינוח המוגש בכוסות אישים. הוא מאפשר לי לשלוט בגודל המנה ולרוב מספיקות כמה כפיות בודדות על מנת לספק את החשק למתוק.

המצרכים

1/4 כוס גרגירי טפיוקה קטנים
כוס וחצי מים
חצי כוס חלב קוקוס
2 כפות סוכר קנים או סוכר חום

לרוטב

1/4 כוס פטל קפוא
1/4 כוס גרעיני רימון
כף מיץ לימון
2 כפות מים
2 כפיות סוכר קנים /סוכר חום

הוראות ההכנה

הכנת הטפיוקה

1. מכניסים את הטפיוקה, המים והסוכר לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עד שגרגירי הטפיוקה נעשים שקופים ורכים כ 5-7 דקות). חשוב לערב מידי פעם למניעת הדבקות הטפיוקה לסיר. מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים בבישול עוד כ 3 דקות עד שהתערובת הופכת מעט צמיגית וסמיכה.

2.מסירים מהאש מעבירים לכוסות הגשה ומכניסים לקירור של 8 שעות עד לילה

הכנת הרוטב

1. מכניסים את כל רכיבי הרוטב למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ניתן להשתמש גם בבלנדר מוט).

הרכבת המנה

לפני ההגשה בוזקים מעל כל כוס 2 כפות מהרוטב, מקשטים בגרגרי רימון.

שנה טובה וחג שמח !!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו