Focus40_FLY
beadletsC_Fly

לחמניות קלילות ומהירות הכנה מקמח כוסמין מלא

מאת: "דני וגלית" - מותג האפייה הבריאה
זמן קריאה: < 1 דקה
לחמניות רכות, טריות ומהירות הכנה – פתרון מושלם ללחם ביתי, טעים ובריא בלי הרבה מאמץ

לחמניות קלילות ומהירות הכנה מקמח כוסמין מלא. צילום: אביטל שפר

Dikur_In

כמה מדהים זה יהיה, אם בחג שבועות, לצד הממרחים הטעימים, תגישו לחמניות כוסמין בריאות וטעימות פרי ידכם?

עם המתכון הבא, זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים!

ואם במקרה לא יחסלו את הכמות – תוכלו לשמור את מה שנשאר במקפיא, ולהפשיר כשצריך.

טיפ: ילדים עפים על לחמניות הכוסמין האלה והן מתאימות בול לסנדוויץ' של הגן / בית הספר.

צריכים גם מתכונים לממרחים שווים? בבקשה:

ממרח דלורית צלויה ושום קונפי

ממרח זוקיני ועדשים שחורות

פסטו משגע מעלי סלרי

מתכון ללחמניות קלילות ומהירות הכנה מקמח כוסמין מלא

מצרכים:

4 כוסות של קמח כוסמין מלא

כף שמרים יבשים

כף וחצי מלח

2 כפות מייפל

חצי כוס של גרעיני חמניה (חשוב!)

1.5 כוסות מים פושרים

שומשום מלא לציפוי

הוראות הכנה:

התחילו עם השמרים: שימו כף שמרים יבשים בקערה קטנה עם חצי כוס מים פושרים ו-2 כפות מייפל.

ערבבו והניחו בצד.

שימו במיקסר את הקמח, גרעיני החמנייה והמלח וערבבו קלות.

הוסיפו את השמרים ששמתם בצד + כוס נוספת של מים פושרים.

לושו במיקסר כ-7-10 דקות.

אם הבצק יוצא יבש מידי, הוסיפו מים.

במידה והוא רך מידי – הוסיפו מעט קמח.

כסו את הבצק במגבת מטבח והניחו לו לתפוח כשעה עד שיכפיל את נפחו.

חממו תנור ל-175 מעלות.

צרו מהבצק כדורים, או צורות אחרות שאתם אוהבים, טבלו במעט מים וצפו בשומשום מלא.

הניחו על נייר אפייה ואפו בתנור שחומם מראש ל-25-30 דקות, עד להשחמת התחתית.

שמרו במקפיא והפשירו לפי הצורך.


אהבתם את המתכון ללחמניות?

עוד מתכונים וגם מגוון מוצרי מאפה בריאים וטעימים מחכים לכם באתר של דני וגלית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו