ReviveFoam_FlyR
MycoRest_Fly

טעים להכיר את לימור גולדשטיין

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 3 דקות
היא צמחונית מגיל 6 ופיצחה את השיטה איך לנצח במלחמה בסוכר. השחקנית לימור גולדשטיין חושפת את סודות התזונה שלה

טעים להכיר את לימור גולדשטיין. צילום: רותם לבל

bari14_In

לימור גולדשטיין, היא אחת השחקניות המוערכות והעסוקות בישראל.

בימים אלה היא מופיעה בבית לסין בהצגות "הורים איומים" ו"מקודש לחולון", ברחבי הארץ במופע האישי שיצרה – "אינטימי" ובקולנוע בסרט "אגרום ביי".

ב-23 לנובמבר היא תגיע להתארח בכנס אוכלים בריא 14 עם המופע "תגבירו את המזגן, אני בוערת", המבוסס על ספרה של ענת לב-אדלר, "אישה בעונת מעבר".

איזו תזונה תומכת בה בשגרה העמוסה? התשובות כבר לפניכם…

לאורחים קודמים במדור:

טעים להכיר את ענת לב-אדלר

טעים להכיר את מיכל ינאי

המאמאצחיקית הראשית הגיעה: קרן אלאלוף שרעבי

 התשובות של לימור גולדשטיין

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

פסטה, פיצה, תפוח אדמה בתנור, טוסט, עוגות גבינה ושוקולד.

זה קורה כמובן בעיקר בדמיון…

לפעמים אני מתפנקת בתחליפים בריאים, שמתאימים לתזונה שלי (צימחונית בלי סוכר וגלוטן).

לימור גולדשטיין - חולמת על פיצה ועוגות, אבל מקפידה לאכול בריא. צילום: יקיר שוקרון

לימור גולדשטיין – חולמת על פיצה ועוגות, אבל מקפידה לאכול בריא. צילום: יקיר שוקרון

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

ארוחת הבוקר שלי בשבת, די זהה לארוחת הבוקר בשאר ימות השבוע ואני די מחבבת אותה:

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

אולי זה שהתחברתי אליו – לא לאכול בלילה.

כשחקנית, אני כמובן לא יכולה לעלות לבמה עם בטן כבדה, אז התרגלתי לאכול ארוחת ערב קלה בשש ודי.

זה מאוד מסתדר עם הטרנד הבריא של צום לסירוגין.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

מאכלים של זכרונות זה גפילטע פיש, רגל קרושה, בורשט וכו'.

כל הדברים שהיו מוגשים על השולחן של סבא וסבתא שלי, ההורים של אבא, שהגיעו מליטה.

אני לא אוכלת את זה.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

בחיים אני לא אוכל בשר, עוף ודגים.

אני צימחונית מגיל שש וגם לפני לא רציתי, אבל הכריחו אותי.

תמיד הייתי מודעת לזה שאני אוכלת גווייה של חיה.

זה תמיד זיעזע אותי.

לימור גולדשטיין - לא מוכנה לאכול בשר. צילום: יקיר שוקרון

לימור גולדשטיין – לא מוכנה לאכול בשר. צילום: יקיר שוקרון

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

לימים ארוכים של צילומים או חזרות, אני תמיד לוקחת איתי אוכל בקופסאות.

תמיד מעדיפה את האוכל הבריא שלי מהבית, שאני יודעת בדיוק מה יש בו.

לצהריים זה יהיה ירקות מבושלים עם קטניות מונבטות וטופו.

לאחר הצהריים אקח איתי פרי, אגוזים ועוגייה או עוגה, שאני מכינה, בריאה וללא גלוטן וסוכר.

מה החטא האהוב עלייך?

לפני שהפסקתי לאכול סוכר וגלוטן, הייתי מכורה לסוכר.

כל יום שבו הפסדתי שוב במלחמה בסוכר, הרגשתי חוטאת גדולה.

פתרתי את זה בכך שלמדתי להכין ממתקים בריאים שאני מכרסמת בחדווה בלי להרגיש חוטאת.

לרוב הם מבוססי קמח שקדים, או שיבולת שועל, קקאו, או פירות יער, טחינה ותחליפי סוכר בריאים.

במי לבחור, דיאטנ/ית קליני/ת או נטורופת/ית?

אני מתחברת יותר לנטורופתיה כדבר שמתייחס למכלול יותר רחב, מעבר להפחתה קלורית בתזונה.

אבל – אני מניחה שהצרכים של כל אחת שונים וגם בסופו של דבר, החיבור הכי חשוב הוא החיבור האנושי

מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

הוא מזכיר לי משפט דומה, שאני מאוד מתחברת אליו: אנחנו זה מה שאנחנו אוכלים וחושבים.

לגבי המשפט עצמו, הדיוק שלי אומר: זה גם מה שאת אוכלת וגם מה שאוכל אותך. טפלי בשניהם.

לימור גולדשטיין - מאמינה שצריך לטפל בתזונה ובנפש. צילום: יקיר שוקרון

לימור גולדשטיין – מאמינה שצריך לטפל בתזונה ובנפש. צילום: יקיר שוקרון

המתכון המנצח של לימור גולדשטיין – גרנולה ביתית ללא סוכר

מצרכים:

חבילת שיבולת שועל עבה

כוס רסק תפוחים

חצי כוס שמן קוקוס

כוס חמוציות

כוס אגוזים שונים

כף תמצית וניל

כף קינמון

כוס פולי קקאו גרוסים

אופציונלי: כף דבש או סוכר תמרים

הוראות הכנה:

אני מערבבת את שיבולת השועל עם רסק התפוחים והשמן.

אם חסרה מתיקות אני מוסיפה כף סוכר תמרים, או דבש.

מכניסה לתנור על 170 מעלות.

מידי עשר דקות מערבבת, ואחרי עשרים דקות מוסיפה את האגוזים.

אחרי עשר דקות נוספות מוסיפה את החמוציות.

את פולי הקקאו בסוף, אחרי שיוצא מהתנור.

חשוב לערבב מדי פעם.

להוציא אחרי חצי שעה או ארבעים דקות, תלוי בתנור.


המופע "תגבירו את המזגן, אני בוערת" בכיכובה של לימור גולדשטיין יתקיים ביום חמישי ה-23.11 בשעה 19:00 בערב בתיאטרון גבעתיים, במסגרת כנס אוכלים בריא 14.

המופע עוסק בתסמינים האופייניים לנשים בגיל המעבר ובדרכים להתמודד איתם.

מופע פורץ דרך, ישיר ומשעשע.

צפייה חובה לכל אישה לפני ובמהלך גיל המעבר.

לפרטים ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר כנס אוכלים בריא 14.

המופע בהשתתפות (מימין לשמאל): ד"ר נועה חובב, אלמוג גולד, לימור גולדשטיין וענת לב-אדלר. צילום גל חרמוני

המופע בהשתתפות (מימין לשמאל): ד"ר נועה חובב, אלמוג גולד, לימור גולדשטיין וענת לב-אדלר. צילום גל חרמוני

שימו לב: גולשי EatWell זכאים להנחה בהקלדת קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו