LiatBook_Migdal
LiatBook_Migdal

טנזיה - תבשיל פירות יבשים ואגוזים

מאת: המתכון באדיבות סולתם ומאיה דרין שפית אוכל
מנת שף חגיגית לט"ו בשבט, יפה, מרשימה, טעימה ומזינה
טנזיה של מאיה דרין בסוטז' של סולתם. צילום: גל בן זאב

טנזיה של מאיה דרין בסוטז' של סולתם. צילום: גל בן זאב

הטנזיה הוא מאכל מרוקאי מסורתי שמהווה מנה אידיאלית לשולחן החג.

ההמלצה שלנו היא להגישו בתוספת אורז בסמטי שמתאים גם לאלה שאינם מחובבי האורז המלא, ועדיין עשיר בערכים תזונתיים.

למתכונים חגיגיים נוספים לט"ו בשבט:

עוגת בריאות בחושה לט"ו בשבט

LiatBook_Article

איך להכין פירות יבשים לבד בבית?

עוגת פירות יבשים ללא אפייה

מתכון טנזיה צמחוני

מצרכים

כמות המתאימה לסוטז' יציקה, 28 ס"מ (כמו בתמונה, הכלי מגיע עם מכסה זכוכית רגיל ומכסה טאג'ין)

הוראות הכנה:

פורסים את הבצלים דק מאוד.

שמים את השמן והבצלים בסוטז' (סיר שטוח ורחב) מעל להבה בינונית.

מטגנים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצלים שחומים אבל לא שרופים.

מוסיפים לסיר את כל הפירות היבשים, האגוזים, הקינמון והכורכום.

יוצקים מעל סילאן, מוסיפים ¾ כוס מים ובוחשים בעדינות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

בודקים מידי פעם שהתבשיל לא התייבש ושיש מספיק נוזלים.

מוסיפים מעט מים, אם יש צורך.

מבשלים עד למרקם סמיך של תבשיל עשיר (אל תגיעו למצב של ריבה).

מתבלים בפלפל ובמלח.

מגישים בליווי אורז

השאירו תגובה: