חטיף שוקולד ואגוזים בשלוף
מי אמר שחטיפי שוקולד ובריאות לא הולכים יחד? חטיף השוקולד הזה יושב במקרר, מחכה לרגע הקטן הזה של פינוק, ועושה את העבודה בלי לדרוש יותר מדי.
הוא טעים, משביע יותר מחטיפי שוקולד מוכנים, ומפתיע כמה מהר הוא גורם לנו להרגיש שסיפקנו את הצורך.
בקיצור – בול.
וכשנותנים לגוף בדיוק מה שהוא צריך, במידה ובלי רגשות אשם, גם החשק למתוק פתאום נרגע.
למתכוני בריאות של חטיפי שוקולד נוספים:
מתכון לחטיף שוקולד ואגוזים בשלוף
מצרכים:
500 גרם שוקולד מריר (רצוי איכותי, לפחות 75%)
100 גרם ממרח שקדים טבעי (למשל, שקדיה)
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
½ כוס שיבולת שועל (רצוי דקה)
הוראות הכנה:
-
שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל.
-
מוסיפים את ממרח השקדים ומחממים יחד במשך כ-30 שניות עד דקה, תלוי בעוצמת המיקרוגל.
-
אם צריך, מחממים עוד כמה שניות.
-
מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
-
מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ואת שיבולת השועל, ומערבבים עד שהכול נטמע היטב בשוקולד.
-
מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית קטנה, מרופדת בנייר אפייה.
-
משטחים בעזרת כף או לקקן לגובה אחיד.
-
מכניסים למקרר להתייצבות למשך כשעה לפחות, או עד שהתערובת מתקשה לגמרי.
-
חותכים לקוביות, ושומרים בכלי סגור במקרר.
-
מחכה לכם במקרר לרגע הנכון. צילום: unsplash
-
רוצים ללמוד על התזונה שמסייעת להתמודד עם אתגרי גיל המעבר?
המתכון לחטיף שוקולד שמופיע למעלה שותף בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר" על ידי גבריאלה חבויניק, כחלק מתפיסה תזונתית שמותאמת לנשים בגיל המעבר.
אם הנושא קרוב ללבכם, ואתם עוסקים בטיפול בנשים בגילאי 45 ומעלה, אתם מוזמנים גם להרצאה המשותפת של גבריאלה ועינת ברקן בכנס INSPIRATION 2025.
לחצו על הסרטון כדי לשמוע מה מצפה לכם:
לפרטים והרשמה עברו לאתר כנס INSPIRATION 2025
* לקבלת הנחה מיוחדת לגולשי EatWell, הקלידו קוד קופון: 1214