BookWeek_Migdal
ECO_3

ביסלי ביתי אפוי

ביסלי ביתי טעים ובריא לילדים - בלי חומרים משמרים, אפוי בתנור ועם הרבה תבלינים בריאים!
ביסלי ביתי

ביסלי ביתי

גם אם נקפיד לא להכניס חטיפים בכלל הביתה, הילדים – למרבה הצער – נחשפים אליהם די מהר: אצל חברים, בגן, בבית הספר, בחוגים ואפילו אצל סבתא והדודים.

עם החשיפה לחטיפים מגיעה ההתמכרות והתאווה הבלתי נשלטת לעוד מה"טוב" והטעים הזה.

אבל אם ננסה למצוא בכוח גם פן חיובי בכל הסיטואציה – אז לפחות הילדים לומדים לחבב טעמים חזקים יחסית של תבלינים, ואת זה אפשר לנצל דווקא לטובת הבריאות שלהם.

ECO_3_250

כשהילדים אצלי בבית ביקשו שנקנה ביסלי, החלטתי לנסות להכין להם בעצמי ובתנור. ההצלחה הייתה מעבר לציפיות.

נסו ותיהנו!

עוד בנושא חטיפים וילדים

הקץ לשקית השקט – אופציות אחרות לחטיפים פחות מזיקים

מגירת חטיפים – כן או לא?

3 מתכונים לחטיפים בריאים

מתכון לביסלי גריל ביתי אפוי וגם שפוי

 

מצרכים

400 גרם פסטה פוזילי

2 כפיות מכל אחד מהתבלינים הבאים:

פפריקה מתוקה רגילה או מעושנת, כמון, מלח ותבלין גריל עוף

קורט מלח לימון

3 כפות שמן קנולה איכותי

2 כפיות רוטב סויה איכותי

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

  1. מבשלים את הפסטה כרגיל לפי ההוראות.

 

מוציאים כשהיא אל-דנטה (מוכנה, אך לא רכה מידי) ומייבשים במסננת.

מערבבים בינתיים בקערה גדולה את כל התבלינים ולבסוף מוסיפים את השמן ואת רוטב הסויה.

מוסיפים לקערה את הפסטה המסוננת ומערבבים היטב כדי שהתבלינים יעטפו כל פסטה ופסטה באופן שווה.

פורסים את הפסטה המתובלת בתבנית על גבי נייר אפייה.

מכניסים לתנור המחומם, עד שמתקבל מרקם קריספי של ביסלי (אצלנו לקח כ-20 דקות).

טועמים ורואים אם צריך לבזוק עוד מלח מעל.

הביסלי יצא במרקם מושלם באותו היום. את מה שנשאר סגרנו בקופסא.

למחרת – המרקם כבר היה קצת פחות מושלם, אבל עדיין מאוד טעים וסיפק נהדר את התאווה לחטיפים.

 

השאירו תגובה: