Bazelet_Fly
In2024_Fly

איך נראית תזונה של רופאת משפחה?

מאת: - מומחית ברפואת משפחה, ריפוי טבעי וליווי לאורח חיים בריא
ד"ר שרון ברנר, מומחית ברפואת משפחה, ריפוי טבעי וליווי לאורח חיים בריא מדברת על המאכלים והמשקאות שלעולם לא תתקרב אליהם שוב ועל אלה שהם חלק בלתי נפרד משגרת התזונה שלה

איך נראית תזונה של רופאת משפחה? צילום: ענבל אור-לב

supherb_IN

איזה כיף לארח השבוע במדור "טעים להכיר" את ד"ר שרון ברנר, שהיא גם רופאת משפחה וגם מומחית לריפוי טבעי ואורח חיים בריא שסיימה בהצטיינות לימודי תזונה טבעית במכללת רידמן.

מתוך ההבנה הרחבה הזו היא ביססה את תזונתה, ולכולנו יש מה ללמוד…

לאורחים קודמים במדור:

צחי כנען – דיאטן קליני

נעמה גפן – נטורופתית ומנטורית

גלעד שימרון – מפתח שיטת אורטופדיה רגשית

התשובות של ד"ר שרון ברנר

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

סלט גדול ועשיר בירקות עם טופו מוקפץ בשמן זית, כורכום ומלח עשבים.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

פריטטה עם גזר, קישוא ובצל על טורטיות כוסמת עם יוגורט עזים וסלט ירקות.

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

יש לי כמה סוגי ארוחות בוקר טיפוסיים.

אחד האהובים – דייסת קוואקר עם בננה, אוכמניות, זרעי פשתן טחונים  אגוזי מלך וטחינה גולמית מלאה.

ארוחת הבוקר האהובה על ד"ר ברנר: דייסת קוואקר. צילום: pixabay

ארוחת הבוקר האהובה על ד"ר ברנר: דייסת קוואקר. צילום: pixabay

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

המיתוס הגדול ביותר בעיני, זה שהכל מסתכם בגרעון קלורי.

יש הרבה הרבה מעבר לכך.

אחד הגורמים העיקריים הוא הערכים התזונתיים, שהם כל כך חשובים, ובעצם הם יכריעו עד כמה התזונה תהיה בריאה ומיטיבה, בלי הרעבה, ובכך גם תחזיק לאורך זמן.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

צ'יפס (מטוגן בשמן עמוק או בתנור).

זה מאכל  שהיה הקומפורט פוד שלי, אליו פניתי ברגעים של צורך בנחמה בזמן אכילה רגשית.

כבר הרבה שנים שאני לא אוכלת צ'יפס.

מצאתי כלים אחרים לנחמה רגשית עצמית.

כבר לא מתנחמת בצ'יפס. צילום: pexels

כבר לא מתנחמת בצ'יפס. צילום: pexels

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

אני בחיים, אבל בחיים, לא אשתה יותר קולה זירו!

זה משקה שנהגתי לשתות על בסיס יומי, עד שעברתי את ניקוי הרעלים הראשון שלי, והדרך בה אני רואה את דברים התחילה להשתנות.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

ירקות חתוכים או אנטיפסטי, פירות, אגוזים ושקדים.

מה החטא האהוב עליך?

מאפה שקדים

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

בעיני, כל אחד ואחת צריכים להחליט לאיזה סגנון טיפול הם מתחברים, להרגיש האם יש חיבור טוב ותחושת אמון במטפל שנבחר, לוודא כמובן שעבר הסמכה מקצועית בתחומו, וללכת עם מטפל זה יד ביד, צעד אחר צעד.

שינוי תזונתי דורש זמן, והרבה תמיכה, אז גם אם יש רצון עז, עדיין מומלץ מאוד להיעזר בדמות מקצועית שתוביל את הדרך ותתן תמיכה כשצריך.

ד"ר שרון ברנר: "חשוב לבחור במטפל מוסמך שיש לך חיבור טוב איתו". צילום: תומר קצב

ד"ר שרון ברנר: "חשוב לבחור במטפל מוסמך שיש לך חיבור טוב איתו". צילום: תומר קצב

מה דעתך על המשפט "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

משפט שמבטא את ההשפעה הפנימית של סטרס ומתח.

אני לגמרי מסכימה.

סטרס הוא הגורם מספר אחת למחלות, וחשוב ביותר למצוא טכניקות וכלים להרגעה.

אם אדם מקפיד רק על תזונה בריאה, אבל לא עושה ספורט, לא ישן טוב, לא שותה מספיק מים, מעשן, ונמצא במתח תמידי, אז הוא לא מקפיד על אורח חיים בריא.

תזונה בריאה זה חלק מאוד חשוב, אבל זה רק חלק מהתמונה.

מה המתכון המנצח שלך?

כשבא לי משהו מתוק ומזין – על צנים של לחם כוסמת או טחינה מועכת בננה, מפזרת מעל שברי אגוזי מלך, חמוציות ומזליפה טחינה גולמית או חמאת שקדים.

זה טעים בטירוף!


שימו לב: מיד אחרי פסח מתחילה סדנת "פשוט להתחיל – לבחור לחיות בריא" בהנחיית ד"ר שרון ברנר: שחרור מתלות במזונות ממכרים וכלים לשינוי תזונתי מתמשך. לפרטים נוספים לחצו כאן

צרו קשר עם ד"ר שרון ברנר



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו