Vinia_Migdal
ECO_C_Migdal

איך להכין ריבת תפוחים ללא תוספת סוכר?

מאת: רויטל פדרבוש, עיתונאית, מחברת ספרי בישול ובעלת הבלוג "מטבח לייט" - מתכונים בריאים, פשוטים וטעימים
רויטל פדרבוש מגלה את הסוד לריבת תפוחים ללא תוספת סוכר, מ-100% פרי, בטעם של ריבה רגילה
ריבת תפוחים ללא סוכר. צילום: רויטל פדרבוש

ריבת תפוחים ללא סוכר. צילום: רויטל פדרבוש

הסוד הוא שימוש ברכז תפוחים טבעי (אפשר לרכוש בכל סופרמרקט או בית טבע) והתוצאה טעימה כמו ריבה רגילה, בלי ממתיקים מלאכותיים בסגנון הריבות של סן דלפור.

הריבה, שעשויה מפרי בלבד, בריאה יותר מריבה שעשויה מסוכר, כי לרכז התפוחים הטבעי יש ערכים תזונתיים רבים כמו למשל תכולת פקטין וסיבים תזונתיים.

בונוס נוסף: הריבה מוכנה תוך שעה.

Menta_Inside

רכז התפוחים הטבעי עשוי ממיץ תפוחים מרוכז מאוד, בדומה לתרכיז פטל (מוזגים מעט לכוס וממלאים במים כדי לקבל מיץ תפוחים), רק שהוא עשוי מתפוחים בלבד.

הוא נמכר בפחית שימורים גדולה או בקבוקים. אפשר לרכוש אותו בכל הסופרמרקטים או בתי הטבע.

המתכון, כפי שתקראו בהמשך, קל ופשוט!

למתכוני תפוחים נוספים:

עוגת תפוחים פשוטה, קלה ומהירה לחג

סלט כרוב ניצנים ותפוחים טריים

פודינג תפוחים מקרוביוטי

מתכון ריבת תפוחים מ-100% פרי ללא תוספת סוכר

ריבה ללא סוכר עם פרוסת לחם. צילום: רויטל פדרבוש

ריבה ללא סוכר עם פרוסת לחם. צילום: רויטל פדרבוש

מצרכים:

1 ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

2.5 כוסות רכז תפוחים טבעי

קינמון – אם רוצים

הוראות הכנה:

מבשלים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (רתיחה עדינה) תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן כדי שהריבה לא תשרף!

מוסיפים מים במידת הצורך עד לקבלת מרקם של ריבה (בערך שעה).

התוצאה היא ק"ג שלם של ריבה (4 צנצנות בינוניות).

רצוי למזוג את הריבה החמה לצנצנות וכך אין צורך לעקר אותן.

הריבה נשמרת במקרר כמה חודשים כל עוד מקפידים להכניס אליה רק כלים נקיים.

אפשר לארוז בצנצנות יפות ולחלק כמתנת חג.

 

צרו קשר עם רויטל פדרבוש



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: