אוצר בריאותי: פטריות שיטאקי שלמות צרובות
פטריות שיטאקי הן בין הפטריות העשירות והמרוכזות ביותר מבחינה תזונתית.
השיטאקי נחשבת לבעלת תכונות אנטי-סרטניות, מחזקת את מערכת החיסון ותומכת באיזון הורמונלי – בין היתר אצל נשים החוות תסמינים של גיל המעבר.
למרות החשיבות בבחירה בתוצרת אורגנית ככל האפשר, דווקא כשמדובר בפטריות – בדרך כלל אין בכך הכרח.
פטריות מגודלות על מצע גידול סטרילי ולרוב אינן נחשפות כלל לחומרי הדברה.
את המתכון מטה מומלץ להגיש על מצע כלשהו, כמו קרם כרובית או פאבה יוונית.
פטריית שיטאקי לפני בישול. צילום: אביטל סבג
למתכוני בריאות נוספים עם פטריות שיטאקי:
מתכון לפטריות שיטאקי שלמות צרובות
מצרכים:
10 פטריות שיטאקי גדולות טריות
כף ג'ינג'ר מגורר
כף רוטב סויה ללא גלוטן איכותי
2 שיני שום
כף שמן שומשום
כף שומשום
3 כוסות מים
הוראות הכנה:
מסירים את רגל הפטרייה, חורצים עם סכין חתך בצורת איקס במרכזה כמו בתמונה:
צורת החיתוך של הפטריות. צילום: אביטל סבג
מערבבים את כל שאר הרכיבים בקערה, ומשרים במרינדה שנוצרה את הפטריות למשך שעה.
מעבירים למחבת ומאדים עד שהנוזלים מתאדים.
מעבירים למחבת צריבה יחד עם כפית שמן זית וצורבים משני הצדדים.
בהגשה מפזרים שומשום.
המתכון לקוח מתוך סדנה במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. ניתן לקרוא על הסדנה כאן.