COCO_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

סלט בוקצ'וי עם פטריות שיטאקי

מאת: מתוך הספר "בישולחיים" - מאת אייל שפרינגר .Ac.Cl.Hb וג'סיקה הלפרין .Dipl.Ac
הסלט מסייע להתמודדות עם סרטן, לתמיכה בתמונת הדם, מתאים לעיכול רגיש, הוא מזון עשיר למשקל נמוך, מטפל בבצקות ומתאים לאנשים עסוקים
תזונה נכונה לסרטן

צילום: מתוך הספר בישולחיים בהוצאות פוקוס

בוקצוי הוא זן של כרוב סיני, בעל עלים בצבע ירוק כהה וגבעולים לבנים. הבוקצוי נמצא בשימוש נרחב במטבח האסייתי ובשנים האחרונות נמכר בחנויות ירקות בישראל. ניתן להחליף את הבוקצוי בעלי כרוב כהים או בעלי מנגולד.

פטריות, כמו פטריית השיטאקי, נחקרות היום בשל תכונותיהן נוגדות הסרטן. הפטריות מכילות מרכיבים כמו גרמניום ורב-סוכרים שעשויים לתרום לתפקוד משופר של מערכת החיסון. על פי הרפואה הסינית, פטריית השיטאקי מחזקת את החיוניות (Qi) ומשפרת את תנועת הדם.
הרתחה קצרה של חומרי הגלם של הסלט מרככת את סיבי הירק ומקלה על העיכול.

המרכיבים

3 ראשי בוקצוי
1 ליטר מים
לרוטב:
3 פטריות שיטאקי טריות
1 בצל ירוק קצוץ
1/4 כפית גינגר קצוץ
1/8 כפית שום קצוץ
1 כף *רוטב סויה
*יש להשתמש ברוטב סויה אורגני, כמו רוטב הסויה של חברת מיטוקו שנמכר בחנויות טבע

אופן ההכנה

מפרידים את עלי הבוקצוי, שוטפים ומנקים.
מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את הבוקצוי ומרתיחים כ-3 דקות. מסננים.
מומלץ לא לשפוך את מי ההרתחה, ניתן להשתמש בהם כציר למרק.
בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את פטריות השיטאקי, מערבבים בקערה עם שאר ומרכיבי הרוטב.
מחלקים את הבוקצוי לארבע צלחות ויוצקים מעל את הרוטב.
הערה: אם משתמשים בפטריות יבשות יש להשרות במים 10 דקות לפני הבישול.
ניתן להגיש עם דגנים, קטניות או דג.

מתוך הספר "בישולחיים"
מאת אייל שפרינגר .Ac.Cl.Hb וג'סיקה הלפרין .Dipl.Ac, בהוצאות פוקוס

השאירו תגובה: